תוכנית לבית החדש

yotamdi

New member
תוכנית לבית החדש

שלום לכולם. אני לא אדריכל או משהו כזה אבל אנחנו מתכננים את ביתנו החדש (את הנוכחי אנחנו תיכננו). מדובר במגרש של 570 מ' . הבית נטו (בלי עובי קירות וכו') יצא לנו 163 מ'. אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לתכנון הבית כמו גם אם למישהו יש את הידע המקצועי בנוגע לגודל הבית המלא (עם קירות,או אם שכחנו משהו נוסף) תודה לכולם יותם נ.ב. מאז שהתחלנו לתכנן את הבית אני מבלה הרבה בפורום ואני חושב שזה ממש נהדר שיש אנשים כה רבים שעוזרים לנו - הבונים.

צימעס

New member
איפה הצפון?

איך האקלים בסביבה שלכם? איך נראה המגרש? (שטוח? משופע? לאיזה כוון?)

yotamdi

New member
עוד פרטים

הצפון נמצא למעלה ( פרגולה פונה מזרחה) המגרש שטוח לחלוטין וממקום במדרשת שדה בוקר בנגב כאמור, מדובר בתוכנית ראשונית אבל מאוד "רצינית". עבדנו עליה הרבה זמן תוך מחשבה על צרכינו וניסיוננו מתכנון הבית הנוכחי שלנו.

צימעס

New member
איפה הכביש? איפה יש שכנים?

סליחה על כל השאלות. אני מנסה לדמיין את הבית. תראה, בד"כ יש טעם לאפשר לארכיטקט להמציא מאפס, רק על סמך דרישותיכם. יש מקרים בודדים (לדעתי) שמישהו מצליח לתכנן לעצמו משהו בסיסי טוב. לכן אני מנסה להתעמק ולהבין.

yotamdi

New member
עוד פרטים

קודם כל אין צורך להתנצל, אני זה שמעונין בעזרה הכניסה לבית פונה לכביש שכנים מצד מזרח וצפון חניה נמצאת בפינה הדרומית מזרחית של המגרש ולכן הכניסה למטבח מבחוץ הפרגולה פונה מזרחה לשכנים למרות שמצד מערב אין שכנים וזאת בשל כיווני השמש - מנסיון מר של מרפסת פונה לנוף לכיוון מערב - פשוט אי אפשר לשבת בה במהלך היום. השאלה היא האם הבית כבית נראה לך או האם את מזהה בעיות מיוחדות בו?

פיטנגו4

New member
הגיע הזמן לאדריכל

הגיע הזמן לקחת את הצהרת הכוונות הזו ולפנות לאדריכל אמיתי. כל אחד כמעט יכול לצייר ריבועים על נייר או בתוכנת מחשב, אבל רק אדריכל יכות ליצור "בית". אין לי שום דבר אחר לאמר על השרבוט הזה. מצטערת. לא ברור לי למה מי שמתכוון להשקיע את כל הכסף שיש לו ואין לו, ולבנות את בית חלומותיו, לא מוכן להשקיע בתכנון. הרי עלות תכנון היא אחוז קטן מאד מהעלות האמיתית של בית... למה לחסוך דוקא בזה?

efratcn

New member
קטע... מזכיר לי את הבית שלנו ../images/Emo13.gif

גם אנחנו מהדרום. לא כ"כ הבנתי את הכיוונים אבל אנסה לענות - אני אוהבת שהכניסה נפתחת לחלל ורצוי עם חלונות. במקרה שלכם הדלת נפתחת לכלום ואפשר לתכנן כך שהכניסה תשקיף על הפרגולה. מטבח עם 2 פינות הוא מטבח בזבזני במקום ובכסף. שווה לחשוב על קונספט אחר. חדר הורים (?) בגודל של 4X4 שמכיל גם מקלחת ושירותים הוא קטן מדי. אצלנו החדרים ממש לא גדולים וחדר ההורים הוא 3.5 על 3.9 ואליו צמודים ח' ארונות ושירוקלחת. אני חושבת שכן כדאי לכם לפנות לאדריכל, גם אם אתם מגובשים ויודעים מה אתם רוצים. איש מקצוע נותן אינפוטים שאדם מהשורה לא מכיר.

yotamdi

New member
תודה על התגובות

לא חשבנו לרגע לוותר על אדריכל אבל.... חשבנו לנסות את כוחנו ולנסות להגיע לרעיון מרכזי או לפחות כיוון כללי של איך הבית יראה. הטעות בנוגע לחדר ההורים היא ברישום הגודל מדובר ב6 על 4 מטר, (4 על 4 ללא המקלחת. לגבי המטבח - למה שתי פינות זה בזבזני ? בגלל שיטת החישוב של מטר רץ ?

efratcn

New member
כשתגיעו לאדריכל בואו עם "רשימת מכולת"

של צרכים ורצונות ולא עם תוכנית מוגמרת שתחסום את החשיבה שלו ושלכם. למשל - "אנחנו אוהבים מרחב וחלל גדול" ולא "רוצים את הסלון בגודל של 4X5 ואת המטבח מימין לו". זוהי "פרוגרמה" - בחיפוש תקבל הרבה תוצאות. 2 פינות זה בזבזני משתי סיבות: א. עלות "פינה" במטבח היא יקרה. המטר רץ של משטח העבודה הוא רק חלק מזה. תכנון "פינה חכמה" עולה הרבה כסף. ב. גם בפינות חכמות יש אובדן של שטח יקר. נדמה לי שבפינה מנוצלת מאבדים כ-30% אבל אני לא בטוחה. עדיף לתכנן אחרת ואת זה בכל חברת מטבחים יתכננו עבורכם ללא תשלום.

צימעס

New member
פינה במטבח

בזבזנית כי לא יכולים לעמוד שני אנשים ולעבוד בשתי כנפי השיש. בזבזנית בכסף/נפח כי מנגנוני איחסון שמאפשרים להגיע בקלות יחסית לדברים שמאוחסנים בפינה יקרים וגם השימוש מסורבל. (אנחנו פתרנו את זה עם דלת מהחדר הסמוך). בזבזנית בשטח שיש כי לא כ"כ נוח להגיע לפינה הרחוקה של השיש (בפרט עם השיש עמוק). אבל נוחה מאוד למבשל יחיד (כי יש לו גישה ליותר שיש).

צימעס

New member
הסתכלתי קצת

ראשית- אני שותפה לדעה שצריך אדריכל, תכנית מדויקת שכוללת עובי קירות וגודל אמיתי של דלתות וכי"ב תתן לכם הבנה טובה יותר של התכנית. בנוסף, האפשרות לבחור מתוך מספר אפשרויות ששונות מאוד זו מזו (שכולן יענו על הצרכים שלכם - מספר חדרים, שימושים, העדפות למיקומים וכו' וכו') פוקחת עיניים. בכ"ז, אעיר על התכנית הזאת: לענין הגודל של חדר השינה, אני לא רואה איפה יש שם 6 מטר אורך, אלא אם סלון + שירותי אורחים הם 4 מטר, זה יוצא סלון ארוך וצר, כמעט חנוק. קצת חבל בעיני שהסלון פונה לפלזמה ובכלל לא לנוף (אפילו לא חלקית הצידה). אבל זה אולי משהו אישי שלי. מטבח-פינת אוכל. לא לגמרי ברור לי הצורך באי. המטבח שלכם ענק, יש בו די שטח עבודה. האי כאילו סוגר את המטבח, אבל המטבח לגמרי פתוח ל(עיני ה)אורחים. אם טבו בעיניכם שהמטבח פתוח לאורחים, אולי עדיף פשוט לקרב את שולחן האוכל למטבח. קשה לי לשים את האצבע על הנקודה, אבל זה נראה לי לא פתור, ויכול להיות שהאי שם רק כי לאחרונה זה מין דיפולט. (למשל - יש במקום של האי מקום לשולחן אוכל מרווח). מבואה - גם פה משהו לא פתור. מצד אחד יש מרחק גדול לפני שמגיעים לסלון/מטבח/פינת אוכל, מצד שני אין שם חלל ברור. מבחינת מטראז' נראה לי שניתן להקדיש לכניסה קצת יותר, ככה שיהיה נעים להיות שם ולהתלבט לאן אתה הולך. חדרי הילדים דרומיים. אתם במדבר. זה סבבה בחורף, זה יטמטמותם בקיץ. דאגו להצללה ע"י גגונים (לאצריכים להיות מאוד גדולים) ו/או עצים/מטפסים משמעותיים. (אגב, מומלץ בכל מקרה בידוד של כל הבית מבחוץ בקלקר/פוליאוריתן מוקצף + חלונות עם זיגוג כפול, מה שנקרא "בידודית"). שווה לחשוב גם על חלונות שיכניסו רוח. על החלונות חושבים כבר בשלב הזה, כשמחליטים איפה כל חדר, כי אם אין קיר בו ניתן לפתוח חלון, לא יהיה חלון. ממ"ד - מה יהיה השימוש שלו בעתות שלום? שירותי אורחים - הכניסה אליהם נמצאת בחלל הכניסה לחדרי הילדים. יש אצלכם הפרדה די משמעותית בין ציבורי לפרטי. אם זה בכוונה, טפלו בכניסה לשירותי האורחים. אשמח לראות מה אדריכל יעשה עם התכנית הזאת

אחלה, פשוט ולעניין בלי בלאגנים אבל

לא נראה לי הגיוני שהמטבח יהיה יותר גדול מהסלון...הייתי עושה משהו בנידון.

ש ג ה

New member
הבסיס נראה מאוד יפה...

רק כמה דברים קטנים שהיו מפריעים לי 1. את המטבח הייתי מאריכה קצת אחורה כלומר מאריכה את הקיר בכניסה אל הבית, שלא יהיה צפוף עם האי 2. את הפרגולה הייתי מזיזה ימינה בחלקה, ע"מ שהסלון יהיה בדיוק בכניסה אל הבית ולא רק קצת ממנו 3. המחשב בכניסה אל הבית, לא ניראה טוב - תמיד יהיה בלאגן אולי הייתי מעבירה למקום של הארון קיר, אחרי שהזזתי את הסלון הגדלים של החדרים מצויינים.... זהו, שמתי לב שלכל בית שאני נכנסת אליו והמטבח נמצא כבר מאחורה (כשהקיר של המטבח הולך עם הכניסה מבחוץ) הם בתים מקסימים במיוחד אם יש נוף ומרפסת ממול....

dan0005

New member
ממ"ד

לדעתי כדאי לשנות את מיקום הממ"ד. מכיוון שדלת הממ"ד נפתחת החוצה, היא תחסום את המעבר ליחידת הורים, מניסיון דלת ממ"ד במסדרון זה ממש כמו עצם בגרון. אם אתה רוצה להמשיך ולהשתעשע עם התכנון, מומלץ להיעזר בתוכנה חינמית וקלה לתפעול: Floorplanner התוכנה מאד ידידותית, כוללת ריהוט ואופציה להצגת תלת מימד של הבית.

yotamdi

New member
תודה רבה על התגובות

עבדנו די קשה להגיע אל התוכנית הזאת והיא די ממצה את דרך החיים שלנו. המטבח יותר גדול מהסלון מכיוון שבסך הכל מבלים בו וסביבו וכמובן בחצר הרבה יותר מאשר בסלון. מכיון שהסלון תחום ולא מוקף ויטרינות כמו בד"כ אז הוא לא כזה קטן. בין האי לארונות המטבח יש כמטר וחצי - האם זה לא מספיק?

efratcn

New member
מרחק בין משטחי עבודה צ"ל ארגונומי ונוח

ממליצים על בין מטר ל-1.2 מ'. תבדקו בחברות המטבחים או אצל חברים מה נוח לכם. מרחק של מטר וחצי בין משטחים הוא ממש יותר מדי. מרחק לא נוח לעבודה. אני בדקתי אצל חברים שאצלם נראה שיש ה-מ-ו-ן מרחק והיה 1.1 מ'. אצל חברים אחרים שראיתי מרחק שהרגיש לי נוח אבל טיפה צפוף המרחק היה מטר.

reviasaf248

New member
יפה

קח בחשבון שדלת ממ"ד נפתחת החוצה ולא לתוך החדר. בנוסף, אמור להיות קיר בסוף מהלכה ("קיר הדף").

למעלה