תוכניתנים

תוכניתנים

יש פה הורים לתוכניתנים? רציתי לשמוע דעות על התפקיד... אם הילדים מרוצים או לא...

הבת שלי היתה תכנתת

היא היתה מרוצה עד הגג. אני חושבת שזה תלוי היכן משרתים בתפקיד הזה ומה טיב התוכניות, המורכבות וכד'. אין תשובה חד-משמעית. אם תתני יותר פרטים - אשתדל ליצור קשר עם הבת ולענות ביתר פירוט. האם הבן/הבת שלך עשו קד"צ? אם מדובר במשהו סודי - אפשר גם במסר.

תשובה

אניצריכה להתגייס בתקפוה הקרובה, אני עדיין לא אמא.. רק רציתי לשמוע דעות על התפקיד... יש הרבה שאומרים שזה סתם בזבוז זמןובכלל לא שווה 6 שנים.. לעומת אחרים שממש נהנים מזה...

א ת י 10

New member
איך שש שנים?

מדובר על קד"צ של חצי שנה בערך, שירות של בנות (21 חודשים) ואח"כ קבע, במשכורת מלאה!!! של שנתיים. או שאולי שינו בינתיים את התנאים? אל תשכחי שאת רוכשת מקצוע מאד מבוקש באזרחות. המון חברות היי-טק רודפות אחרי בוגרי הקורסים והשירות בממר"ם למשל. עד כדי כך שהן רודפות אחריהם עוד בזמן השירות. החבר של הבת שלי למשל, מצא עבודה לקראת תום השירות (בקבע). אני מאחלת לך בלב שלם כזה עניין, תנאים ומשכורת. בחיים לא תגיעי לזה בגיל כל כך צעיר, אפילו אם תהיי B.A. במדעי המחשב. ליוצאי צבא בתפקיד הזה יש ביקוש עצום - כי הם באים עם הכשרה טובה, ועיקר העיקרים - עם המממווון נסיון, אחריות על פרויקטים שבאזרחות לוקח שנים עד שמפקידים בידייך פרויקטים בסדר גודל כזה. את צריכה להחליט אם את רוצה את המקצוע הזה כמקצוע לחיים גם באזרחות. אם לא - אז באמת חבל על הזמן....

סמדר בנ

New member
אתי = אמשל מילואימניק

זה בסדר כבר הפנמנו את שני השמות - המוח עושה תרגום סימולטני...

אימשל2

New member
גם אני מכירה בוגרי ממר"מ שנחטפו

אני מכירה בוגרי ממר"ם שנחטפו לתפקידים מצוינים בחברות נחשקות. הם קיבלו תפקיד עוד בטרם סיימו את השרות ובלי למודים אקדמאיים. מצד שני, אם את לא אוהבת לתכנת (ויש כאלה שלא אוהבים, גם אם הם מאד טובים בתחום), אז עדיף שלא להכנס לזה.

הבעיה היא שלא ממש הייתה לי הזדמנות

להתנסות בזה, חוץ מבבצפר שעשיתי 5 יח' מדעי המחשב... ודי אהבתי את זה..

אימשל2

New member
זו דווקא התנסות טובה.

זה יכול לתת לך מושג טוב אם את אוהבת את המקצוע. אם הצלחת בזה ונהנת, את בהחלט יכולה ללכת לכיוון.

לא...

הם לא רוצים לשלוח לי זימון למיונים... אני באמצע "מלחמה" איתם.. רק רציתי לוודא שזה לא לשווא...

לא כל הקורסים בבסמ"ח צריכים מיון

יש קורסים כמו "מנחה ישומים" שאורך ששה שבועות והוא אינו מצריך קד"צ. מהתפקיד הזה אפשר "להמריא" יפה לתפקידים נוספים ומעניינים יותר וגם לא צריך לחתום קבע. קחי בחשבון שאם ישלחו לך זימון למיונים, אז תאריך הגיוס יידחה. עד שתעברי את המיון (בהנחה שאכן תעברי) ועד שיתחיל הקד"צ הקרוב. אם אינני טועה - רק קורס תכנתים מחייב קד"צ וחתימה לקבע למשך שנתיים.

למעלה