תוכניות מוכנות

hagar3

New member
תוכניות מוכנות

שלום, אני מצטרפת חדשה לעולם הבניות. רציתי לשאול, אני מתכננת לבנות בית פשוט, וחשבתי לעצמי שאין לי צורך להמציא מחדש את הגלגל ואולי יש אפשרות לקנות תוכניות קיימות באיזושהי חברה ואת תהוכנית להתאים לצרכי. האם זה מקובל?

זהבה נ

New member
לא נראה לי שזה יכול להועיל במשהו

או לחסוך לכם כספים כל ש הם על הוצאות של מהנדס או אדריכל כי יש משתנים נוספים מלבד הצורה של הבית וזה מה הצרכים האישיים שלכם ומה סוג הקרקע עליה אמור להיבנות הבית כי זה משנה את סוג הביסוס. בכל מקרה תמיד אפשר לחפש כאן בפורום בחיפושאחר קבצים שמעלים החבריםפ וניתן לעיין בתוכניות של החברים שהועלו כאן אבל לעולם אסור להעתיק מאחר ועד כמה שנאי יודעת הן קנין רוחני וחלות עליהם זכויות יוצרים. מצד שני ניתן ללמוד הרבה רעיונות ולקרוא את השרשורים שהתפתחו מאותם קבצים. לא נראה שיש כדבר הזה תוכניות מוכנות מאחר ויש לתוכניות הרבה אספקטים שחייבים לקחת אותם בחשבון מראש בטרם מתחילים את התכנון וגם נושא דרישות הוועדות לתכנון ובניה לכל וועדה ואזור יש את התב"ע שלו ולא בכולם היא אותה תב"ע(תוכני בנין עיר) לדוגמא באזור מסויים עיריית נתניה מחייבת חניה תת קרקעית ובמושבה הסמוכה אבן יהודה מחייבים רק חניה מקורה אלו סתם שתי דוגמאות לתב"ע שונה מישוב ליישוב ומוועדה לתכנון אחת לאחרת. בהצלחה נשמח אם תעדכנו אותנו כאן ותעלו את התוכניות כאשר יהיו מוכנות או אפילו להתייעצות כי הכוח האנושי של הפורום מאוד מקצועי והרעיונות שלו מדהימים וגם אני נעזרתי בחלק מהרעיונות של החברים כי לעתים אני אילו לא שמתי לב לנושאים שהחברים סייעו לי לשים לב אליהם כמו גודל מקלחת ומיקום מטבח וכודו' בהצלחה

hagar3

New member
ברור לי שאי אפשר להשתמש בתוכנית כפי שהיא

אלא אם כן מדובר בבית שכן שבנוי עם אותן המגבלות. ברור שצריך מהנדס וכמובן אדריכל, המטרה היא לא החיסכון בכסף כי יחסית להוצאה הכוללת החיסכון הזה אפסי וחלילה מלהשתמש בגניבה בתכניות. חשבתי שאולי יש משרדי ארכיטקטים שיש להם הצעה דומה. המטרה היא לחסוך בזמן וכאב ראש, להתחיל מנקודה גבוהה יותר את התכנון. אחרי הכל הצרכים של משפחות רבות דומה.

צימעס

New member
אולי אם תפני לארכיטקט של שכן שלך.

כי חשובים גם הכיוונים, האקלים במקום. נדמה לי שככל שנכנסים לפרטי התכנון, מגלים שאין משפחה שצרכיה זהים לצרכיכם.

תהליך תכנון של בית

יכול להיות מרתק, מחכים ומרגש. לא מוכרחים להתייחס אליו כאל כאב ראש. לפי דברייך כל הבתים היו צריכים להיראות אתו הדבר, אבל לא זו המציאות. אפשר להבין אדם שלא רוצה להתחיל לנבור בתוכו, בנפשו, לשים על שולחן המנתחים את היחסים בין בני המשפחה, לקחת החלטות בתחומי הטכנולוגיה והעיצוב וכו'. ההמלצה שלי לאדם כזה תהיה לרכוש מוצר מדף - בית מוכן, ולחסוך בהזדמנות זו גם את כאב הראש (פה באמת הוא קיים) של הבנייה עצמה. אבל אם כבר הולכים על בנייה עצמית, אל תוותרו על החלק המשמעותי ביותר שלו - התכנון התפור לפי מידותיכם המדוייקות.

Z ליאור

New member
כן יש...

אתרים רבים (חפשי בגוגל ) בעיקר אירופאים ואמרקאים שם תוכלי למצוא תוכניות למכירה . אבל במה זה יעזור לך ? בכלום רק תבזבזי זמן מהסיבות שקודמי הזכירו . עצתי לך אל תחסכו כסף על תכנון .זה השלב החשוב ביותר ושם שם גלום החסכון בכסף . גם אני מאמין בבית פשוט ,

THE UNDER TAKER

New member
בכדי לתכנן בית פשוט אפשר לגשת פשוט

לקונסטרוקטור ולוותר על האדריכל , אין חובה בחוק להשתמש בשרותי אדריכלות אבל כן יש חובה להשתמש בשרותי הנדסה . ומה לעשות צריך מישהוא שיעביר את התכניות בועדת ולהגיש חישובים סטטיים פשוט זה אומר קוים ישרים ללא מפלסים מיותרים הן ברצפה והן בגג . לדעתי יש למהנדסים תיקים קודמים ואולי תוכלי למצוא בית שיתאים לך אבל חוץ מהחסכון של ההצורך לשרטט כל השאר יצטרך לעבור את התהליך הנדרש .

ITCHAKG

New member
העזתי לנהוג כהמלצתו של UNDER TAKER

אבל רק במבני תעשיה מרובעים, לא ממליץ לוותר על אדריכל גם בבית פרטי פשוט עם קווים ישרים.

איריסג

New member
הבית שלנו מאד פשוט

מפלס אחד, בלי עניינים מיותרים, קוים ישרים - ועדיין - לא חלמנו לוותר על אדריכלית. מעבר לעובדה שאין שום יכולת לקחת תוכניות מוכנות כי התקנון והתב"ע משתנים בין עיר לעיר ואפילו בין שכונה לשכונה באותו ישוב - הרי שהצרכים של כל משפחה הם שונים, וניתול של אותו שטח יכול להתאים למשפחה אחת ולא להתאים לחלוטין למשפחה אחרת. אם אתם רותים לחסוך כאב ראש בתכנון - גשו לקבלן ותקנו ממנו בית מוכן - מה שישאר לכם זה במקרה הטוב לבחור את צבע הקרמיקות.

למעלה