תוכנית ס´

gai2001

New member
תוכנית ס´

ברשותי דירה יחידה בקומה אחרונה כאשר חצי מהגג עומד ריק ושייך לכל הדיירים, בבדיקה שעשיתי היום בעיריה (תל אביב) הוסבר לי כי על פי תוכנית ס´ באפשרותי להרחיב את הדירה עד 150 מ"ר אך בתנאי שאני משפץ את מעטפת הבינין ובתנאי שהיתר הבניה הוא מלפני 67 הבית הינו בן 50 שנה, האם זה אומר שזה אפשרי ? האם אני צריך לשלם היטל השבחה ? האם למישהו יש מושג מהי תוכנית ס´ ואיפה אני יכול לראות אותה ?

הרחבה על הגג ...

1) את התכנית אתה יכול לראות בעיריה. 2) ככל הנראה תצטרך לשלם היטל השבחה - בדוק בעיריה. 3) אם הגג הינו רכוש משותף אתה צריך לרכוש אותו משאר בעלי הדירות. 4) עלות שיפוץ המעטפת יכולה להוות ע"ח התשלום עבור הגג. 5) חפש אחורה בפורום ותמצא עוד התייחסויות לבניה על גגות או לרכישת גגות.

dan laufer

New member
בעניין השכנים

יכול להיות שהשכנים יסכימו למממן חלק מהשיפוץ בנוסף להסכמה שתבנה לעצמך בגג. טיח חיצוני חדש וחידוש פני חדר המדרגות, הכניסה והחצר, יכולים לשפר פלאים את גובה דמי השכירות ושווי הדירות בבנין, לכל הדיירים. אתה כמובן תשלם חלק יחסי גדול פי כמה ממה שישלם כל שכן עבור השיפוץ, וזאת תמורת הזכות להרחבת הדירה. יתכן גם והדיירים ידרשו ממך כסף תמורת הסכמתם וזאת בנוסף לכך שתממן לבד את השיפוץ. כמה שווה לך הזכות להרחיב את הדירה על חשבון המרפסת הקיימת בפועל? את זה שמאי מקרקעין יכול לעזור לך להעריך, וחוות דעת שלו תוכל גם לעזור לך לשכנע את השכנים להסכים שתרחיב את הדירה, ואולי אף להשתתף בחלק מההוצאות לשיפוץ. אגב, ביררת אם הבית מיועד לשימור? אם כן, תנחומי. זה נושא לדיון חדש וארוך פי כמה.

למעלה