תוכניות סופיות

Yaniv5371

New member
תוכניות סופיות

שלום אנשים, אני מצרף שוב את התוכניות העדכניות שלנו שאנו עומדים לאשר לאדריכלים. קיבלנו את עצתו של אדריכל הבית לגבי ארון קטן בכניסה וכן הגדלת שירותי ההורים. ביצענו עוד כמה שינויים והינו מעוניינים לקבל את חוות דעתכם. התוכניות הן עדיין ללא חלונות וללא פיתוח שטח אלא רק תוכניות של הבית. בחלק הקידמי של הבית (החלק הימני של התמונה) תהיה החצר הקדמית עם דק עץ ודשא. הטופוגרפיה של השטח (צלע הר) מכתיבה עלייה של כ 3 מטר בין החצר הקדמית לאחורית העלייה הזו תתחיל משמאל לכניסה הראשית לבית דבר שמאפשר לנו למעשה גם חצר אחורית שתהיה אליה יציאה מן הקומה השנייה. אם יש לכם הערות הארות וכל דבר אחר לשירטוט הנוכחי והצעות לעתיד אשמח לשמוע/לקרוא אותן. בתודה

נחלולית

New member
לגבי מקלחת של חדרי הילדים...

הייתי בוחנת את האופציה הבאה: מבטלת את הכניסה ויוצרת כניסה מתוך החדרים למקלחת - איפה שהכיור ומולו, זה לא מפריע בחדרים על פי הסידור שבתרשים. בקיר שבו היתה הדלת כניסה שמה אמבטיה, ואיפה שהאמבטיה כיור עם ארון לכל האורך.

Yaniv5371

New member
אני לא כל כך רוצה כניסות מרובות

לחדר האמבטיה. לטעמי חדר האמבטיה הוא מקום אינטימי ולכן הייתי רוצה שתהיה לו כניסה אחת. תודה על התגובה

Z ליאור

New member
הי תוכנית נחמדה ..

בקומת המגורים אני היתי מגדיל את פינת המשפחה מגדיל את הגלריה יותר לכיוון פינת האוכל בעוד 70ס"מ ואפילו מטר (2מטר רוחב צר מדי ) ומגדיל אותה גם לכיוון הסלון כך תוכלו להרוויח חלל יותר שימושי ,ע"פ התוכנית נראה כפינה לא שימושית .

התכנית טובה בעיני

וגם הערונת: אני לא בטוחה שראיתי כיור על האי. באופן כללי אני חושבת שמאוד לא נכון לא לקבץ את הכיריים ואת הכיור לאותו משטח משום שפיזור שלהם יוצר שני מצבים לא טובים: טיפטופים אינסופיים על הרצפה וגם הפניית הגב לכיריים כשאתם ליד הכיריים.

Yaniv5371

New member
לא חשבתי על זה

תודה לכם. לא חשבתי על שתי הנקודות האלו (הגדלת פינת המשפחה והשמת הכיור והכירים על אותו משטח) אני אעלה את זה בפני האדריכלים.

לטעמי האי קרוב מדי לכניסה

מי שנכנס נמצא כמטר מהאי, ודווקא בחלק המשמש לאכילה. הייתי שוקלת אי ריבועי יותר, כשהחלק עליו אוכלים הוא בכיוון הסלון.

hachling

New member
כמה הערות ושאלות

לגבי קומת קרקע: בסה"כ יש ניצול טוב של השטח. יש לשים לב (לפחות לפי מה שאני רואה) שאין אפשרות לשים טלויזיה בסלון (אלא אם כן פספסתי משהו). כמו כן, פינת האוכל מבודדת משאר הבית ע"י האי של המטבח ונמצאת בפינה. לפי דעתי קצת צפופה מדי ולא יכולה לשמש לאירוח ממש אלא רק לארוחות משפחתיות קטנות. לגבי קומת מגורים: החלל הכפול בסלון יקשה על חימום אזור המגורים. את מרפסת הצפייה מהקומה העליונה לקומת הקרקע הייתי סוגר והופך למחסן. לפי דעתי זה שטח שלא ינוצל אחרת. חוץ מזה גם למעלה ניצול השטח הוא טוב.

פיטנגו4

New member
סופיות? לא בדיוק ../images/Emo13.gif

אין חלונות בכלל, כמעט אין הצבת רהיטים מה שלא מאפשר הבנת החללים בקנ"מ הגיוני אין פיתוח שטח - שאצלכם מאד משמעותי, 3 מטר הפרשי גובה במגרש בגודל כזה זה לא דבר שדוחים לסוף! כל התכנון צריך להתחיל מזה !!! (יש כאן בפורום מישהי שהחליפה אדריכלית ברגע שהיא סוף סוף הגיעה לפיתוח שטח, ואז הלקוחות הבינו שהתכנון פשוט לא יכול להתבצע, והחליפו אדריכל) אפילו אין כיוון צפון הטקסטים בלתי קריאים (חסר לך פונט באוטוקד) אי אפשר לדעת איפה הרחוב, איפה השכנים. האם יש נוף? ואיפה? הכל תלוש ומרחף בחלל... אם תדפדף בפורום תראה שאני בד"כ מעירה הערות ארוכות, כאן אין לי על מה, בינתיים.
אשמח לראות תוכניות יותר מעודכנות, כשיהיו. איפה זה בארץ?

Yaniv5371

New member
טוב אולי כמעט סופיות ../images/Emo163.gif

נכון שעדיין אין לנו את תוכניות פיתוח השטח ואין חלונות בשירטוט. אך יש קונסטרוקציה והעמדת פנים ולהגיע למעמד זה לקח לנו לא מעט זמן.
התכנון כולו החל מהכרת השטח למרות שלא ניתן לראות זאת בשירטוט. הבית אמור להיבנות באורנית וצרפתי תמונה משירטוט תלת מימד שהכנתי ב Google Sketch-up. בתמונה ניתן לראות את השטח. כפי ציינתי בתחילת ההודעה הבית ממוקם במדרון הר ששיפוליו הם לכיוון מזרח. שכנים ישנם מצפון ומדרום באותו קו גובה, השכנים ממערב הם כ 5 מטרים מעל קו הגובה המערבי של המגרש ואילו השכנים ממזרח הם כ 5 מטרים נמוכים מהכביש (ניתן לראותו בתמונה). אני יודע שחסרים פרטים וככל שנתקדם אוסיף עוד מידע לעת עתה אני שמח כבר לקבל הצעות שלא חשבנו עליהם ולטפל בהם בהקדם. אז תודה לעונים. נ.ב: פיטנגו, אני דפדפתי רבות בפורום במהלך החודשים האחרונים ואכן קראתי רבות מהודעותיך וגם למדתי לא מעט ברגע שיהיה לי מידע נוסף אצרף אותו. תודה.

פיטנגו4

New member
אולי

היה אפשרי להעלות קצת את ה00 של המפלס התחתון, כלומר לעלות במדרגות לתוך הבית, וכך גם קצת להקטין את הקיר האימתני של 5 מטרים שיהיה לכם בצד מערב. לא ברור לי איך תגיעו לגינה. דרך הספות? לא מעמידים ספות עם גב לפתח זכוכית. ראשית, לא נעים לשבת כך, מין משוה שטבוע בנו באינסטינקטים ההשרדותיים, כנראה. בכל העמדה של ספסל בגינות ציבוריות מתחשבים באינסטינקט הזה, ולא אמורים להעמיד ספסלים עם הגב לשביל. ספה צריכה "גב" של קיר. שנית, זה לא הגיוני לשבת עם הגב לגינה ולנוף. חייבים חיבור כלשהו בין 2 חלקי הגינה. לא קיר תמך בגובה 3 מטרים באמצע המגרש. אחרת יש לכם 2 עציצים ולא גינה. מה שנראה טוב על הניר, למי שלא מנוסה, לא נראה טוב במציאות. הפרשי המפלסים בגינה לא חייבים להיות תואמים להפרשי המפלסים של הבית, כל עוד אין יציאות החוצה. צאו מהקבעון (הטבעי
) הזה, ומיד תראו שאפשר לגרום לניצול שטח טוב יותר. במגרש כזה חייבים לערב מתכנן נוף בשלב התוכניות. (אני לא באזור, זו לא פרסומת אישית). אני מצטרפת לקודמי שתכנון המטבח הוא לא טוב. צריך משטח עבודה גדול ורציף בין הכיור לכיריים, בלעדי זה העבודה במטבח היא לא נוחה.

Yaniv5371

New member
אני חושב שה 00 של המגרש

הינו קבוע ולא ניתן לשנותו אבל אני אעלה את זה בפני האדריכלים. הקיר המערבי הינו הכרח וכבר קיים בשטח (החברה שמבצעת את הפיתוח הקימה אותו). כמובן שנרצה לקשר בין חלקי המגרש השונים ואכן כנראה שנצטרך לשכור מתכנן נוף על מנת לבצע זאת כראוי. תודה על ההמלצות. דרך אגב הסקיצה התלת מימדית הינה להמחשה של השטח והחלונות והצבעים הם כדי "להשלים" את הסקיצה ולא לפי תוכנית כזו או אחרת.

עצה

שלום יניב, אני חושב שלקראת הביצוע שלך - טוב תעשה אם תדבר עם איש מקצוע (מלבד האדריכל) אני כמובן יכול להציע את שירותי, הן בפן ההנדסי - כדאיות וכו' והן בצד התמחור . אני מהנדס בניין העובד גם כקבלן ולכן אוכל לתת לך קצת מכל העולמות . צור איתי קשר - נוכל לפטפט קצת . 0508-775599 בהצלחה,

למעלה