תוכנית לוטן ל...

youvall

New member
תוכנית לוטן ל...

כחלק מהיותי חבר מפלגה ומישהו עם ראש פעיל(מידי) ישבתי נדהם מול נתוני ההרג מתאונת הדרכים... כיוון שישנם כבר תוכניות נוער לחינוך ותוכנית מדינית וכו' לקחתי לעצמי את הרשות להציע תוכנית למלחמה בתאונות הדרכים ואני מגיש אותה לפניכם: התוכנית מתחלקת לשלושה פרקים-האנושי, החוקי והמכני. האנושי: מרבית תאונות הדרכים במדינת ישראל מתרחשות עקב טעות אנוש, חוסר ידע או איבוד שליטה על הרכב. על מנת לצמצם את מספר הנפגעים ואת מספר התאונות יש לטפל בגורם האנושי. 1) כל אדם אשר יחפוץ ברישיון נהיגה יחוייב בקורס נהיגה מתקדמת קודם לקבלת רשיונו. אם פלוני יעבור מבחן נהיגה מעשי ולא יבצע קורס נהיגה מתקדמת באחד מבתי הספר לנהיגה מתקדמת בארץ לא יקבל פלוני את רישיונו. לאחר חודשיים ממעבר המבחן המעשי, אם לא התבצע הקורס ופלוני לא עבר את הקורס יפסל רישונו ופלוני יאלץ לבצע מבחן מעשי חוזר ולעמוד בקריטריון קורס הנהיגה המתקדמת מחדש. 2) רישיונות הנהיגה יחולקו לתקופה קצובה(נהג חדש-שנתיים, לאחר מכן-5 שנים, לאחר מכן ועד סוך חייו 10 שנים). לאחר כל תקופת רישיון, בטרם יכנס לתוקף רישונו מחדש יחוייב פלוני לעמוד בשלושה קריטריונים: * מבחן תאורטי אשר בוחן את ידיעת הנה בכל הנוגע לתמרורים וחוקי הדרך. * קורס נהיגה מונעת אשר מלמד את הנהג את עקרונות הנהיגה מחדש ומוודא כי כל אזרח במדינת ישראל יודע את חוקי התנועה ויודע לישמם. * קורס נהיגה מתקדמת אשר מלמד את הנהג לצאת ממצבי מצוקה עם רכבו, שליטה על הרכב במצבי החלקה ונהיגה נכונה בתנאי דרך שונים. אם לא יעמוד פלוני באחד או יותר משלושת הקריטריונים הללו יפסל רישיון ופלוני יאלץ להתחיל את כל תהליך הרישיון מחדש, כלל מבחן נהיגה מעשי והפיכה לנהג חדש. את הקורסים והמבחנים יש לעשות בתקופה של מקסימום שלושה חודשיים לפני פקיעת התוקף של רישיונו ולא יאוחר משבועיים לפני. 3)פלוני אשר קיבל שלילה מנהלית של רשיון הנהיגה שלו יחוייב לחדש את רישיונו על פי הנדרש בסעיף "2" כולל מבחן נהיגה מעשי. החוקי: מערכת הקנסות במדינת ישראל הינה מגוכחת ומערכת אכיפת חוקי התנועה רק גורמת לנהגים לעצבנות נוספת על הכביש. להלן הצעותי לצד החוקי של המלחמה בתאונות הדרכים: 1) תיקוני קנסות- הקנסות היום על עבירות תנועה נמוכות מידי ואינן מהוות גורם מרתיע. כחלק מהתוכנית יוגדל הקנס על עבירת מהירות לדוגמא מ150 שקלים ל1500 שקלים ובהתאם כל שאר הקנסות. נוסף לכך עבירת מהירות של מעל ל30 קמ"ש בדרך עירונית ומעל 50 קמ"ש מדרך בינעירונית תגרום לשלילה מנהלתית למשך 90 יום ומשפט. 2)אמצעי אכיפה יוגברו לא רק בכבישים בינעירונים כי עם גם בכביש עירוניים וכבשי אזרוי תעשיה(ראה סעיף 3 לפרק החוקי). נהגי ישראל, אשר יחששו מהקנסות הגבוהיים ומהעונשים הכבדים החדשים שיונהגו כחלק מהתוכנית, יהיו חייבים לעצמם לנסוע לאט יותר ובטוח יותר. את תקציב האכיפה יסבסדו משרד התחבורה ומשרד לביטחון פנים. 3) הגדרה מחודשת של כבישים תתבצע ותשונה שיטת המהירויות המותרות בכל כביש. כביש עירוני רגיל ישאר בעל מהירות של עד 50 קמ"ש. כביש עירוני ברדיוס של 300 מטר ממוסד חינוכי רשמי או ספרייה ציבורית יקבל מהירות מותרת של עד 35 קמ"ש. כבישים באיזורי תעשייה אשר אינם נמצאים ברדיוס של 300 מטר ממוסד חינוכי רשמי או מספריה ציבורית יקבלו מהירות מותרת של עד 65קמ"ש. כבישים בינעירונים ללא שטח הפרדה בין המסלולים יקבלו מהירות מותרת של עד 90 קמ"ש. כבישים בינעירונים עם שטח הפרדה יקבלו מהירות של עד 100 קמ"ש. כבישים בינעירונים עם שטח הפרדה ו4 מסלולים לפחות לכל כיוון יקבלו מהירות מותרת של עד 110 קמ"ש. 4) עונשי עברייני תנועה יוחמרו ויוטלו עונשי מינימום לעברייני התנועה. עונש המינימום המשותף לכולם יהיה שלילה מנהלתית של רישיון הנהיגה לתקופה של 180 יום והתחלת תהליך הנהיגה מחדש(מבחן נהיגה מעשי-נה חדש וכיו"ב). המכני: למרות שמרבית תאונות הדרכים מתרחשות בשל הגורם האנושי אל לנו להתעלם ממכוניות מיושנות ובלתי בטוחות. בנוסף מספר הנפגעים היה מצטמצם רבות אילו מכונית ישראל היו מצויידות באמצעי הבטיחות הנחוצים. 1) יוקם מרכז ממשלתי עצמאי לבדיקת המכוניות אשר יבצע מבדקים קפדניים ביותר במכונית הנכנסות לישראל. המכון לא יבסס את בדיקותיו על בדיקות קיימות כמו של המכון האירופאי אלא יחמיר בבדיקותיו ויעניק את ציוני הבטיחות על פי קריטריונים חמורים בהרבה משל המכון האירופאי. 2) משרד התחבורה יטיל איסור יבוא מכונית שלא יעמדו בתקן של לפחות 3 מחמישה כוכבי בטיחות של המכון הישראלי לביטחון רכב. 3) לא יורשה להימכר רכב במדינת ישראל ללא מערכת מניעת נעלית בלמים(ABS)מערכת יצוב ובקרה ומערכת שליטה ואחיזה. בנוסף, כל רכב שימכר במדינת ישראל יחוייב לספק לפחות 4 כריות אוויר בתקן ישראלי אשר יהיו בטיחותיות במהירויות של עד 110 קמ"ש לפחות! 4) בכל שנה יחוייב הרכב לעבור מבחן פליטה בו תיבדק רמת פליטת גז הCO-רכז שלא יעבור את הבדיקה יורד מהכביש ובעליו יקנס בקנס של 1000 שקלים. אם ירצה בעליו להחזיר את הרכב לכביש יחוייב בתיקון מערכת הפליטה והמנוע! 5) לא יקבלו אישור נסיעה מכוניות אשר גיל צמיגיהן עולה על שנתיים. נהג שיתפס נוהג בצמיג שגילו מעל שנתיים ימים יחוייב בקנס של 2000 שקלים ופסילה מנהלתית של הרישיון ל30 יום. התוכנית מפורטת למדי ומציגה פתרונות ביותר מחזית אחת. רק אם תואמץ תוכנית זו או דומה לזו תוכל מדינת ישראל להתחיל לנסוע לעבר עתיד בטוח יותר בכבישים. מה דעתכם על התוכנית?

תוכנית מפורטת ויפה

אבל לדעתי הגבלות לא יעזרו, וסליחה על הקלישאה, הכל מתחיל בחינוך. והפיתרון הוא להפחיד אנשים, יראו משפחות של הרוגים נון סטופ בטלוויזיה, יתחילו מגיל הגן להסביר שאוטו זה כמו כלי נשק, וכשחוצים את הכביש זה כמו לעבור בשדה קרב. שישימו בכבישים מועדים לפורענות תמונות של אנשים שנהרגו בתאונות, שיסתכלו להם בעינים. (ולא למשל, להגביל את מספר האנשים הנוסעים ברכב לאנשים מתחת לגיל 21 , ולהוסיף עוד 10 שנים מלווה)

youvall

New member
ברור שיש להתחיל בחינוך!

כל האמצעים שפירטת הינם הסברתיים... אני מדבר איתך על מה צריך לעשות! כי היום איך שלא נסביר את זה ילד בן 18 בטוח שהוא הנהג הכי טוב,הוא לא יודע לשלוט ברכב והוא יהרוג מישהו! אם לאותו ילד בן 18 היו מביאים מומחה רכב לכיתה שיסביר עד כמה המכונית היא כלי הרג וכדאי לקבל רישיון אותו ילד בן 18 היה חייב לעבור קורס נהיגה מתקדמת והקנסות והעונשים היו יותר כבדים- אני לא בטוח שאותו ילד בן 18 היה נוסע על 150!!!

ש

שלמה איזקסון

Guest
בעד:) תוכנית טובה למעט החלק אשר

מדבר על הגדרה מחדש של כבישים עפ"י המהירות המותרת בהם

youvall

New member
למה?

אתה באמת חושב שכביש צדדי,חד סטרי, צפוץ ליד בי"ס יסודי וכביש גדול שני מסלולים באמצע איזור תעשייה צריכים לקבל אותה מהירות מותרת???

ועכשיו כשיש לי יותר זמן...

קורס נהיגה מתקדמת, מה יהיה בו, באחריות מי? הגדלת הקנסות- כל מי שנוסע בדרכים (גם אם אין לו רישיון) יודע שלעיתים השוטרים מגזימים בחומרת העבירה, אני אתן לך דוגמא: לפני כמה ימים נתנו לאמא שלי דו"ח בגלל שהיא "לא עצרה בעצור" כשהשוטר הסביר לה שהיא הייתה צריכה לספור עד 10 ושהיא עצרה רק 7 שניות... (רק לפרוטוקול זו צומת זניחה בצפת, כשלא היו באיזור מכוניות) אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לו הייתה צריכה לשלם בגלל השיעמום של השוטר 1,500 ש"ח. (אם רק היה לה יותר כוח וזמן הייתה מערערת). כריות אוויר- לדעתי לא חייבים בכל רכב 4 כריות אוויר, וחיוב כזה יהפוך את הנהיגה לעשירים בלבד... אבל מכוון שאין לי רישיון, אני לא יכולה לטעון הרבה בנושא. מכון הרכב הממשלתי לדעתי הוא רעיון מצויין, פיקוח אחיד. גם הרעיון של בדיקת רמת הגז אדיר
(במיוחד אחרי שהתחלתי את הבוקר בקריות, בעע.. איזה ריח מגעיל)

ש

שלמה איזקסון

Guest
יובל קראת את העצומה נגד אחדות?

youvall

New member
קורס נהיגה מתקדמת

מלמד נהגים שליטה במצבי חירום ויציאה בטוחה ממצבים שנגמרים לרוב במוות! קורס נהיגה מתקדמת מלמד מה עושים כשמאבדים שליטה או כשיש זריקות זנב, איך להיכנס נכון לסיבוב ואיך לצאת מסיבוב, איך לנהוג עם גלגלים רטובים ומה עושים כשהאספלט חם מאוד! הקורס יהיה באחריות משרד התחבורה וימומן חלקית ע"י הממשלה! יש מקום לשינוי מדיניות האכיפה, לא עוד אכיפה לצורך קופה אלא אכיפה למען הגנה! תארי לעצמך שבחור היה נוסע לפני הצומת הזו ב200 קמ"ש, ובשלוש שניות הנוספות האלה אימא שלך לא הייתי רואה אותו כי הוא טס וחלילה מתנגשת בו(אימא שלי עשתה את זה כמה וכמה פעמים!). זה יכול להיגמר במוות!!! כריות אוויר הם הדבר שאם הם בתקן נכון יכולות להיות ההבדל בין פציה קלה ולמוות!!! רוב המכוניות היום משווקת עם 6 8 ו10 כריות אוויר...

אני עדיין חושבת שזה מוגזם

במקום שומם, בשעה שוממת בבוקר, במקום שהוא כל כך מוכר.. 1,500 ש"ח... מאוד מאוד מוגזם...

youvall

New member
שיר...מסכים איתך...

יש מקום לשיקול דעת בקנסות, אבל תסכימי איתי שהקנסות היום במדינה הם מגוחכים עד מאוד!!!

אבל ...

אולי יהיה מקום להעלאת הקנסות ברגע שיהפכו אותם ליותר ענייניים ושאפשר יהיה לערער על דו"חות יותר בקלות מאשר היום... 1,500 ש"ח זה קצת פחות ממחצית משכר מינימום...

youvall

New member
ואז אנשים יחשבו פעמים אם הם

עוברים על חוקי התנועה!

youvall

New member
זה רק אומר שמדינת ישראל..

צריכה להשקיע יותר זמן ומשאבים בכוח האדם של המשטרה!

למעלה