תוכנית חסכון

• פותח הנושא sdz
  • פורסם בתאריך

sdz

New member
תוכנית חסכון

קודם כל אני עוד לפני צבא ככה שהבנתי בתחום מינימלית. הפקדתי 30000 לתוכנית חסכון למשך 3 שנים. לפי מה שהבנתי מדובר ב"ריבית דה ריבית", עם ריבית של 1.6 אחוז בצמוד למדד. אין לי מושג מה זה אומר תכלס, ובטח שבטח אין לי מושג כמה יהיה לי בסוף ה3 שנים האלה.. אשמח אם מישהו יוכל לפחות להסביר לי את המושגים, ועוד יותר אמשח אם מישהו ייתן לי הערכה כמה כסף יצא לי והאם זו נחשבת תוכנית טובה או לא

נתי112

New member
תשובות:

מיכוון שאני לא יודע מה המדד יהיה בעוד 3 שנים, לא אוכל לחשב לך את ההצמדה למדד. ריבית דריבית = כלומר אתה מקבל בשנה השניה ריבית על הריבית שצברתה בשנה הראשונה, ואתה מקבל בשנה השלישית ריבית על הריביות שצברתה בשנה הראשונה והשניה. 3^(1+0.016)*30000=31463 ש"ח בנוסף יש להכפיל בעלית המדד (בשלוש שנים הבאות) ואל תשכח שיש לך עוד 10% מס על הרווח

תרשה לי להגיד לך שעשית שטות

בהליכה על תוכנית חסכון ל-3 שנים. כיום זה הדבר הכי גרוע לעשות -לסגור כסף בריבית נמוכה צמודת מדד זו טעות גדולה. הריבית במשק תעלה ב-3 שנים הקרובות לפי כל ההערכות ואתה תהיה "תקוע" עם תוכנית חסכון ל-3 שנים בריבית נמוכה מאד, מה גם שהמדדים כיום אפסיים עד כדי מינוס. בנקאי שיודע להכיר בטובת הלקוח ולא רק את טובת הבנק , היה מציע לך לא לעשות את זה. הבנק ירוויח אבל אתה לצערי תפסיד

sdz

New member
קודם כל תודה לכולם

אני ארצה לבדוק את העניין עוד קצת ואם יסתבר שאכן עשיתי טעות גדולה ואותו בנקאי ניצל אותי אני פשוט אשבור את התוכנית ואוציא משם גם את העו"ש שלי. האמת שבכלל עוד לא חשבתי לסגור את זה אבל אחד מהבנקאים צלצל אלי אתמול ואמר לי שהוא רוצה שאני אבוא לבנק כי הוא רוצה לתת לי כרטיס אשראי והוא מציע לי לסגור את הכסף. על כרטיס האשראי ויתרתי כי אין לי בו שום צורך ואת הכסף חשבתי שאם אני לא משתמש בו יההי נכון לסגור אותו לשנים הקרובות.

לא צריך לרוץ ולסגור חשבון

אבל כשהולכים לסגור כסף לטווח ארוך צריך לחשוב ולבדוק אלטרנטיבות...

רונאל1

New member
מצטרף לבקורת

א. הריבית שקיבלת, 1.6% צמוד הינה מגוכחת, גם לסכום לא ענק כמו 30,000 ש"ח. ב. הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה לסגור תוכנית ל-3 שנים בריבית כזו נמוכה. ג. אותו יועץ השקעות יכל לקנות לך אגרות חוב צמודות מדד של ממשלת ישראל שהן גם בטוחות יותר מהבנק, ולהשיג לך ריבית הרבה יותר גבוהה ל-3 שנים. הוא גם יכל להציע לך קרנות נאמנות שמשקיעות בצמודי מדד כאלה ואפשר למכור אותם כל יום, וגם להבדיל מתוכנית חסכון, לקזז אותן מול הפסדים אם יהיו לך ממניות או השקעות אחרות. ד. המדדים כרגע נמוכים. בינואר אפילו היה מדד שלילי של 0.6% מה שאומר שכבר הפסדת כמה לירות שם. ה. אם פתחת את התוכנית ממש לאחרונה אני מניח שהקנס יהיה זניח ביותר כי זה לא שנצברה לך ריבית גדולה שאתה מפספס. הנ"ל אינו ייעוץ לביצוע פעולה כלשהי בנייר ערך ונכסים פיננסיים. יש להתייעץ עם יועץ השקעות מוסמך בעניין.

sdz

New member
לא נצברה בכלל ריבית

פתחתי את זה לפני יומיים. אני מקווה מאד שהבנק יהיה מספיק הוגן על מנת לאפשר לי לשחרר את התוכנית כבר בימים הקרובים. לגבי הריבית זה שטויות כי בין כה וכה אין שום ריבית על יומיים, השאלה היא האם באמת הבנק יסכים לבטל את התוכנית...

אתה יכול לשבור תוכנית

והבנק לא יכול לסרב. אתה תקבל את הקרן תוך שלושים יום

למעלה