תוכנית ברקים

dd141

New member
תוכנית ברקים

שלום לכולם! אולי אתם יכולים בבקשה להסביר לי קצת על תוכנית ברקים? אני יודע שלומדים תואר שני ,תוך חמש שנים, של הנדסת מכונות אבל קצת יותר פירוט (אולי של מי שנמצא שם?) יתקבל בברכה! מה למשל לומדים בהנסדת מכונות בכלל? מה קורה בהמשך במהלך השירות עצמו? אני שוקל ברצינות ללכת לעתודה, אבל עוד לא החלטתי על איזה מסלול, אז בבקשה תענו לי. תודה ראש!

שמש27

New member
תוכנית ברקים

התחילה רק השנה, ולכן מי שנמצא בה יודע פחות או יותר כמוך... תאלץ לסמוך על חוברות הכרומו והפרומו... לגבי מכונות בכללי - חפש ב"חיפוש המתקדם". ברוך הבא לפורום !

dd141

New member
חיפוש מתקדם מעלה חרס

אני לא מוצא שם שום דבר שמסביר על הנדסת מכונות. אני מעוניין לדעת מה בדיוק לומדים במקצוע הזה. תודה מראש!

Fugue

New member
דרישות גבוהות

יש לי חבר שם,רק 15 איש (אם אני לא טועה) מכל הארץ התקבלו לתוכנית הזאת. זה מה שאני יודע..

arifell

New member
שמועות

השמועה שאני יכול להוסיף היא זאת: לומדים את כל הקורסים הנדרשים לתואר ראשון ולתואר שני, ובמהלך הלימודים משלימים את התיזה. אני מניח שבאמת משרתים במקצוע...

leeasaf

New member
תשובה

תוכנית ברקים משלבת הנדסת מכונות (תאר ראשון ושני) והשלמת הטיזה של התאר השני במהלך השנה הראשונה של השרות. הנדסת מכונות זה תחום של מחקר ופיתוח תוך דגש על הפן הטכני. ז"א לא איך טנק עובד מבחינה פיסיקלית אלה גם איך עובד מבחינה טכנית. לאחר סיום הלימודים החייל מגיש בקשה לאיזה חייל או פרויקט להצטרף והצבא עושה כל מאמץ למלא אחר בקשתו. השנה יהיו מכסות הרבה יותר רבות לפרויקט.

dd141

New member
תודה על התשובה

אבל עוד שאלה קטנה יש אפשרות לקחת את הנדסת מכונות לתחום של אלקטרוניקה?

leeasaf

New member
,תשובה

במנהל גיוס יש מישהי שכל התפקיד שלה זה לענות על שאלות שנושא ברקים. תתקשרי למרכז מידע של הלישכה האזורית שלך ותבקשי את המספר שלה. עקרונית דבר מיוחד בתוכנית ברקים הוא שסטודנטים יכולים לקחת איזה קורס שרוצים בנוסף לקורסי החובה.

למעלה