תוכנית ראשונית

מיקיפ

New member
תוכנית ראשונית

שלום לכולם קנינו מגרש בשטח של 600 מ"ר (20X30 ). כעת אנו בשלב התכנון. הרעיון הכללי בית בשלושה מפלסים מפלס ראשון סלון, מטבח, ממ"ד שישמש כחדר טלויזיה וחדר אורחים / חדר עבודה ( אימי נפטרה ואנו מארחים את אבי כל שבת שניה) בנוסף בעתיד הרחוק כשנהיה מבוגרים נוכל לעבור לחדר זה. במפלס השני יחידת ההורים. ובמלס השלישי חדר הילדים והשרות. מצורפת התוכנית של המפלס הראשון והשני. אשמח לקבל את הארותיכם. דרך אגב כבר קיבלנו הערה להגדיל את רוחב פינת האוכל ל 3 מ'.

Dfengshui

New member
קצת קשה לראות את המידות

שני דברים שהבחנתי בהם: 1. האם המטבח והסלון יהיו סגורים בקיר, חצי קיר או שזה משהו אחר. זה קצת יוצר תעלה מהדלת אל מרכז הבית. מצד שני, בלי הקירות האלו הכניסה פתוחה מדי. 2. הכי מפריעה לי הכניסה לחדר הורים. כל מי שעולה במדרגות יכול להשקיף ישירות אל המיטה שלכם. אני לא יודעת בני כמה הילדים, אבל זה לא מצב מוצלח, אלא אם אתם מתכוונים לנעול את הדלת כל הזמן...? אצלנו היתה אותה בעיה והאדריכלית יצרה מצב שנכנסים לכיוון מנוגד ואז יש קיר שעליו תהיה כמובן שידה יפה. אולי אפשר לשחק קצת עם החלק הזה ולאפשר כניסה יותר מוצנעת?

THE UNDER TAKER

New member
לא ברורים המפלסים , אי אפשר למקם את הדלת

של חדר הורים כך מתחת למדרגות אין מספיק גובה . צריך להזיז את הדלת, אלא אם המפלסים שלא מצויינים בתמונה מאפשרים זאת

calya

New member
../images/Emo151.gif מתחפשת רגע לפיטנגו...

ואיפה הגינה ? ואיך בנוי המגרש ? ואיפה הנוף ? ואיך הבית מתיחס אליו ? ומה אורח החיים שלכם ואיך הוא משתלב במה שאני רואה פה ? מקווה שלא תעלב אבל זה תכנון קבלני, שטאנצי, לגמרי "פרווה" ותבניתי וחסר מעוף להחריד, במיוחד אם אתם יושבים על שטח של 600 בטח אפשר לעשות דברים נפלאים. אם יורשה לי לנחש - אתם מתכננים לבד לפני שהלכתם לארכיטקט ? חבל על האנרגיות, כמה שלא תשקיעו בזה ארכיטקט טוב יעשה עבודה יותר טובה, יותר יעילה ובעיקר יותר יפה בחמש דקות (ואם זה כן תכנון של ארכיטקט הייתי מחליפה אותו, זה מעליב את הלקוח לקחת כסף על תכנון אישי ולתת לו משהו שאפשר לקנות בכל פרוייקט קבלני...).

calya

New member
ובמקום רק לקטול אני גם אסייע לכם

במקום לשבת ולצייר מלבנים וריבועים פשוט תמלאו פרוגרמה, אדריכל יעשה עבודה טובה על התכנון גם עם פרוגרמה במילים. (עשיתי אאוטינג לבלוג החדש שלי עם הקישור, אבל אל תציצו, הסיפור עוד לא גמור... אני באמצע).

אטיוד5

Active member
מוציא את הטרפים ../images/Emo13.gif

המיטה שבתה אותי. בזמנו היתה לנו במחלקה בעבודה גברת די גוצה ועגלגלה שאחד העובדים שאל אתה - תגידי, סיגל, במיטה, את שוכבת לאורך או לרוחב?

calya

New member
ומה קרה בסוף ? ../images/Emo122.gif

המיטה נקנתה עבור בעלי שהוא מאד גבוה. בסוף הוא עזב את הבית ואני... נתקעתי עם המיטה. ואכן, אני יכולה לישון בה לרוחב.
(מצד שני אני מתה על חדר השינה הזה, בעיצוב אישי ממיפל מלא).

זהבה נ

New member
יקירתי להחליף מיד מיטה ו מ ה ר ....

אומרים שבן זוג עוזב לא טוב להשאיר את המיטה שב הייתם יחדיו... בכדי לקדם זוגיות חדשה(בכוונה לא ככתבתי בעל אלא זוגיות) טוב תעשי לעצמך אם תחליפי את המיטה בעת שתעברי לגור בבית החדש שלך יש לזה משמעות רבה מאוד.

calya

New member
אה, אין לי שום סוג של אמונות טפלות בחיים

וגם שום אמונה בכל מיני אנרגיות וכוחות וכאלו דברים. בינתיים אני חיה יפה מאד בלי האמונות האלו
(כן, אני מאלו שבחרו שם לילד כשגיליתי באולטרסאונד אם זה בן או בת וקראתי להם ככה כל ההריון וכל הדברים נקנו והיו מוכנים בערך מאמצע ההריון וכו'... לא מאמינה בדברים כאלו). אבל כן שוקלת להחליף כי נמאס לי לקנות מצעים במידה מיוחדת...

פיטנגו4

New member
יפה לך! ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif קבלי חיזוק !

מהיום את הממונה להציק במקומי
גם לי זה לא נראה תוכנית של אדריכל... ואיפה המגרש ?

לא הייתי נכנסת לתכנון עצמו

ללא בעל מקצוע להכין רשימה של צרכים ורצונות-כן להעביר אותה לנייר- זה כבר דורש מיומנות ובהתיחס לתוכנית עצמה, המטבח ענק, אפילו יותר גדול מהסלון עם כל אהבתי למטבח ולשהייה בו, עדיין הסלון צריך להיות גדול יותר למה הכל סגור? לדעתי זה ייצור מחנות- מי שבמטבח יהיה לבדו ומי שצופה בטלויזיה יהיה לבדו, כדאי להתקין מערכת קריזה כדי שתוכלו לדבר אחד עם השני
צריך לחשוב יותר על יציאות לגינה, עפי התוכנית הזו הגינה המרכזית שלכם תהיה מקדימה, האם כך אתם רוצים? או שאולי אתם אנשים יותר פרטיים ואז יש צורך להחליף מיקומים כדי שהגינה תהיה אחורית בחדר הארונות בחדר הורים, עיינו קצת בשירשור על חדר הארונות שיש בעמוד זה, פינות לא מנוצלות טוב בחדר ארונות, עדיף שני ארונות מקבילים. בסופו של דבר אהבתי את רעיון המפלסים רק ששוב, להעביר רעיונות לנייר דורש איש מקצוע בהצלחה

למעלה