תוכנות

lirichen

New member
תוכנות

אשמח לתשובה רק מי שבאמת יודע בוודאות את התשובה.
יש לי תוכנות חוקיות של אדובי בעבודה.
האם לאדובי יש אפשרות לבדוק על ידי קובץ שיוצא נגיד פידיאף מאילוסטרייטור- באיזה תוכנה וגרסה הוא נבנה והאם לאותה תוכנה יש אקטיבציה/רשיון מטעם אדובי? כלומר שהיא חוקית.? וזה מבדיקת הקובץ בלבד?
תודה

מיכאל ג

New member
היות שהשאלה עניינה אותי

ביצעתי בדיקה קטנה על קובץ דוגמה וחפרתי קצת והתשובה היא - בכל קובץ נשמר המידע לגבי התוכנה בה נוצר, בלי פרטים של למי היא רשומה או אם יש לה אקטיבציה - רק שם התוכנה. אם אתה רוצה אתה יכול לפתח קובץ PDF בעורך טקסט ולחפש את המלה Adobe - המידע הזה נשמר בצורה קריאה בקובץ.

atir46

New member
ההוכחה שלך היא לא הוכחה טובה....

כי המידע יכול להשמר גם מקודד!

לדעתי,לא תצליחו למצוא תשובה לשאלות אלו כי הן סוד מסחרי.

Siton Es

New member
אולי שוטר וחוקרים מטעם אדובי

ביחד יעלו על דבר כזה......

דבר ראשון - כדי להגיע לקובץ במחשב מסויים צריך צו חיפוש של שופט (בכל מקרה אחר. זו חדירה לפרטיות). דבר שני - זה לא מידע זמין לחלוטין, יצטרכו להשוות IP במחשב, עם רישיון X מסויים שקיים ב-IP הזה שבו מצאו את הקובץ, ולנתח את הקובץ שאחרי לך תוכיח בכלל שזה הקובץ שנשלח לעבודה ויש לו משמעות משפטית כלשהי. מה גם ש-PDF אפשר לשמור בעוד אינסוף תוכנות. ודבר אחרון - "על הנייר" תוכנה פרוצה מבחינת המחשב זו תוכנה חוקית (זה כל הקטע של הקראק).

או במילים אחרות. אף אחד לא מתעסק עם זה, פשוט משווים רישיון וחשבוניות ונגמר העניין.

lirichen

New member
קראק

איך בעצם קראק של תוכנה עובד?
האם זה כביכול יוצר מצב שהקוד אימות עובר אצל אדובי או עוקף אותם?
כלומר מה הדרך שלהם בכלל לדעת אם אתה משתמש חוקי או לא?

lirichen

New member
השוואת חשבונית עם רשיון

מה הכוונה בהשוואת חשבונית?
כלומר חשבונית שמראה את התוכנה שרכשת?
אבל בחשבונית לא מצויין מספר סריאלי של התוכנה או לחלופין מספר רשיון כך שלדעתי תקן אם אני טועה חשבונית בלבד לא תספיק אלא גם הוכחה לרשיון עצמו.. כי חשבוניות אפשר לפברק

Siton Es

New member
השוואת חשבוניות זה אומר ש........

"שלום לירי. מדברים מחברת אדובי".......עשית עבודה לבנאדם X תמורת סכום Y בתאריך ה-4.4.2012 --- החשבונית רשומה על שמך. אתה יכול לשלוח לנו בבקשה את רישיון התוכנה שאיתו עבדת?.........

אותו דבר תעשה לך חברת פונטים. או חברת תמונות (I STOCK למיניהם), או חברת טמפלטים וכדומה.

חשבונית זה פשוט ההוכחה שהרווחת כסף על תוכנה לא חוקית. אין חשבונית סבבה, אפשר להסתבך בנוסף עם רשות המיסים (בד"כ זה לא יקרה, כי מי שעובד בלי עושה עבודות ממש קטנות. מי שטיפה מעבר לא ימצא לקוחות או יוכל להתקדם בשיטה הזו. כי העסקים שתעבוד איתם צריכים קבלה לניהול הוצאות. גם מהצד שלהם זו העלמת מס לעבוד עם מישהו בשחור)

lirichen

New member
חשבונית

כלומר עושים הצלבה לחשבונית העסקה אך אין צורך לשלוח להם את חשבונית הרכישה של התוכנות נכון אלא את הפרטים של הרשיון עצמו (מס סידורי וכו)
אך אם החשבונית של רכישת התוכנות רשומה על שם x האם בהכרח הרשיון נרשם אצל אדובי על חברת x -נגיד בדיסקים מקופסא, האם יש תוכנות שלא נרשמו אצלם וניתן להעביר את הרשיון למישהו אחר אפילו שהחשבונית רשומה על חברה x??

lirichen

New member
ועוד שאלה

האם אני בהכרח יצטרך להראות להם חשבונית רכישה של התוכנות או שמספיק לתת להם מס רשיון של התוכנות?
הכוונה היא שאם החשבונית של רכישת התוכנה לא רשומה על שמי אלא על שם מישהו אחר שמכר לי את התוכנה מספיק לתת להם מספר סריאלי.. ? או זה שהחשבונית רשומה על שם מישהו אחר יכול להיות בעייה?(מדובר בתוכנות מקופסא שלא נרשמו אצליהם ולכן הרשיון לא רשום ע"ש החברה ההיא)

Siton Es

New member
זה כבר נושא אחר

מה שקובע זה מה שרשום במערכת עצמה (מי בעל הרישיון - מי ראשי להשתמש בו ובכמה רישיונות מדובר). זה ניתן להעברה, אבל בצורה ובדרך שנקבעה בתקנון של אדובי באתר (משמע שאתה לא יכול להחליט למכור תוכנה. ובאותו רגע החבר שלך עם רישיון לגביה. הרישיון על שמך כל עוד לא עמדתם בתנאים שרשומים שם)

תרשום בגוגל "העברת בעלות לתוכנה אדובי". יש הדרכה.

מיכאל ג

New member
חלילה לי מלנסות לשכנע אותך אחרת

אבל PDF הוא לא סוד מסחרי, הוא פורמט פתוח ומאושר ע"י ארגון ISO. החלקים המקודדים (באופן אופציונלי) שלו הם רק התוכן. היתר קריא לכל אחד.

atir46

New member
חלילה לי מלנסות שוב,אבל...

התקן מגדיר גם שדות לטקסט חפשי בתוך ה HEADER.

Schnitzell

New member
אני חושב שדבר כזה לא קיים, ולא מעשי.

אמנם אני לא יכול להגיד בוודאות של 100% שאין סימון כזה, אני יכול להעלות השערות למה לדעתי אין:

הספציפיקציות של פורמט ה-PDF פתוחות לציבור - הפורמט הוא לא סוד מסחרי. כל מי שרוצה יכול לכתוב תוכנה שקוראת וכותבת קבצי PDF.

בהמשך לזה, הפורמט הוא מאוד "קשיח" לגבי התוכן של הקובץ, ואינו לינארי. כל מקטע של נתונים צריך להיות באורך ידוע ורשום בטבלת המקטעים בסוף הקובץ. לכן, אי אפשר פשוט לדחוף איפהשהוא קידוד שמציין את מה ששאלת, ולצפות שהתוכנה שקוראת את הקובץ תתעלם מהקידוד בלי להציג הודעת שגיאה.

יש הרבה תוכנות שקוראות וכותבות קבצי PDF, וקרוב לוודאי שאם היה קידוד סודי שכזה מישהו מהמפתחים היה עולה על כך.

יש אפשרות להמיר קובץ PDF לפורמטים אחרים ובחזרה (לדוגמא, ל-PostScript), גם כאן על ידי תוכנות אחרות (כמו GhostScript). אם היה קידוד סודי ב-PDF הוא היה נעלם בהמרה הראשונה ולכן הרעיון לא מעשי לביצוע.

למרות כל מה שכתבתי, אני לא פוסל אפשרות שהעניין אפשרי מבחינה טכנית. אני פשוט חושב שהוא לא קיים.

למעלה