תוכנית שנתית

תוכנית שנתית

הייתי רוצה מישהי שתכתוב איתי תוכנית שנתית עבור תשלום ,מחכה לתשובות

מה דעתך שנעזור לך פה?

את גננת אם/גננת משלימה?
עם אילו גילאים את עובדת?
באילו תחומים היית רוצה לשים דגש- אומנות/טבע/גאוגרפיה/אוריינות?
יש נושאים מיוחדים חוץ מחגים שהיית רוצה לעבוד עליהם?

תוכנית עבודה שנתית

מרגש אותי ובטח שאשמח שתעזרו מכל מקום. אני משלימה בגן חובה וטרום חובה ורוצה לעבוד בטבע ולשלב את כל תחומי הליבה :אומנות, שפה,ממ"ט, כישורי חיים ולערוך .. ושוב תודה

בשמחה נעזור לך

תראי, קודם כל כדאי להיות ממוקדת. יש הרבה נושאים תחת קטגוריה של טבע, אז המלצה שלי שתהיי ממוקדת.
מה הכוונה? לדוגמא קחי נושא אחד שאת אוהבת בתחום הטבע, ואותו תעבירי לדוגמא בע"ח/ צומח. ואז תערכי לך טבלה לפי חודשי השנה ורישמי לך ארועים מרכזיים כגון עונות וחגים. לפי זה תוכלי לקשר את נושא הטבע. שוב דוגמא, אם את לוקחת את בע"ח אז תוכלי לדבר בפורים על חיות שמוסוות בטבע. או אם תדברי על צומח אז בחנוכה תדברי על עץ הזית והפקת השמן.

כמובן שבשלב זה עוד לא נוצרת תוכנית עבודה גמורה אבל זה ימקד אותך. ואז מפה תוכלי לנסות לחשוב לבד או ביחד מה המטרות שלך? מה את רוצה להעביר? איזה פעילויות מתאימות למטרה שבחרת? ולטווח הגילאים בגן?

מבחינת הדרישה של משרד החינוך לא חושבת שיש תוכנית בנושא טבע, (זה נקרא מדע וטכנולוגיה) בגן אלא טיוטה.
אנסה לשלוח את הקובץ.

אשמח לעזור עוד אם תצטרכי ואוכל לעזור..

ירח ודקלים שלום

תודה על העזרה, המיקוד אבל את מכוונת אותי וזה מצוין,זה מאוד חסר לי אני נוטה להתפזר, למשל בנושא הסתיו : ללמד במליאה שירים ודיקלומים ובעבודה בקבוצה על הרוח ? או שהנושא צריל לבוא לידי ביטוי בכל הפעילויות היומיות בגן?

אני הייתי מלמדת על הרוח גם במליאה

ובקבוצה אולי עושה איתם ניסוי של מה יכול להעיף כמו הרוח חומרים שונים כמו נייר, נוצה, עלה וכו'.
אפשר להביא מאוורר קטן, לעשות פוווו עם הפה ולנסות להעיף את החומרים ולבדוק ביחד מה עף בעזרת רוח חזקה ומה עף בעזרת רוח חלשה (הנשיפה שלנו). זה בין היתר גם נוגע בנושא של קל/כבד.
&nbsp
אפשר לעשות תחרות ידידותית של מי שמצליח להביא למקום מסוים נוצות או כדור קטן על ידי נשיפה (כדי להקל עליהם אפשר להביא קשיות שינשפו בהם.

תוכנית עבודה

כמה זמן אפש לרתק ילדים בטרום חובה במפגש בוקר? כמה הם מסולים בכלל לשבת?

תלוי=עונה כגננת עירונית שעובדת כרגע עם טטו-ט חובה

כדאי מאוד להתמקד במפגש בתת נושא אחד. דוגמא: הנושא=סתיו. תת נושא=עננים.
מתחילים עם שיר על עננים. יש המון, תבחרי אחד: ענן מצונן [אירית אבן חן], עננים [שגיב בר],
מצייר אני ענן [מרב האוסמן],וכו' חפשי ביוטיוב!
שואלים את הילדודס על מה מספרים בשיר,מפתחים קצת שיחה מה הם יודעים על עננים.
יוצאים החוצה ובודקים אם יש עננים בשמיים=צבע העננים,הרבה או מעט עננים, עננים גדולים או קטנים,
צורות העננים,עננים נמוכים או גבוהים .
מסיימים עם דקלום על ענן.
ואחכ' בקבוצה=את יכולה לתת להם לצייר את מה שראו בחוץ. או לעשות עבודת יצירה אחרת על עננים עם צמר גפן וכו'.
ואותו מודל את יכולה לעשות עם עלי שלכת, רוח,גשם,מטריה וכו'.
אפשר לשלב גם מוסיקה מתאימה,פעילות בתנועה, נגינה, משחק קצר.
ואז המפגש יכול להיות גם קרוב לחצי שעה, למרות שלפי הוראות משרד החינוך=מתחילים מפגש של 10 דקות,
ועולים בהדרגה עד 20 דקות גג.
בהצלחה:)
מקוה שנתתי לך כיוון...

שמחתי לעזור, ותודה לך שידעת להודות:)

יש פה הרבה ששוכחות לא פעם לומר תודה,
ולא ממש עושות חשק לעזור......

גן גני2

New member
שלום אנדרומדה4 ותודה על הרעיון

רציתי לשאול אם בתשובתך התכוונת לצאת עם הילדים באמצע מפגש? אני חוששת שזה ייצור בלאגן..
אודה לתשובתך

כן !התכוונתי לצאת עם כולם באמצע מפגש-מסבירה:

הילדים יושבים בצורת ח במפגש, שזה בעצם 3 שורות.
את מזמינה לפי סדר: רק הילדים של שורה 1 קמים ועומדים בטור [אחד אחרי השני]
כאשר המוביל הוא מי שקרוב לדלת היציאה,אחכ' את מזמינה לקום ולעמוד ליד הכסא את שורה 2,
הם מסתדרים בטור אחרי הילד האחרון של שורה 1,וכנל' לגבי שורה 3.
כמובן שאת מסבירה שיוצאים לבדוק את מראה השמיים,ולא לשחק בחצר!
הם מתפזרים חופשי לידך ואת מפנה אליהם שאלות:"כולם מביטים עכשיו לשמיים. מה הצבע ? האם רואים עננים?
מה צבע העננים? יש הרבה או מעט עננים? וכו'...."
ובתום הפעילות= את נותנת להם הוראה ברורה=לחזור למפגש באופן חופשי,כל אחד למקום הקבוע שלו במפגש,
ובמפגש תספרו לי מה ראינו . ואז את מסכמת איתם את הפעילות בתוך הגן.

גן גני2

New member
תודה רבה אנדרומדה4 יקרה ושאלה נוספת

אני מתלבטת האם עליי להסביר לילדים בני 3 על עצים ירוקי עד בהקשר של עצים נשירים, עצים בשלכת?
תודה רבה על העזרה.

ממש לא! זה מורכב ולא מובן לגיל3

הם לומדים דרך חוויות והתנסויות,ולא דרך "חפירות" מלומדות!
מומלץ לצאת איתם לחצר או מחוץ לגן,היכן שיש נשירה מרובה של עלי שלכת,
לתת להם להשתולל עם העלים,להעיף ולזרוק, וכמובן=משימה של איסוף עלים לשקית ניילון.
אחכ' תעשו מיון לצורות שונות של עלים [דמוי סרגל,חרב,פרפר,מאוצבע לב וכו'],צבע [צהוב,כתום,חום],
גודל,ומכאן ליצירה עם עלי שלכת.
הכי פשוט להציג 2 עלים: ירוק ושלכת צהוב ולהשוות בינהם.
אבל להסביר את תופעת השלכת, ולמה יש עצים שאינם עומדים בשלכת-
זה כבר ממש מסובך להבנה בגיל הזה! ומיותר! תני להם חוויה:)

גן גני2

New member
תודה רבה אנדרומדה

על התשובות המפורטות והמלמדות

לצערי, אני לא יוצאת איתם לסיורים כיוון שהם קטנטנים, אבל נסתפק בעלים שיש בחצר..

,תוכנית עבודה

אנדרומדה,משתדלת כבר יומיים ויותר לכתוב משהו וזה עדיין קשה לי לכתוב את הכל מסודר בתוך תבנית שצריך להגיש למדפית, אז אם תוכלי ויש לך איזושהי טבלה לפי: חמשת תחומי הליבה אשמח מאוד,להזכירך אני גננת משלימה ועוסקת בטבע . ושוב המון תודה ושבוע טוב.

למעלה