תוכנית מעודכנת

תוכנית מעודכנת

שלום, הצלחתי סוף סוף לסרוק את התוכנית המעודכנת. אני מצטערת על האיכות מראש ועל כך שאין מידות. מגרש 500 מ"ר קוי בניה - בכל צד יש 3 מ"ר מקדימה יש 4 מ"ר מאחורה יש יותר מ4 מ"ר עד סוף המגרש (גינה). הסיבה שהציור לא כולל יותר פרטים היא שאין לי דרך כרגע לסרוק משהו אחר. אני אשמח לקבל תגובות לתוכנית. באופן כללי אנחנו רוצים בית פשוט, נוח ופונקציונאלי. לגבי הקמין - אני מסכימה שזה בעייתי המיקום. השאלה אם יש אפשרות להוסיף שכבת בידוד לקיר כדי שאפשר יהיה בכל זאת למקם את הקמין שם. תודה על הערות.

סובבתי את זה כדי שאפשר יהיה לראות את הבית

מזוית הכניסה. הצפון נמצא בצד ימין למטה.

Dfengshui

New member
כמה דברים שראיתי

1. שימי לב שהממ"ד גובל משני צדדיו בחדרים שדורשים צנרת מים (אמבטיה וכביסה). אני לא בטוחה אם זה בכלל מותר לפי החוק, אבל גם אם כן, הייתי מעבירה את הצנרת לצד השני, כדי שהרעש לא יפריע למי שישן בממ"ד. 2. בחדר השינה השמאלי תחתון, הייתי מחליפה בין מיקום המיטה ומיקום השולחן. מאוד לא נעים לישון כשהראש נמצא ממש מול הדלת. 3. לא יודעת כמה ילדים יש ומה הגילאים, אבל נוצרה בבית הפרדה בין שני החדרים שלמטה בשרטוט והחדר שהוא ממ"ד. ההפרדה הפיזית יוצרת גם הפרדה התנהגותית בין הילדים. אם יש לך ילד קטן שיישן בממ"ד ושניים גדולים בחדרים האחרים, אז זו הפרדה טבעית, אבל אם הילדים הם באותם גילאים בערך, אז את בעצם מנתקת את הילד מאחיו/אחיותיו (זה אגב, מניסיון אישי ולא בגלל פנג שואי). 4. בחדר שינה הורים, קצת מפריע לי שיש חלון שפונה לרחבת הישיבה. לי אישית, מאוד חשובה הפרטיות בחדר השינה ולא אוהבת שמציצים לי לחדר
5. במטבח, יש רווח קטן בין המקרר לקיר. לא יודעת למה, אבל זה נראה לי לא נוח. אני מעדיפה שהמקרר יהיה בקצה. 6. מיקום יעיל יותר לקמין יכול להיות בנישה של פינת האוכל (שיותר קרובה למרכז), או בנישה שבמסדרון הפונה לחדר הורים. כמובן, שיהיה צורך להרחיב את הנישה. 7. שוב במטבח (סליחה על חוסר הסדר), משולש העבודה כיור-כיריים-מקרר נראה לי גדול מדי ובעיקר לא רציף, כי האי מפריע לגישה אל המקרר. באופן כללי, התוכנית נראית לי בסדר

תודה על התגובה!

לגבי המטבח: הרוח הקטן ליד המקרר זהו מזווה של 40 ס"מ - התכנון הוא שתי דלות כאלה - אחת בכל צד של המקרר. חדר שינה - בוודאי שהמיטה לא תהיה שם, זה רק בציור. ממ"ד - לא מתוכנן לילד. נחייה ונראה... במסדרון מתוכננת ספריה. לגבי הקמין - חשבנו שליד פינת האוכל יהיה מאוד חם לשבת. לא? המון תודה על הערות!

Dfengshui

New member
לגבי החום מהקמין

אז תלוי מה אתם אוהבים. אני בחורף כמעט יושבת עליו. בעלי, לעומתי, בורח לצד השני של הבית. אגב, זה יכול לשמש גם כמתכון לזוגיות טובה

קרטחנה

New member
שלוש הערות

1. הסלון רחוק מדי מהכניסה. על מנת לקבל סלון אפקטיבי ומושך צריך לדעתי להפוך אותו לאזור הראשון שאליו פונים כשנכנסים לבית. אצלכם יפנו לאי או לפינת האוכל. 2. יותר מדי שטח מבוזבז על מעברים באזור החדרים 3. הקמין חבוי מדי. לא הבנתי מהו החלל באמצע הבית עם חמישה עיגולים.

הסבר

תודה על הערות. החלל באמצע הוא חדר הארונות - מתוך חדר ההורים. ליד הכניסה יש מעבר לאזור החדרים - שם יש פינת טלויזיה ותכנון עתידי למדרגות אם נרצה להוסיף קומה לבית. לגבי הקמין - זה נכון, יש בעיה עם המיקום שלו. לגבי הסלון - אני לא רואה את זה אבל יכול להיות שזה נכון. המחשבה היתה לשים מול הכניסה את הנוף של הגינה - יש שם ויטרינה גדולה פנינת האוכל.

למעלה