תוכנית לבית דחוף

שירקוקי

New member
תוכנית לבית דחוף

אשמח לקבל את הערותיכם על הבית הוא ממש לפני הגשה....

סוף סוף אני רואה כאן תכנית מושלמת

ההערות שלי הן לגבי הגודל בלבד המסדרון רחב מידי והייתי ממליץ לצמצם אותו , חבל על המטרים הלא שימושיים הללו זה מתאפשר כי החדר אמבטיה רחב מידי - כמעט שלוש על שלוש - זה חדר מקלחת ענק . מול הכניסה לבית מחקתי את הקיר של הסלון שמסתיר את כל המבט מהכניסה המטבח ארוך מידי ויש מרחק גדול בין המקרר לכיריים , אפשר ורצוי בהחלט להקטין ואת התפקוד של האי כפינת ישיבה אפשר להעביר לקצה המטבח ליד פינת האוכל .

פיטנגו4

New member
הערות שלי - בעיקר לגבי החוץ

הכניסה דרך החניה - לא מסתדרת אם שאר הקוים העיצוביים. לפה פתאום קו מעוגל? חובה לישר את הקו הזה! הוא ממש צורם! ויותר מזה, למה בכלל כניסה באלכסון? אפשר ללכת ימינה ומשם בקו ישר(!!) קדימה. את המדרגות אפשר לדחוף קצת כלפי פנים המגרש. בקיצור, זו לא בעיה לשנות קצת את החניה והכניסה לשביל. קוי בנין: שמתי לב שאתם מוגבלים ל3 בצדדים ו4 מאחור. למה מאחור לא 3? קצת מוזר... בהנחה שמותר 3 מטר לקו בנין מאחור, וגם בהנחה שאזור הגינה שבו תשהו הוא בחזית, אפשר לדחוף את כל הבית עוד מטר קדימה, ותרויחו עוד המון שטח לגינת החזית. מחדר ההורים ממש מתבקשת יציאה לאזור פרטי בגינה, אולי עם ג'קוזי... כדאי לחשוב על דלת במקום החלון שלצד המיטה. שמתם לב שיש לכם רק 3 כיווני אויר? בהנחה שהצילום מוצפן, דוקא על הצפוני ויתרתם במדינה כמו שלנו? פרט לחלונצ'יק יחיד בחדר הילדים. למה? לא חבל? לפי הגובה יש סיכוי שתהיו במקום עם רוח שמאפשר לא לפתוח מזגנים כל השנה. (ז"י?
) הוספת חלון בח. כביסה, אפילו חלון עליון, ודלת פתוחה באמבטיה (שכתוב עליה שהיא ח. שינה) - ויש לכם בחינם רוח נעימה בכל הבית. פרט לכך, אני אוהבת את הפנים, את ההפרדה בין חלל ציבורי ופרטי. חבל שהחדרים קטנים קצת. בהצלחה!

שירקוקי

New member
הבהרות

תודה על תשובה מהירה, אך יש לי מספר שאלות לגבי מה שרשמת: לגבי המדרגות , את מתכוונת להזיז אותם מימין לחניה שילכו בקו ישר לבית? יהיה חלון בחדר הכביסה, אך לא ברור לי ל מהו "חלון עליון"? בנוסף לפי תשובותייך בפורום הבנתי שאת מאזור הצפון אשמח ליצור איתך קשר לגבי תכנון הגינה...

בינא

Member
יופי של תוכנית וכך צריך להגיש

לא מקבל הערות האדם הפשוט והפעם גם לא מסכים עם פיטנגו. תשאירו כך. בהצלחה.

אתה יודע מה אומרת אשתי כל הזמן ?

" מי ינקה ? אני לא רוצה בית גדול " , היות והיא לא מסתפקת באיכות נקיון של עוזרת , נו יש כאלו שעל כל כתם שוטפות את כל הרצפה היא אחת מהן . ובנוסף אני שמעדיף להוציא מנוע של מכונית ולא לעשות עבודות נקיון בבית גם כן תומך בבית קטן ככל האפשר , חוץ מזה הכסף עובד יותר טוב כאשר הוא בבנק ולא כאשר הוא מושקע בקירות . אבל אמרתי כבר שהתכנית טובה , חבל שאשתי לא הסכימה שהכניסה של הבית שלנו תהייה מהצד כמו בתכנית הזו אלא בחזית . הייתי יותר מאושר אם הכניסה של הבית שלי הייתה כמו הכניסה בבית הזה ולי אין שכן בצד של הכניסה , כך שזה היה יוצא אפילו יותר טוב מבחינת שביל הגישה לבית .

פיטנגו4

New member
חלון עליון

חלון עליון: פשוט מאד, חלון שמתחיל גבוה. כמו חלונות של שירותים ומזווה. בשרטוט שלך אין חלון באמבטיה, אבל אם יש כזה - אז יופי. לגבי המדרגות - שרטוט מצורף. זו כמובן רק אפשרות אחת. אפשרות אחרת היא להעביר את המדרגות פנימה, ולבנות מסביבן מסלעה. כלומר: נכנסים מהחניה בלי מדרגות, ורק אחרי הפניה יש מדרגות ומצידיהן מסלעות קטנות. זה , לדעתי, הרבה יותר יפה מאשר מדרגות בנויות בחניה. לגבי תכנון גינה - במסרים אישיים בלבד, כי אסור לפרסם.

פיטנגו4

New member
השרטוט

בנוסף , מדרגות שממש צמודות לכניסה לא מאפשרות שער צמוד לכניסה. נהוג לעשות מרווח בין קצה המדרגות לשער.

80vax

New member
אהבתי מאוד את התוכנית

אפשר לשאול 1. מה שיטחו של הבית 2. האם הסלון ופינת האוכל לא קטנים מדי יחסית לבית גדול? המידות מתאימות לדירה שבה אני גרה כיום. 3. מה משמעות ה"חדר" בפינה הימנית עליונה של השרטוט, שיוצאים אליה מחדר כביסה - האם זהו מסתור כביסה ? 4. האם שקלתם מזווה ? בהצלחה !

שירקוקי

New member
תשובות

תודה, שטחו של הבית - 185 מ"ר הסלון הוא כ 20 מ"ר ויחסית פתוח, פרופורציונלית נראה לנו מספיק ולא מאיים מידי יחד עם פינת האוכל אכן מסתור כביסה לא שקלנו מזווה מאחר וזה היה גונב מ"ר משטחי הבית הנוספים (מתוכנן ארון קיר במקום)

הערות

1. מומלץ דלת אחת בכניסה ולא שניים. כבר ציינתי את הסיבות לכך מספר פעמים. במילא לא פותחים את השני, ואם צריך - אפשר להשתמש בדלת לגינה. 2. אני לא אוהב את המרחק בין המקרר לכיור. קצת רחוק. 3. קירות חיצוניים צריכים להיות - 22 ס"מ, לא 20. אם תגנבו אח"כ (בתוכניות הקונסטרוקציה) - אז אין בעייה. 4. אין דלת לשירותי ההורים? 5. למה כתוב "ח. שינה" על השירותים הגדולים? מישהו מתכוון לישון באמבטיה?
6. מה זה החדרון מחוץ לח. הכביסה? מסתור כביסה? לא קצת גדול? או שזה מחסן ואז אתם מאבדים מקום בגלל הדלתות הכפולות. 7. אני מקווה שהביוב המרכזי נמצא בצד מזרח, אחרת יהיו לכם בורות ביוב בגינה הגדולה והיפה. 8. המון דשא. 9. חסר חלון בשירותי ההורים. אם יש - תוודאו שיכניסו לתוכנית ההגשה. 10. צריך חלון בח. הארונות (למרות שאני לא מת על הרעיון) בשביל יותר אוויר בחדר ההורים. 11. נראה לי שיהיה קצת קשה לפתוח/לסגור את החלונות בח. ההורים. אני לא מתלהב מהבליטה הזו בקיר. 12. גם במטבח - הבליטה בקיר יקשה מאוד על פתיחה וסגירה (ונקיון) של החלון. רוחב השיש ועוד 20 ס"מ - צריך לטפס על השיש.

הצעה

התוכנית מבקשת שדרוג של החלל המזין את החדרים. כעת הוא סתמי מדי. הצעתי היא לארגן את החדרים בשני אגפים ובניהם לפתוח כלפי החצר. גם נוף ירוק במרכז הבית וגם קצת אור ואויר לחלל המרכזי. את הכניסה הצמדתי לגבול המגרש. כדאי ליצור הפרדה פיזית וויזואלית בין תואי ההליכה ומיקום הרכבים. יש עוד דברים קטנים אבל זה העיקר

avi5199

New member
סגרתם את הכוון הצפוני !? הערות מצורפות בשרטוט

עקרונית אני נגד חדר ארונות , זה פתרון מאד לא נוח ובזבזני בשטח, עדיף ארון קיר . ראה הערות בכחול בשרטוט

למעלה