תוכנית adl ?

ננה f

New member
תוכנית adl ?

לנוגה , לשני ולשאר חברי הפורום שנה טובה. קיבלתי בפורום אחר המלצה לבדוק לגבי תוכנית adl , אצל מרפאה בעיסוק שמתמחה בחינוך מיוחד. אם הבנתי נכון הרי שבגדול התכנית מתרגלת "כישורי התנהגות והתנהלות בחיי היומיום"?. מהי תכנית זו ? האם ישנה ספרות או חומר אחר זמין לקריאה והיכן אפשר להשיגו? בברכת גמר חתימה טובה ננהf

ADL

ACTIVITIES OF DAILY LIVING או בעברית פעילויות חיים יומיומיות (תרגום חופשי) ... כדי להבין מה אומר המושג צריך לחשוב על כל אותן פעולות אותן מבצע אדם לאורך יומו ... עבודה ופנאי הם תחומי התפקוד האחרים. לתחום התפקוד הזה - נכנסים מושגים של פעולות - התארגנות לאורך היום וניהול זמן, טיפוח והגיינה, לבוד הפשטה, הכנת אוכל, קניות, סיגדור הסביבה בה האדם חי ... אם חושבים טוב על יומינו ומנתחים אותו מוצאים את כל הפעילויות האלה - בהנחה שאנו מתפקדים נכון ... לגבי "תכנית ADL " במסגרת טיפולית , אני מניחה שהמטרה לשפר את תפקודו של הילד במיומנויות היסוד של הלבשה והפשטה, הגיינה אישית - שרותים, אכילה טכנית והרגלי אכילה, שגרה מסויימת שמתאימה לצרכיו ... את יכולה לבצע חיפוש באינטרנט לגבי ראשי התבות A.D.L. TU FK VNUAD GMNU... כמובן שבספרות מקצועית של ריפוי בעיסוק תוכלי למצוא חומר על כך ...

ורד מ

New member
../images/Emo62.gifתיקון ג'יבריש באנגלית

"או כל המושג עצמו" כמובן
מקווה שתצליחי יותר ממני. אני מנסה למצוא חומר בנושא מזה זמן רב ומתקשה להגיע לחומרים איכותיים.

ורד מ תודה ...

גיבריש מענין של שעת לילה ...ה-CAPS היה נעול בנראה ולא שמתי לב ... תודה עחל התיקון, ישר כח

ננה f

New member
תודה נוגה, האם יש ספר מומלץ

שיעזור להקניית adl לגילאי תחילת ההתבגרות אצל hfa/pdd/אספרגר, בו אוכל למצוא פירוט ורשימות שיקלו עלי: לסמן "וי" על המיומנויות השגורות , כן להתרכז באילו שצריך לעבוד עליהן, ורעיונות איך לעשות זאת בצורה מסודרת . יש לך אולי המלצה לספר של ריפוי בעיסוק? אמרו לי שאצל אוכלוסיות המפגרים עושה זאת דווקא העובדת הסוציאלית , נכון? תודה ננה f

תני לי לחשוב על משהו ...

בנתיים תנסי להגיע לספרי הריפוי בעיסוק ה"גדולים" הספר הצהוב, אני מניחה ששם תמצאי מקורות - OCCUPATIONAL THERAPY FPR CHILDREN

למעלה