תוכנית לפני הגשה

תוכנית לפני הגשה

שלום לכולם מצרפת תוכנית קומת הקרקע של הבית. נשמח לקבל תגובות מהפורום.

פיטנגו4

New member
הערות

התכנון נחמד באופן עקרוני, למרות מבול ההערות שאני אכתוב, (אל תבהלו ממני
) הצפון הוא למעלה? איפה הממפלסים והגבהים של קרקע, 00 בית, חומות, מגרשי שכנים? הבית שלכם נגמר בגבול המגרש, אז מאד חבל שחלקו המערבי חסר. זה רחוב משולב (הולנדי)? חסרים המון חלונות שלא שורטטו. לא יודעת אם תכננתם, אבל מתבקש חלון לאורך חדר המדרגות. חלון שירותי אורחים שפונה לרחבת ישיבה זה איום ונורא. לבעל הבית אין בעיה לעלות למעלה או להכנס לשירותי הורים, לאורחים זה פחות נעים. לו הייתי באה להתארח אצלכם והיו עוד אוחרים מלבדי בגינה, אז הייתי מחפשת שירותים אחרים. צריך לחשוב על הצללת המטבח מצד דרום. יציאה לגינה לא יכולה להיות מאחורי הספה. יש לארגן אחרת את הישיבה או את הפתחים. חישבתי בערך 55 מ"ר של רחבת חוץ. זה המון. אתם מארחים חמולות שלמות כל שבוע? אם לא, אז כדאי לחשוב על זה שוב. תכנון כל החלק של הכניסה ממש מזעזע. (אני תמהה בפעם המי-יודע-כמה מה קורה לאדריכלים כשהם יוצאים מהקירות של הבית...) יש שם רחבה מרובעת, ושביל בצורה מוזרה. זה חומרים שונים? גבהים שונים? למה יש קו מפריד? בכלל, מה זה אוסף הקשתות הללו? למחוק ומיד! אם רוצים קו מעוגל, אז לא כך, וגם לא רק בכניסה אלא עקבי בכל הריצפים במגרש. לא יודעת איך קו זה יתחבר עם הפרגולות שלכם, כי אין לי חזיתות. רק לידיעה: פרט לברוש טוטם, אין עצים בקוטר מטר וחצי, כפי שהאדריכל שרטט, אז אל תפתחו ציפיות לג'ונגל. הוא שרטט מקסימום שיח קטן.
זה קישוט בלבד.

dina 5

New member
תוכניץ נחמדה - על איזה שטח מדובר?

מה אם הקומה השניה? נראה לי 'פיטנגו' שהשירותים שהכוונת אליהם אלו לא שירותי אורחים, אלא שירותים בחדר הורים. למה צריך להפריד בחדר ההורים את השירותים מהאמבטיה? נראה לי מיותר ומבזבז. הסלון די קטן והייתי מגדילה אותו איכשהו, אולי משנה משהו בחלל הכניסה הגדול.

bar 23

New member
השירותים שפונים לרחבת הישיבה הם שירותים של

יחידת ההורים אאל"ט. בכל מקרה הייתי מעבירה אותם לחדר הרחצה (למה בעצם הם נפרדים? למה לא לרכז הכל בחדר "רטוב" אחד?). פינת הישיבה שנמצאת בכניסה ליחידת ההורים לדעתי מיותר בהנחה שזה מיועד לטואלט. תיכננתם חדר שינה כל כך גדול (כמו אצלנו) מה תשימו בו חוץ ממיטה? יש שם גם מספיק מקום לטואלט לדעתי וזה קצת ימלא את החדר. הייתי מזיזה את המדרגות קצת ימינה ע"ח השירותים והטואלט ומנסה להגדיל טיפה את הסלון. פיטנגו בהחלט צודקת לגבי הכורסאות שלא יכולות לפנות ליציאה-הן חוסמות לגמרי את היציאה לחצר! גם אם מעבירים את הספה הדו -מושבית לאיפה שנמצאת כרגע הספה החד מושבית זה נראה רע כי מי שנכנס הביתה ישר נתקל במבטו בגב של הספה.... לדעתי צריך לתת לזה פיתרון .... דבר אחרון-בקיר שמפריד בין המטבח לרחבת הכניסה כדאי להוסיף חלון צר וגבוה-כדי שמי שבמטבח מבשל יוכל לראות מי עומד בדלת.

בנוגע לתוכנית

לגבי ההפרדה של השירותים מחדר האמבטיה - מניסיון, נראה לנו נכון יותר עבורנו, הופך את חדר האמבטיה לחדר הרבה יותר נעים... פינת הישיבה בכניסה לחדר תשמש כפינת עבודה ולא כפינת טואלט ולכן המיקום שלה כרגע נראה לי בסדר. לגבי היציאה מהסלון, התכנון הוא שהיציאה לחצר תהיה מפינת האוכל. נראה הגיוני ונוח יותר בשל הקרבה למטבח. יכול להיות שנוותר לגמרי על האפשרות של יציאה מהסלון ופשוט נשאיר חלון גדול שפונה לנוף. בנוגע לחלון מהמטבח, זה רעיון טוב, נחשוב עליו. תודה על ההערות.

פיטנגו4

New member
מה פתאום!

בשום פנים ואופן על תותרו על יציאה מהסלון לגינה! זו טעות ! וה בית ולא דירה, והוא מתוכנן כבית (וזאת יאמר לזכות האדריכל שלכם). קשר פיזי עם החדר החיצוני זה לא דבר שמוותרים עליו!

גישה לחצר מהסלון

מאחר והסלון אינו גדול במיוחד אין כוונה להשתמש ביציאה ממנו באופן יומיומי ולכן גם אם אכן נתכנן ממנו יציאה הרי שהספות לא יהוו בעיה רצינית. לדעתי עדיף שהיציאה העיקרית תעבור דרך פינת האוכל, בשל הקרבה למטבח. בנוגע להערות שלך על הכניסה "המזעזעת", השרטוט עדיין אינו מתאר את הכניסה (זו סתם שבלונה של האדריכלית). כנ"ל לגבי החלונות, עדיין אין תוכנית מוגמרת של החזיתות ואין ספק שמתבקש חלון בחדר המדרגות.

אולי להוסיף יציאה מחדר השינה

אפשר להוסיף יציאה מחדר השינה לחצר, ולהפריד ע"י מחיצת צמחים או קירון או משהו את האזור משאר רחבת הישיבה, וכך תיצרו לכם פינת ישיבה אינטימית משלכם בגינה לקפה שקט של בוקר או להתרגעות ערב על כיסא נדנדה.

פיטנגו4

New member
כן בהחלט

אני מכירה כמה מקרים. תמיד, אבל בעיקר במקרה הזה, צריך להתאים את התכנון לאורח החיים של הזוג. לא לכל אחד זה מתאים. יש אנשים שלא יצאו החוצה אפילו אם יהיה להם שם גן עדן ירוק ריחני ומוצל, ג'קוזי, כורסאות נוחות. ויש אנשים שיצאו לשם בכל רגע פנוי.

bar 23

New member
גם אצלנו האדריכלית תיכננה דבר דומה

חצר קטנטונת ואינטימית ביציאה מחדר השינה (זה בין כה נמצא באיזור שלא ינוצל לשום מטרה). בתור זוג מעשן אני דווקא יכולה לראות את היתרון שבזה-בלילות נעימים לשבת בערב בחוץ עם ספר/עיתון, כוס קפה וסיגריה... מה גם שבגלל שבמקום חלון יש ממש ויטרינה מרוויחים הרבה יותר תאורה טיבעית ואיוורור גם אם לא מנצלים את החצר הזו הרבה.

avi5199

New member
אם אין יציאה לגינה מהסלון אז ../images/Emo2.gif../images/Emo5.gif

לדעתי את צריכה להחליף ארכיטקט . אותי הרעיון מזעזע, אפילו בדירה צ'וקומוקו באמצע העיר יש יציאה מהסלון למרפסת שמש עם צמחים ...

התוכנית בסה"כ בסדר גמור

דבר אחד שמאוד מפריע: את נכנסת הבייתה, עוברת את המבואה, מסתכלת ימינה ורואה מפגש קצת מוזר של קירות ודלתות. הפתרון שאני מציע, הוא להמשיך את קו המבט שמייצר המעבר עד לחזית ולחוץ ולארגן את אזור הכביסה משני צידיו. גם יפהוגם מכניס כוון של אור ואוויר לחלל המרכזי. זה אולי נשמע קצת קשה תכנונית אבל אפשרי. אם אתם דואגים שלא תהיה מספיק משמעת עצמית ועינייני הכביסה יזלגו לעין, תרדו מזה ותעשו איזו נישה נחמדה בסוף המעבר.

bar 23

New member
רעיון...

ניסיתי לעשות משהו, אולי זה יתן לך כיוון לרעיונות נוספים: מהמטבח ישנה יציאה לפטיו קטן שיכול לשמש כגינת תבלינים לדוגמא. בירוק כמובן החלון שהצעתי כדי שניתן יהיה לראות מי מגיע (רק נסי להרחיק עד כמה שניתן בינו לבין הכיריים אם את לא רוצה לנקות את החלון הזה על בסיס שבועי... קיר הפאטיו שסימנתי באדום הוא קיר שלם ולא קיר זכוכית, עליו ניתן להצמיד את הטלויזיה במתכונת הזו של הסלון. בתיכנון הזה מי שנכנס הביתה רואה ישר מולו את החצר וזה מקסים ואידיאלי. לא הצלחתי להבין מהתוכנית איך הולכות המדרגות אבל בהנחה שתחילת המדרגות זה הצד הימני, אז מתחת לצד השמאלי שלהן, איפה שסימנתי את הקיר בכחול, אפשר לתכנן נישה מגבס לחפצי אומנות או כסיפריה או להזמין מנגר סיפריית עץ מותאמת אישית. קיצר-ממש חובבני וממש על רגל אחת, זה מה שיצא....

adindina2003

New member
לי נראה שההצעה שלך מגדילה מאוד את שטח הבית

ולפעמים זו ממש בעיה..נראה לי שבתוכנית הזאת מנסים לנצל את המקסימום במינימום - מקסימום פרקטיות במינימום גודל, לפחות ככה זה אצלנו..תקני אותי אם אני טועה עמליה..

למעלה