תוכנית ברקים

שאלה...

מישהו שמע על תוכנית עתודה חדשה למצטיינים בהנדסת מכונות הנקראת "ברקים"? זו תכנית שמקבלת מענק של 15000 בשנה (כמו של פסגות).הייתי רוצה לשמוע יותר פרטים על התוכנית(עדיף כאלו שלא היו החוברת ההסברים).

ofirgaon

New member
אין לי מושג אבל

זה נשמע לי מעניין (גם אני קיבלתי את החוברת) אני החלטתי לשלוח פסגות עדיפות ראשונה, ברקים עדיפות שניה, הנדסת מחשבים שלישית ואני לא יודע מה רביעית. טוב אז לא עניתי לך על השאלה חחח מצטער נסחפתי =)

amitai1

New member
זה חדש לי

המועמדים החדשים לעתודה מקבלים 4 אפשרויות בחירה? מה תעשו עם כל כך הרבה? לי נתנו רק 2 ובכל זאת הסתבכתי...

ofirgaon

New member
כן ארבע, מתוכן הראשונה יכולה להיות

פסגות או לא פסגות (כלומר אתה לא יכול לשים את פסגות בעדיפות אחרת חוץ מהראשונה) ועוד 3 בחירות, ולכל בחירה אתה יכול לבחור 4 מוסדות שבהם אתה תלמד.

Hawk17

New member
"ברקים"? זה נשמע מעניין

"ברקים"? זה נשמע מעניין. ואני שואל את עצמי ואותכם מה תנאי הקבלה לזה.

אבשי ג

New member
הנה מצאתי...קבלו את תוכנית ברקים!

זה מידע שמצאתי באתר עולים על מדים. קישור בסוף ההודעה. היהלום של עתודת ההיי-טק תכנית "ברקים" מהווה מסלול חדש למצטיינים במסגרת העתודה האקדמאית במקצוע הנדסת המכונות בצה"ל. ראש "נקי" ללימודים: התכנית כוללת מסלול מזורז לתואר שני M.Sc בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון. עבודת התזה לתואר שני תבוצע עם השיבוץ ביחידות הצבאיות במהלך השנה הראשונה לשירות החובה. ראש "נקי" לתרומה בצבא: בחופשת הקיץ הראשונה )בתום השנה הראשונה ללימודים( יעברו משתתפי/ות התכנית טירונות בת כארבעה שבועות. בחופשת הקיץ השניה תבוצע סידרה מערכתית ייעודית, בת מספר שבועות, שמטרתה חשיפה והכרה כללית של חילות צה"ל, בדגש על נושאים טכנולוגיים. עם סיום הלימודים יבוצע קורס קצינים/ות בסיסי. הטבות ייחודיות: הלומדים בתכנית "ברקים" יהיו במעמד של עתודאים בדחיית שירות. כל משתתף בתכנית יקבל מלגה בסך של 15,000 ש"ח לשנה. לכל סטודנט שיהיה מעוניין בכך תינתן אפשרות למגורים במעונות בטכניון. המשתתפים בתכנית יידרשו לעמוד ברמה אקדמית ואישית גבוהה. חניכי התוכנית יזכו ליחס אישי וחם ולמעקב פרטני של הנהלת הפקולטה בשיתוף עם מנהלת התכנית. בוגרי התכנית ישרתו את שירות החובה שלהם ויחתמו לשלוש שנות קבע )זהה לכלל העתודאים( אפשרות ליציאה לחו"ל במהלך חופשותייך, כבר בשירות חובה. אפשרות להמשך לימודים במהלך השירות. לזכאים בשירות חובה השתתפות בשכר דירה )ע"פ הקריטריונים הנהוגים בפקודות הצבא לגבי אוכלוסיית הקבע(. דרגות סגן למסיימי קורס קצינים. שכר מועדף בשירות חובה )שכר עתודאים(. ראש "נקי" להצלחה: לקראת שנת הלימודים האחרונה יבוצע תהליך שיבוץ פרטני במגוון תפקידים מרתקים בתחומי המחקר והפיתוח, בהתחשב בהתאמתך האישית וברצונך. יום פתוח בטכניון: נשמח לארח אותך להשקת התכנית והצגתה בפני הסטודנטים ביום הפתוח בטכניון ב- 20/2/7. מידע נוסף ניתן לקבל במנהלת "ברקים" - טל´ 03-7312602

למעלה