תוכניות אימון

operationss

New member
תוכניות אימון

מישהו יכול לתת לי הסבר מעמיק ויסדוי לגבי תוכנוית אימון - 1. מה היתרונות של חלוקה לימים - כמו למשל תוכית AB? אילו חלוקות יש - דוגמאות לתוכניות כאלה? 2. כיצד משפיעים מספר הסטים שעושים? כיצד להחליט האם לעשות 3 או 4 סטים וכדומה? דוגמאות לתוכניות עם מספר סטים שונה. 3. כיצד משפיעה העלאת/הורדת משקל מסט לסט במהלך האימון? דוגמאות לתוכניות בהן מעלים / מורידים משקל מסט לסט. תודה.

מישהו או משהו

1. החלוקה של קבוצות שרירים משתנה בהתאם ל: א. מספר האימונים בשבוע ב. זמן האימון ג. מטרת המתאמן ד. גיוון קיימים כמעט כל סוגי הקומבינציות שאתה יכול לחשוב, הכל תלוי במטרה ! 2. מספר הסטים, מספר החזרות וזמני המנוחה קובעים את סוג האימון, עצימותו ואורכו. 3. שינוי משקל בתוך סטים גורמת לגיוון נוסף בתוך הסט וכפי שכתבתי לפני מספר ימים קובעת את היכולת בגיוס יח´ מוטוריות והיפרטרופיה. השינוי בתוכנית האימונים חשוב אבל לא צריך להגזים בכך !

operationss

New member
תודה אבל...

לא שאלתי כדי להחליף את התוכנית הנוכחית - החלפתי אותה על פי המלצתך ואני לא מתכון להכניס עוד שינויים בחודשיים הקרובים. אני שואל כדי לדעת כיצד להרכיב את התוכניות שלי - כיצד לקבוע את המרכיבים השונים... ולצערי התשובה שלך לא נותנת לי מענה על כך.

אלי ו.

New member
עוד תשובות

היתרון לחלוקה ליותר מסוג אימון אחד זה האפשרות לאפשר יותר התאוששות לשרירים בין אימונים ובמקביל יותר עומס ועצימות לכל שריר באימון. (אימון כל הגוף מן הסתם יהיה בעצימות נמוכה יותר בגלל שלקראת סוף האימון תהיה גמור גם בשרירים ה"רעננים") יש הרבה וריאציות לחלוקה, למעשה אין גבול לוריאציות, לכל אחת יש הגיון משלה, בחלק עובדים גם על השרירים העיקריים וגם על המסיעים (חזה יד אחורית), בחלק עובדים על השרירים העיקריים והשרירים המסיעים לתרגילים הפוכים (חזה יד-קדמית) יש הרבה שיטות לחזרות שונות ומשקלים שונים באותו אימון. פירמידות למינהן, ועוד שיטות שונות. לרמי יש מאמר בנושא ויש עוד מאמרים טובים באתר הכושר הישראלי על שיטות אימון.

למעלה