תוכנית בערוץ 23

vered4

New member
תוכנית בערוץ 23

היום (כבר אתמול) בשעה 21:30, היתה תוכנית על פדופילים באינטרנט. אז מה? הילדים חשופים? נתקלתם בבעיות עם קשרים שלהם ברשת?

מזל גדול, אם ההורים בכלל יודעים

איפה הצאצאים שלהם מסתובבים ברשת ! כי פורומי המחשבים של כל הפורטלים מלאים בקשות של ילדים, איפה משיגים תוכנות למחיקת ה"היסטוריה" שבמחשב, כדי שההורים לא ידעו לאן גלשו ( באיזה אתר סקס...) ועם מי שוחחו בצ´ט או ב-ICQ...

AYELET1

New member
אז זהו... שהשאלה לגבי איזה גיל

מדובר. בגיל צעיר ניתן להשתמש בתוכנות חסימה (והאפשרות מובנית גם בדפדפן עצמו). וכמו כן, לעולם לא לאפשר לילד צעיר לגלוש בדלת סגורה או כאשר אין נמצאים בבית. זכור לי שבעבר (ואני מקווה שגם כיום), בצ´אט של ערוץ 6 , היו שומרים מטעמם, שהשגיחו על הצ´אט המתנהל. אי לכך, יש לאפשר צ´יטוט רק באתרים מהסוג הזה. הבעיה היא שהילד קצת גדל, ויכול , כפי שהזכיר עדי, למצוא לעצמו דרכים לעקוף מה ששמו במחשב (פעמים רבות גם יכול ללמד את הוריו פרק בנושא |
| ). יש כמובן להסביר עד כמה שאפשר , עד כמה החשיפה ברשת מסוכנת, להביא דוגמאות (אופיר רחום למשל, גם אם לא היה מדובר בפדופיל) ולקוות שלומדים משהו עם השנים... לי עצמי היתה בעבר בעיה עם הבת, שרצתה למסור פרטים אישיים לכל מיני שותפים לצ´אט
. הייתי מביטה ובודקת כל הזמן, היכן היא נמצאת ברשת... סיוט אמיתי! עד שיום אחד "חברות" מבי"ס התחזו בשמה בצ´אט, ונתנו מס´ טלפון שלה. לאחר כמה שיחות גועליות שהגיעו אליה בטלפון, ולאחר בהלה גדולה שנגרמה לה, היא נגמלה מכל שמץ רצון לחלק את פרטיה ברשת, ובא לציון גואל.

droli

New member
בהמשך לדיון שלכם - מה דעתכם על

זה? נשמח לקבל את חוות דעתכם, ונסיונכם בנושא. מיכל - הורים לילדים בגיל היסודי. http://images.maariv.co.il/cache/ART243691.html

droli

New member
אופס - לינק שגוי... כבר מצרפת את

הלינק הנכון.

ילדים ואתרי סקס באינטרנט

צריך קודם כל להגדיר מהם "ילדים" אבל בהנחה שמדובר על ילדים בסוף יסודי והלאה- הרי סקס זה דבר נורא מסקרן ומעניין. אנחנו לא היינו מסתכלים בחוברות"גמד" "פלייבוי" ועוד, אישית-הייתי קוראת מושבעת של עיתון "לאשה" כי דיברו שם על סקס. זוהי סקרנות בריאה וטבעית. שנית אני נגד חסימות למינהן, כי קודם כל ברמה הטכנית חסימות ניתן לעקוף. לא יהיה בבית, ימצא אצל חבר, במחשב של בית הספר וכו´. ובעיקר כי אני לא מאמינה במגבלות שרירותיות. אלו לא נותנות לילד תחושה של אמון שסומכים על שקול הדעת שלו וההחלטה שלו. אני מסבירה את המשמעות- וסומכת על שיקול הדעת הנבון של הילד. אני רק כועסת שהם ממלאים את המחשב שלי באינגה הצורחת וקלאודיה הזועקת. יחד עם זאת גלישה בצ´אטים ,צריכה להיות עם הרבה הסבר ובקרה הורית כי הסיכון של צפיה בסרטון הכי נועז , היא שהילד יחשוב שכל הגברים מצויידים בתותחים וכל הנשים פצצות בלונדיניות. אבל בצ´אט-יכול להיות סיכון אחר. ולכן ,אני בהחלט מסבירה באופן אינטנסיבי את הנושא של היכרויות עם זרים, של מסירת פרטים אישיים .מרשה להם (בעיקר לבת בגיל 12) לגלוש רק בצ´אטים של ילדים. דורשת שיגידו את הגיל שלהם בכל מקרה. שמה עין ,שואלת ושומרת על תקשורת פתוחה ולא ביקורתית עם הילד.

אטיוד5

Active member
אתמול שוב התמלא ההרד-דיסק

אז היום אבקש מהבן הגדול, 17, להוריד חלק מגדודי המוצצות מהדיסק. הוא כבר יבין על מה אני מדבר.

vered4

New member
בת שלי ראתה איתי את התוכנית

וכך היא למדה מה יכולות להיות הבעיות. החשש הוא שאם הילד רוצה להסתיר ממך מה הוא מתכוון לעשות, מכיוון שהוא יודע שלא תרשה לו, הוא יקלע לצרות. גם הילדים הכי פתוחים, שומרים דברים לעצמם. הם צריכים להבין שזה לא משחק. בתכנית הראו איך אותם פדופילים מתכננים את הצעדים שלהם. יש להם סבלנות והם מוכנים להשקיע זמן. הם מתקשרים לצ´טים של ילדים ומתחזים לבני גילם, וכך רוכשים את אמונם. אחת מהנערות שהתראיינה, סיפרה שהיא הציגה את עצמה בגילה האמיתי, 15, והפדופיל הציג עצמו כבחור בן 18 מארה´ב. היא התאהבה והיתה מוכנה להפגש איתו בבית מלון. היה נער בן 13 שחשב שהוא מדבר עם נער אחר באותו גיל. בנוסף, מי שמתמצא יכול לעקוב אחרי מי שמתקשר לצ´ט, ולגלות את הפרטים שלו גם אם הילד לא מוסר. הגבלה שרירותית לא תעזור, אלא אם להגביל את זמן המחשב שלהם. אחד מהסימנים עבור פדופיל שהילד מתאים לפיתוי, זה הזמן שהוא גולש, שמצביע במידה מסוימת, על בדידות ורמת שעמום.

למעלה