תוכנית על הבוקר

• פותח הנושא Rinor
  • פורסם בתאריך

Rinor

New member
תוכנית על הבוקר

תוכנית ביליארד בערוץ הספורט (55) אשר מראה את אליפות ישראל ב-9 כדורים.... כמה נחמד לראות את זה... יום טוב לכולם ניר.

torso2

New member
עם כל האהבה שלי לביליארד...

הפופלריות של המשחק בארץ (לפחות באספקט של צפייה בטלוויזיה) היא נמוכה מאוד.. בלתי אפשרי לשדר משחקי סנוקר (בערוץ ספורט מרכזי) בשעה סבירה כי אף אחד לא יצפה...(ובמיוחד שמדובר בתת-רמה של הארץ) כדורסל, כדורגל, כדוריד, (ואפילו כדורעף), טניס, פורמולה 1, ג'ודו, היאבקות וכו' - כולם ענפי ספורט יותר פופולריים בארץ שתמיד (לפחות כרגע) יניבו רייטינג גבוה יותר מסנוקר/ביליארד. אני חושב שאנשי הטלוויזיה יודעים לזהות יותר טוב מכולנו את מגמות הצפייה בקרב חובבי הספורט בארץ ומכיוון ומדובר בהיצע וביקוש כמו בכל עניין כלכלי אחר ובמקרה זה הביקוש כאן אפסי ההיצע היה אפסי. אי אפשר לחנך את כולם לאהוב ביליארד (לצערנו)..

9ball master

New member
ערוץ הספורט....

בוא אני אספר לך איך עובד ערוץ הספורט שלנו..... אבל לפני אני אספר לך איך עובד ערוץ ספורט תקני.... יש ארוע ספורט וערוץ ספורט משלם על זכויות השידור של ארוע הספורט לבעל הזכויות שהוא המארגן של ארוע הספורט. עכשיו, השיטה הישראלית. אם זה לא כדורסל או כדורגל אז אם אתה בתור מארגן של ארוע ספורט מעוניין שהארוע שלך ישודר בערוץ הספורט אז אתה צריך לשלם לערוץ הספורט שיעשו טובה וישלחו מצלמה וחצי על מנת לסקר... עכשיו תלוי כמה שילמת... ולפי זה יערכו את השידור לחצי שעה, שעה או שעתיים... ולא לדבר שאם אתה רוצה פריים טיים אז צריך לשלם עוד.... אחר כך מנכ"ל ערוץ הספורט עומד בבית משפט ומסביר לכבוד השופט שגם החלקה אומנותית זה ספורט ובגלל שזה כך וזה בפריים טיים כי כולם רוצים לראות את זה אז מי שרוצה לראות באותו הזמן את ברצלונה משחקת כדורגל (ענף ספורט לא מוכר) אז שישלם ל 5+ הבנת את זה... בישראל הכל הפוך.... במקום שערוץ הספורט ירוץ אחרי איגודי הספורט לקבל זכויות שידור שיהיה להם חומר לשדר אתה רואה שידור מחזורי של חדשות הספורט....

9ball master

New member
דרך אגב...

אתה חושב שסנוקר היה נהפך לכל כך פופולרי באנגליה אם לא היו שידורים כאלו מקיפים בטלויזיה?

torso2

New member
אני חושב שזה עניין של תהליך..

אומנם אני לא אוכל להגיד לך מהו התהליך הנכון שמביא לעניין בספורט כזה או אחר אבל בוודאות אני יכול להגיד שאם ככה סתם מן השמיים יתחילו פתאום להקרין משחקי סנוקר בפריים טיים בערוץ הספורט, אנשים פשוט לא יצפו (כמובן שיהיו חלק שכן יצפו השותפים לתודעה של "זה ספורט (פחות או יותר), יש כאן משהו עגול שמכים בו, יש תנועה (מסויימת)"). אני קודם כל חושב שבבריטניה התשתית הקוגנטיבית של סנוקר בקרב האוכלוסיה הייתה גבוהה יותר מבארץ מאז ומתמיד. אל תשכח גם שעניין בספורט מסויים מגיעה עם הצלחה, הצלחה מגיעה עם שחקנים מוכשרים ומאומנים, שחקנים מוכשרים ומאומנים מגיעים עם תשתית חזקה של הענף ותשתית חזקה של הענף נובעת מעניין בספורט ;) יש כאן הגיון מעגלי מוזר שכזה כשאני חושב על זה (קצת מה בא קודם - הביצה או התרנגולת?) אני לא יודע.. :)

9ball master

New member
סנוקר זאת דוגמא טובה

סנוקר לא היה ספורט כל כך פופולרי עד לתחילת השידורים של הספורט בטלויזיה. להבדיל מענפי ספורט אחרים, סנוקר היה נחשב לספורט אנגלי שלא משוחק מחוץ לאנגליה כך שההישגים היו מקומיים בלבד. אין ספק שהמשחק היה מושרש בקרב האוכלוסיה האנגלית טרום הופעת הטלויזה בצורה משמעותית ביחס לארץ אבל היום אפשר להגיד בודאות ש 99% מאולוסיית ישראל מכירה את ענף הסנוקר דווקא מהטלויזיה עובדה שרק תזרוק את המילה סנוקר לאוויר ותוכל לשמוע חזרה "סטיב דייויס" או "רוני אוסליבן". אותו דבר נכון לארה"ב, ESPN היא רשת הספורט המובילה שם ובזמנו עקב סכסוך עם האיגודים השונים הם סגרו דיל עם סבב הנשים ובמשך שנים הם שידרו רק ביליארד נשים (זה משתנה לאט לאט), התוצאה - כל ילד אמריקאי יודע מי זאת אליסון פישר או ג'נט לי אך רק המכורים למשחק יודעים מי זה ארל סטריקלנד.... אחת הסיבות שסנוקר יותר אהוב בארץ על פול זה בגלל החשיפה המועטת שפול מקבל בטלויזיה בארץ (אפילו דרך ערוצים זרים), הסיבה שבדרך כלל אנו אומרים שהבריטים הביאו את זה לכאן כבר לא תופסת.... דרך אגב גם לקולנוע יש משקל רב בהבאת הביליארד לתודעה, כמה פעמים בדרכך למועדון ביליארד שמעת מישהו זורק "זה סלבדור.... זה היה הקינג של הסנוקר" בגלל שראו שיש לך מקל פרטי או שמישהו זרק "זה בלבושקה...." האמת היא שענף הביליארד מושרש בקרב הציבור בצורה דיי טובה על מנת שיהיה אפשר להרים אותו גבוה דיי בקלות, העובדה היא כמות השימוש בביליארד לצרכי פרסום ושיווק של מוצרים או שירותים או ארועים שבכלל לא קשורים לביליארד בשנים האחרונות, המפרסמים לא היו משתמשים במשהו שלא מוכר או מרגיש קרוב לציבור, עובדה אחרת היא שרוב מועדוני הביליארד מלאים כמעט כל ערב.... אם תחשוב על זה אז יש בארץ יותר אנשים שמשחקים ביליארד פעם בשבוע מאשר אנשים שמשחקים טניס פעם בשנה אבל שים לב להבדלים בארגון בתחרויות, במרכזי ההדרכה, בחשיפה באמצעי התקשורת ובפרסי בתחרויות...... רוב העבודה כבר נעשתה כלומר אנשים מודעים לספורט עכשיו רק נשאר לחנך אותם וללמד אותם את הספורט כמו שמלמדים כל ספורט אחר.... וזלזול של שחקנים כלפי שחקנים אחרים לא בדיוק יעזור (והמבין יבין...) כאן מגיע תפקידו של האיגוד ושל הספורטאים אבל אנשי האיגוד מעדיפים לדאוג לכיסם והשחקנים מחפשים משחק מהיר ב 300 שקל... לך תבנה מדינה...

torso2

New member
יש משהו במה שאתה אומר..

הרי גם המדיה מכתיבה את סדר היום וכנראה גם בכוחה להעלות ולהוריד ברצותה את העניין בספורט מסויים. כנראה מדובר בהשתנות הדדית כשהמדיה מושפעת מהעניין הציבורי וההיפך. אני חושב שאפשר לנסות להזיז משהו..בתחילה באופן מועט ואולי אח"כ זה יתגלגל הלאה.. השאלה היא האם אתה חושב שיהיה אפקטיבי בכלל לכתוב לערוץ הספורט ולבקש מהם לשדר לפחות בהתחלה רק את הגמר של המאסטרס לדוגמא (עכשיו זה כנראה מאוחר מדי, אבל אולי טורניר גדול אחר..). ניסית פעם לכתוב להם? אני אישית חושב שיהיה קשה לספורט כזה "לתפוס" באופן גורף יותר בארץ שאוהבת הכל מהיר ועצבני, והרי כאן מדובר במשחק איטי מחושב, מדוקדק ואינטליגנטי.

9ball master

New member
אולי....

אם למכתב כזה תצורף עצומה של כמה אלפי חתימות.... אין בעיה עם מהיר ועצבני, שישדרו במקום סנוקר 9ball....

torso2

New member
אתה אומר שבארץ...

לא יאהבו ספורט אינטליגנטי ומחושב אז במקום זאת לשדר ספורט שאינו כזה?

אגב זה טעות

סנוקר ופול הם ענפי הספורט המשוחקים הכי פופלארים בארץ יותר מכדורסל ויותר מכדורגל. הבעיה שהם מאוד חובבנים, באילת בכל פאב יש שולחן פול איפה שאתה לא מסובב ת'ראש. אני אנסח את זה אחרת.... שניה זה הענף הכי משוחק באוכלוסיה שנעה בין 16-25

lior02010201

New member
תלוי באיזה אוכלוסיות לפי דעתי

כיוון שלשחק עולה הרבה כסף (40 ש"ח לשעה בממוצע) לא כל בן 16 יכול לשחק באופן שבועי ובטח שלא באופן יומי. אתה מסתמך על סטטיסטיקה מדעית או מה שנראה לך?

אצלנו (אילת)

בגלל שלא היה מועדונים לגילנו, הבילוי המועדף היה סנוקר, באותה תופעה נתקלתי גם כשהייתי בראשון לציון, אז נכון ששולחן עולה 40 ש"ח, אבל תסתכל על זה ככה שארבע חמש חברה משחקים עליו. אז זה יוצא עשר חמש עשרה ש"ח לבן אדם, גם בתקציב נמוך של 20 ש"ח לילד אתה יכול להעביר אחלה ערב. הענף הוא הענף אני חושב המשוחק ביותר או בין המשוחקים ביותר, בתרבות שלנו גדלנו על סנוקר כאילו דרך קלה לבדוק, היא להשוות כמה מועדוני סנוקר קיימים בארץ? באילת האמת שבזמן האחרון הנושא במגמת ירידה יחסית, פעם היו הרבה יותר מועדונים היו שלושה איכותיים, הפרופוגנדה שהפך עם הזמן לקמאו והקמאו נסגר. המרתף שהיה עם מוניטין של אולי שלושים שנה וסגר (מבאס) והיחיד שנשאר שורד זה "סנוקר רזין" הנקודה שהמקום באמת מתוחזק מצויין יש שולחן אחד של ריילי יש בסה"כ שש שולחנות במועדון, אבל המקלות מצויינים והאווירה שקטה , השתיה זולה והחברה על הכיפאק אני אוהב ללכת לשם. המועדונים שמשלבים סנוקר עם חצי בילוי של מועדון, שנואים עלי, בגלל שחסר שקט מצד שני אתה יכול לעשות פוזות כי אתה שחקן טוב..... חחחחחחחח הרעיון שלפחות לגבי אילת הם תפסו את המקום של מועדונים מקצוענים עובדה ששתיים דומיננטים נסגרו... המרתף בגדולתו היה הטוב ביותר... אגב הרמה באילת מאוד גבוהה יש לנו את גרי שהיה אלוף ישראל לפני 12 שנה, את זהר ושרון ששניהם שחקנים מעולים, וגם את בן...... אני אולי נכנס איפה שהוא בשלושים חחחחחח

9ball master

New member
המרתף...

זה המועדון שהיה במרכז שלום? ולגבי השחקנים, מה עקיבא לא נחשב........

9ball master

New member
המקום שאני מדבר עליו

גם היה במרתף.... במרתף של מרכז שלום. היה שם שולחן 12 פיט... אבל זה היה מזמן, משהו כמו 8 שנים

למעלה