תוכנית הביטחון

liorbn

New member
כל האמת על תוכנית הביטחון לקדימה צורן

שלום לכולם. מכיוון שהנושא עלה במספר פוסטים, ומכיוון שנושא הביטחון נמצא גבוה במצעי כלל המפלגות, החלטתי, כחבר וועדת ההיגוי לנושא ביטחון, לשפוך מעט אור על התוכנית, ועל השימוש הציני של חלק מהאנשים בתוכנית זו. מכיוון שעלה כאן פוסט שציטט כתבה המדברת על עליה של 72% בפריצות באזור השרון, הרשו לי לתקן, סקר מקיף וארוך שערכנו בקדימה ובצורן מדבר על עליה של כ 400% בשנים האחרונות, אני, כנפגע מה"תופעה" וכחבר וועדת הביטחון, הייתי בין הדוחפים לישיבה הגורלית אי שם ב2005, ישיבה שכתוצאה ממנה הוקם צוות ההיגוי לנושא ביטחון בראשות ניר רן. הצוות, כאמור, בראשותו של מר ניר רן, כלל אנשי מקצוע הן בתחום הביטחון, הטכנולוגיה, המודיעין, נציגים הן מקדימה והן מצורן, וכן את קב"טי הישובים, לא שותפו בו אנשים פוליטים, לא אנשי "ביטחון" כפי שרמזו חלק מהמתמודדים, ולא כל מיני שמות שהתעופפו כאן באוויר, באחריות, אני מכיר את האנשים אישית, הייתי מזכיר הצוות.. לאחר 8 חודשי עבודה מאומצת ביותר, כולל הכנת סקר מקצועי, ניתוח הסיכונים, תצפיות שטח וניתוח דרכי הפעולה של הפורצים, הן לרכב, הן לבתי מגורים, הן בקדימה והן בצורן, ביום, בלילה, באמצע השבוע ובסופי שבוע, התחילה להתגבש תוכנית לשיפור הביטחון האישי, הכוללת גם ניתוחי משוואת נזק, ומציאת פתרונות מקצועיים "מחוץ לקופסא" שלא כאן המקום לפרטם. לאחר 8 חודשים אלו, התכנסה ישיבת מועצה יעודית לנושא, והוחלט לאמץ פה אחד !!! (תקדים ענק במועצה ההזויה הזו) את כל עקרי התוכנית ואת לוחות הזמנים AS IS !!! כמובן שכפי שהבנתם, המועצה לא יצאה למימוש הפרויקט, אלא משכה אותו עוד מספר חודשים, עד שלפני כשנה וחצי אושר גם תב"ר ("תקציב בלתי רגיל") של מיליון ש"ח ... מאז, ובמשך יותר משנה וחצי, ראש המועצה לא מממש את התוכנית, למה ? הסבר בפרק הבא !!! רק קחו מעט סטטיסטיקות: בכל שנה אנחנו התושבים, ניזוקים כספית מפריצות בסכום של 18-20מיליון ש"ח (מיליון וחצי ש"ח בחודש) רק לשם הבנה, כל חודש עיכוב של התוכנית עולה יותר מכל התוכנית (וכאלו היו כבר 18 עיכובים) חברות ביטוח מסרבות לעיתים לבטח תושבים מקדימה צורן !!! הסיכוי שרכבכם ייגנב או ביתכם יפרץ כל שנתיים עד שלוש הוא וודאי - אל תישנו בלילה !!! סטטיסטית, לבסוף יהרג תושב שיתנגד או יתקל בפורץ בשעת "עבודתו" .(פצועים כבר היו, ולא מעט) ואז משוואת הנזק תהיה שונה ומחרידה !!! אני מקווה שהעומד בראשות המועצה ישן טוב בלילה, אני לא. להתראות בפרק הבא ליאור

Master Stav

New member
מצפה לפרק הבא , ממש סיוט ברחוב צורדימה

ובתפקיד פרדי קרוגר .....................................יצחק גולברי ...... אל תלכו לישון .....

שאלות לפרק הבא

שלום ליאור, באמת יש הרבה שמועות ביחד לתוכנית הזו, ואשמח אם תוכל להתייחס אליהן בפרק הבא. 1. התוכנית כוללת תקתוק קוד של כל תושב בכניסה וביציאה מהיישוב. האם נכון ? ואם כן מה זה יעשה לפקקים של הבוקר שכבר עכשו הם לא ממש כיף ? 2. התוכנית לא נוסתה עדיין בשום מקום אחר. אנחנו נהיה הפיילוט שלה ? 3. האם מישהו מהיישוב, אמור להרוויח מזה לכיסו משהו, ואם כן אז כמה ? האם הרווח קשור לאחוזי הצלחה של הורדת רמת הפריצות ? האם יש לו קבלות על הצלחות בתחום, והאם בוצע מכרז מסודר ? תודה מראש גל

liorbn

New member
תשובה לגל לפני הפרק הבא

1. אף תושב לא יצטרך "לתקתק" קוד, מצלמת PC רגילה + מחשב, תצלם ותקרא את מספר הרכב מתוך התמונה, התוכנה, ע"פ מספר הרכב, ותקפיץ לשומר את פרטי הרכב והנהג. רכבים חשודים בשעות חשודות יאלצו להזדהות מול השומר (למשל, אם הרכב שלך יהיה הנהוג ע"י מוסטפה מקאלונסווה ב 03:00 בבוקר ביציאה מהישוב, השומר "ינעל" הרכב בין שני השערים כמו בכניסה לאריות בספארי) כיום הבדיקות הזויות, השומר בודק, אם בכלל, רכבים נכנסים, לצאת (לגנוב) ממש לא בעיה. בשעות העומס, בד"כ אין שומר בשער, אולם באם יגנב רכב בשעות היום, לפחות חיפוש זריז בהיסטוריית המצלמה תמצא את שעת הגניבה, ואת פרצופו של הגנב !!! 2. התוכנית לא נוסתה בשום מקום "אזרחי", אבל החצי הטכנולוגי בשל מאד ונמצא ברמות מחיר "אזרחיות", החצי השני, האנושי, המבצעי, יקבל שדרוג משמעותי באיכות כ"א מיותר לציין שוב שהתוכנית אושרה הן ע"י רון גרטנר, מפקד משטרת נתניה, הן ע"י מפקד המרחב שלו, מפקד מחוז מרכז במשטרה, והן ע"י יועץ השר לענייני ביטחון במשרד לביטחון פנים, כמה חבל שהרכב המשטרתי הצמוד שהובטח ע"י גרטנר, לא סופק בנתיים .... משום שהתוכנית לא הופעלה !!! 3. את כל הכנת התוכנית, סקר הסיכונים, ניתוח דפ"אות ועוד, עשה הצוות בהתנדבות מלאה !!! לצורך ניהול הפרויקט, גולברי בחר במי שבחר בצורה אישית, למרות שקיבל מספר רב של מומחים נוספים בתחום, וכן הצעות מחיר נוספות (יקרות יותר). ראש המועצה לא מממש את התוכנית משיקולים זרים, לדעתי הוא פועל בניגוד לחוק לאחר שלא מימש את החלטות המועצה (שהתקבלו פה אחד, וגם תוקצבו כבר) אשמח באם ידידי, עו"ד גיל ברקאי, ינסה לסנגר או לקטגר על ההדגשה לשאלת הרווח - הרווח אינו קשור לאחוזי ההצלחה של התוכנית, קבלות - קבלות יש לאיש בשפע, לדעתי יותר מכל אחד אחר במדינת ישראל, לא כאן המקום לפרט. בנוסף - המרוויחים הישירים מהתוכנית יהיו התושבים, הן בגלל שאגרת השמירה תנוצל כמו שצריך (היום הכסף נזרק לפח - אפס אחוזי סיכול) בנוסף ירוויחו התושבים שקט נפשי, לילות עם שינה, עליית הביטחון האישי, וגם 20,000,000 שקלים בשנה שלא יגנבו מהם, מאיתנו, בדמות גניבות רכבים והתפרצויות לבתים רווח עתידי נוסף יהיה לאחר שתופעל גם תוכנית של התחברות בתים למוקד שיוקם, העלות תהיה חצי מהמקובל כיום, היעילות והמהירות גבוהות לאין שיעור (2-3 דקות הגעה לקריאה או אזעקה, במקום 20-40 דקות של מוקדי ביטחון אחרים) רק לסבר את האוזן, גנב לא נשאר בבית יותר מ 5 דקות... ליאור

motisisr

New member
מה הסיפר עם הביטוח

אתמול יוסי מלכה טען בחוג בית של יחד בתנופה בו השתתפתי כי הפרמיה שחברות הביטוח דורשות בגין הקמת ביטוח לתוכנית ליועץ/יזם/קבלן/מפעיל גבוהה מאוד ולכן בנתיים לא ניתן להתקדם בפרויקט. אני מכיר את מערכות הזיהוי האלקטרונית והטמ"ס מזה זמן רב ומקרוב. בעיקרון זאת מערכת שפועלת ועובדת בחניונים של בניינים ציבוריים אני יכול לתת רשימה ארוכה של פרויקטים פרטיים שם המערכת מיושמת למעשה כל חניון של בניין פרטי שמכבד עצמו פועל עם מערכת בקרת חניון מהסוג הזה. שם לדעתי בעיית הביטוח פחותה היות ומדובר בחניון פרטי ולא ציבורי, אבל עדין תמיד יכולה לבוא תביעה. מעבר לכך גם מצלמות הטמ"ס הם עניין שבשיגרה בפרויקט ציבורי (מדרחוב קניות )מוכר שניהלתי עד לפני מס' שבועות יש מספר רב מאוד (מאוד מאוד) של מצלמות שמצלמות כל נכנס קונה השטח ציבורי לחלוטין. לדעתי שם גם שם לא היתה בעיית ביטוח אבל אני חייב לבדוק עם היזם וחברת מערכת הביטחון ביום א'. אם אתם יכולים להשיג את פוליסות הביטוח שהוצעו למועצה אני מבטיח לתת אותם ליועץ הביטוח שלי לבדיקה ליאור אם יש לך פרטים נוספים שיאירו את עיננו בנושא נשמח לקורא תודה

Master Stav

New member
כי יש לו תפקיד באקי"ם

הוא לא רץ למועצה 6 וחצי שנים במועצה הספיקו לו ....אולי ...

אליה ל

New member
אולי כיוון שהוא מצליח להפעיל את הדבר הזה

שנמצא בין אוזניו ומבין שאחרי שהוא כבר הצליח להרוס את צורן כישוב (לדעתי ולדעת רבים אחרים) אין סיכוי שיבחרו בו? אבל בעצם תמיד יש כמה שיבחרו בו

yaron brn

New member
למען, ההדיוטות, אפשר בבקשה להסביר?

Master Stav, שעיתי להזמנתך ונכנסתי לפורום. כפי שאתה יודע, את דעתי טרם גיבשתי כלל ועיקר, ולשם כך אני משוחח עם אנשים, מגיע ככל שמתאפשר לי לחוגי בית וגם שואב אינפורמציה ממקורות מקוונים שונים. יש כמה דברים שהקפיצו אותי כאן, ואני אשתדל להתייחס אליהם בהמשך. בינתיים אני מתרשם שהפוסטים שנשלחים כאן נועדו יותר לדבר בגנותם של היריבים ופחות בעד אלו שהאנשים כאן בעדם (לא כולם. בין היתר נהנתי לקרוא את הדברים הענייניים של liorbn בהתייחס לנושא הביטחון ומה לא נעשה בעניין על ידי ראש המועצה ואחרים, ואת הדברים של גל שניידר בעד מנדי). אם אני מבין את הכוונה שלך ושל צורנית שעליה הגבת, לפיה הניצחון אז היה בכך שאקרמן חבר ברגע האחרון (או כמעט האחרון...) לגולברי על מנת לנגח ביוסי מלכה, ובכך יתכן שהפסדנו ראש מועצה מצורן, תחתיו קיבלנו - לדעתי האישית - ראש מועצה שהוא פחות מוכשר, הרי שזה ניצחון פירוס מובהק. אני אישית לא הייתי מתגאה באקט זה (בין אם הייתי אקרמן ובין אם הייתי מי מאנשיו), אבל כל אחד עם תפיסת העולם שלו. אם כוונתכם היתה אחרת, אשמח להודות בטעותי (או בהבנתי), ולדעת למה כן התכוונתם.

Master Stav

New member
כיוונת יפה את החטאת את המטרה

מדובר על ארוע מסויים במטה המאבק באנטנות .... ארוע מינורי שזכור לכמה אנשים ותו לא אין לו שום משקל מבחינתי אני כיול להבין את האנשים שמזכירים אותו אך חושב שלא מדובר בנצחון אלא במקרה הטוב בקבלת עמדה אחת על פני השנייה במקרה הרע חילוקי דיעות בהן הרוב הכריע לכיוון אחד .

תודה על התגובה

נשמע טוב, אני יודע מנייס שהתכנולוגיה של זיהוי מספר הרכב עובדת מצויין. בקבלות כוונתי למשהו דומה בתחום שהאיש עשה והצליח, ולא לאיזה מבצע חשאי במוסד. קצת לא ברור לי לפי מה היתה הבחירה. אבל זה מתאים לגולברי שאין קריטריונים מוגדרים. מה השיקולים הזרים לדעתך ? בכל מקרה אני מצטרף לקריאה שלך לגיל, ומחכה שיענה גם לי. אני חושב שגם זה שראש המועצה לא הגיש תקציב למועצה זה נגד החוק. ואני חושב שתמ"א 35 אומרת שקדימה-צורן תהיה 20,000 תושבים עד שנת 2020, וכבר ב 2014 נהיה כאן 30,000 תושבים והיד עוד נטויה, זה גם נגד החוק.

liorbn

New member
תשובה לכולם מדוע מעוכב הנושא ומה עם ה"ביטוח"

1. לגבי בחירת היועץ - גולברי יכל ויכול היה לבחור במי שיחפוץ, הוא קיבל, גם ממר ניר רן, רשימת אנשי מקצוע נכבדה, כבר לפני שנה וחצי !!!, אבל הכל כשר בעיכוב ביצוע הפרויקט. 2. ביטוח - שימו לב, גם גולברי וכנראה גם יוסי מלכה מספרים במקרה הטוב חצאי אמיתות, לאינטגרטור שייבחר להקים את המערכת יהיה ביטוח מקצועי !!! אין קשר לנושא ביטוח של היועץ שכותב את המכרז !!! אבל הכל כשר בעיכוב ביצוע הפרויקט. 3. יוסי מלכה אומר שהעלות גבוהה ??? גולברי טוען שהעלות גבוהה ??? - מוזר, באותה ישיבה מדוברת מלפני חודש על נושא הביטחון לא הוצג אף מסמך בכתב (כרגיל) וכל הסיסמאות על "יקר" הן שוב, רק כדי לתקוע את התוכנית כפי שנעשה כבר שנתיים. אבל הכל כשר בעיכוב ביצוע הפרויקט. אתם יודעים מה יקר ??? יקר זה מה שנגנב מאיתנו התושבים, סכום של 20,000,000 שקל בשנה, או מעל 2 מיליון ש"ח בחודש, או כ 60,000 שקל ביום (נזק של גניבת רכב אחד ביום, או 2-3 התפרצויות לבתים) המספרים אומתו הן בסקר שנערך בצורן, הן מול נתוני חברות הביטוח והן, בצורה מוערכת מול נתוני המשטרה החסרים (חצי מהאנשים אינם מתלוננים כבר לצערי - התייאשו מהמשטרה) שימו לב שעלות הביטוח או ה"יועץ" (החסויות כי המועצה לא נותנת מסמכים) מתקזזקת תוך יום או יומיים במשוואת הנזק שהראיתי !!! אז - שלא יעבדו עליכם !!! האמת המרה היא שגולברי לא רוצה תוכנית ביטחון ההערכה שלי היא שהוא לא רוצה "כאב ראש" עליו שומרים, ועלינו זה כנראה פחות חשוב.... ולכן לדעתי, הוא לא ראוי לכהן כראש מועצה. וגם אם אני טועה, והוא כן רוצה לממש את התוכנית, עיכוב של שנתיים מצביע על חוסר יכולת מימוש פרויקטים, ולכן צריך לבחור בראש מועצה שכן יודע לתפעל מערכות ציבוריות, ולא רק לדבר יפה בכנסים, ישיבות וחוגי בית. באמת צר לי לכתוב את מה שאני כותב, אני מעריך מאד את גולברי כאדם, אבל אני בא מעולם ההיטק והעסקים, ואצלנו קובע רק מבחן התוצאה ליאור

Master Stav

New member
נו גיל ? רוצה להגיב ?

להביא תשובה מראש רשימתך ופטרונו או ממר גולברי הנכבד ? מתי תתעורר ?

גולברי אמר שאפשר לחשוב על מה שומרים פה כבר.

ספרתם טוב את מה שיש עליו פתקה ומחיר. יש הרבה דברים שאין עליהם מחירים: ילדים שמפחדים לישון לבד, לא ילדים קטנים, ילדים שכבר הולכים לבית ספר רבין. יש הרבה ילדים שמפחדים לחזור הביתה לבד בלילה. יש הרבהמאוד משפחות חד הוריות פה, שהביקורים הליליים האלה הורסים להם את הצורה. באנו לגור ביישוב כפרי, שעוד מעט הולך להיות העיר הכי גדולה בשרון, או לפחות ככה נרגיש כשנרצה לצאת לעבודה בבוקר ולחזור בערב באנו לאיכות חיים, ומי שהכי נהנה מאיכות החיים שלנו זה מי שמבקר בבתים שלנו בצורה לא חוקית, ולנו אין מה לעשות נגדו.

liorbn

New member
תשובה לצורנית

את צודקת ב 100% בדברי ההסבר של התוכנית, בתקציר המנהלים, הוסבר בפירוש שהנושא חשוב ביותר להעלאת איכות החיים של התושבים (והילדים). נזק כספי הוא כבד, אבל נזק נפשי או פגיעה באיכות החיים חמורה יותר הרבה יותר. במשוואת הנזק, האופציה החמורה ביותר היא פגיעה בנפש או פציעה, והתוכנית מכוונת לטפל במשוואות הנזק החמורות יותר תחילה.

למעלה