תוכנות שתלטניות

nightbird

New member
תוכנות שתלטניות

נמאס לי מתוכנות שעושות במחשב שלי כבתוך שלהן. האחרונה שהעלתה לי את הסעיף היא בבילון, שכל הזמן מעלה באנרים ומציעה לרכוש מנוי שנתי כדי להפסיק אותם, אבל עכשיו פתאום - לא בזמן עבודה מקוונת - העלתה הודעה ש"נגמרה תקופת הנסיון" (כאילו שמישהו יכול להבין אצל בבילון מתי מתחילה ומתי נגמרת תקופת הנסיון) ומעכשיו האופציות בתוכנה יקוצצו. עושים לי סנקציות על המחשב. להיכנס ו"לטפל" בתוכנה על המחשב שלי נחשב משום-מה ללא-חוקי (אגב, אני חושב שזה שווה בדיקה עם עורך-דין, כי זה נשמע לי מוזר). אך מצד שני חדירה למחשב שלי, בבית שלי, בחדר העבודה שלי, טיפול בהגדרות המחשב שלי והפעלת באנרים המופיעים בזמן העבודה על המסך שלי - כל זה כן חוקי. הרי גם אם אני מסיר את התוכנה הם משאירים לי "תזכורת" או רישום כלשהו במחשב, כדי שלא אתגנב ואוריד אותה שוב. יש קבצים שבכלל לא יורדים, יש הגדרות שנשארות ועושות בלגן. כל זה "בסדר". יש בשוק לא מעט מוצרים שאתה יכול לקבל לתקופת נסיון, בדרך-כלל של 14 עד 30 יום. אף אחד לא מעלה בדעתו להטביע לך חותמת על המצח למקרה שתנסה לקחת שוב את המוצר לנסיון. גם לא מתנים את זה בכך שמעכשיו והלאה הם יזיינו לך את השכל כל שני וחמישי עם פרסומות של מוצרים אחרים. משהו מאוד לא נראה לי בכל זה. אשמח לשמוע תגובות או רעיונות מה עושים בענין.

תמר,

New member
כאשר אתה מתקין תוכנות כאלו

אתה מסכים לכל התנאים שלהם. ברוב הפעמים אתה כנראה גם לוחץ על כפתור "I Agree", אפילו בלי לקרוא מה כתוב שם. אם אתה לא רוצה את כל התוספות של התוכנה, פשוט אל תתקין אותה

מס1

New member
שמעת על GHOST!!!!!!?????

לפני כל התקנה תגבה את עצמך ב-HOST ותמיד תוכל ל"חזור" אחורה

dino_din

New member
ולא תאמין מה קרה לי !!!

אתמול נכנסתי לחנות תכשיטים ליד הבית, לקחתי שני עגילים מזהב עם יהלומים ונתתי לחברה שלי שתמדוד. ואחר כך כשיצאתי בלי לשלם הייתה לבעל החנות את החוצפה לרוץ אחרי ולבקש תשלום. וזה לא הכל, אחרי שדפקתי לו את הראש בקיר (כי הוא הרי חוצפן נורא) עוד היה לו אומץ לצלצל למשטרה !!! פשוט ביזיון מה שקורה היום. דינו_דין.

nightbird

New member
אז אני אסביר את עצמי, חכמים שלי

לשניה לא דיברתי על לא לשלם תמורת מוצר. דיברתי על כך שאם אני מקבל משהו לנסיון, אין פירוש הדבר שאפשר להיכנס לי לתוך הרכוש שלי - למחשב שלי - ולערוך בו שינויים. קיבלתי לנסיון, אחרי התקופה ארצה - אקנה, לא ארצה - לא אקנה, וזכותי שהמוכר לא ישים עליי קולר חשמלי לאות וסימן שכבר ניסיתי את המוצר שלו. לגבי ההסכמה לכל התנאים - הסכם אינו תקף אם הוא נוגד את החוק. אני יכול לחתום על הסכם לפיו אני מסכים שמישהו יחתוך לי אוזן אם לא אשלם לו מיד מליון דולר - ההסכם לא יתפוס בבית משפט. כאמור אשמח לשמוע תגובות ענייניות ולא של חכמולוגים בעלי קושי בהבנת הנקרא.

nightbird

New member
וסליחה, תמר

באומרי "חכמולוגים" הכוונה לא אלייך, כמובן. תגובתך היתה עניינית.

dino_din

New member
תודה על המחמאה.

אז ככה, הדוגמה שנתתי לך עדיין רלוונטית, גם לאחר ההסבר שלך. ולהלן התיחסות קצת יותר מעמיקה : אף אחד לא עושה לך סנקציות על המחשב כפי שאמרת. הסנקציה (כפי שאתה מגדיר זאת) קיימת רק לגבי התוכנה הספציפית הזו. הרי לא נפגעה לך שום תוכנה אחרת במחשב כתוצאה מסיום תקופת הנסיון של בבילון וכמו כן לא נגרמו שום נזקים אחרים למחשב ! בקשר לחוקיות הפרסומות - אני מוכן לחתוך את האוזן השמאלית אם טרחת לקרוא את חוזה השימוש שהופיע לפני התקנת התוכנה ! כתוב שם במפורש על כל הנושא. זה היה ידוע וברור מראש והעובדה "שחתמת על החוזה" שבינך ובין יצרני התוכנה בלי לקרוא אותו היא אשמתך בלבד. אין שם שום דבר לא חוקי, השימוש בפרסומות נפוץ בכל הרשת וקיים בתוכנות רבות (ראה : getright, ICQ, kazza ועוד...). זוהי דרכם של היצרנים לקבל כסף עבור עבודתם מבלי שאתה תאלץ לשלם בהתחלה. הכל היה רשום בהתחלה וההסכמה שלך לצפות בפרסומות הייתה תנאי הכרחי טרם שימושך בתוכנה. כמו כן בהצגת הפרסומות לא נגרם שום נזק אחר שעלול להחשב כ"לא חוקי" ולכן אין לך שום בסיס לטענה שהחוזה לא תקף. ברור שהורדה משאירה סימנים. הדבר לא קיים רק בבבילון אלא ברוב התוכנות ובינהן הרבה מהתוכנות המובילות בעולם (אנטי וירוסים, תוכנות לעריכת גרפיקה מתקדמת...). אם היה אפשר להסיר ולהתקין את התוכנה ללא הגבלה הרי שאף אחד לא היה קונה תוכנות לעולם. ברור שכולם היו מעדיפים את חוסר הנוחות המינימלי של הסרה והתקנה פעם בחודש מאשר לשלם עשרות דולרים על כל תוכנה שהיא ! בעלי התוכנות חייבים להגן על המוצר ובצדק ! (תחשבי על חנויות שינה שמספקות מזרן ל-14 יום ניסיון. נראה לך שהם יתנו למישהו להזמין מזרן ולהחזיר אותו כל 14 יום במשך שנה כי הוא גר בשכר דירה ולא רוצה לקנות בינתיים מזרון ?). בכל מקרה לטענה שהחוזה לא תקף- כבר עניתי לך שהוא תקף לחלוטין אבל נראה לי שאתה העבריין אם אתה טוען שהחוזה לא תקף. אם חתמת על החוזה, קיבלת את השירות ואחר כך אתה מנסה להשתמט ממילוי חלקך בעיסקה בטענה שמלכתחילה החוזה לא היה תקף לדעתי אתה נוכל כי ידעת מראש שאין לך כוונה לממש את התחיבותך לאחר השימוש במוצר ובכל זאת השתמשת בו. זהו, קצת ארוך אבל נראה לי שהבהרתי את דעתי. רק הערה קטנה (בעצם שתי הערות ): 1) התגובה הראשונה נאמרה כמובן בציניות כי זה מזכיר יותר מידי את הודעות הזבל בנוסח "נגמר לי זמן השימוש בתוכנה, איך אני פורץ אותה ??? אני כלי עולם במחשבים אז תסבירו לי...". שהן יותר מידי נפוצות. כמובן שלא היית לי שום כוונה לפגוע בך. 2) אין לי בעיות בהבנת הנקרא - חלק מהחיבורים והעבודות שלי במקצוע עוד מתקופת התיכון שימשו כמודלים להדרכה למחזורים שאחרי, אני נורא גאה בזה :) בברכה, דינו_דין.

nightbird

New member
אני בודק את הענין

בפורום חוק ומשפט, כי אני חושב שיש פה ענין בעייתי. ראשית יש תוכנות שכן גורמות נזק, לפעמים גורמות להאטת פעולות המחשב, ניטרול פונקציות מסויימות, או שבגלל הצטברות בלגנים ושינויים בקונפיגורציה ובמערכת הרישום המחשב מתחיל לחרוק, וכולנו מכירים את זה. אין צורך שתחתוך את אוזנך השמאלית, כי ברור שלא קראתי את כל ההסכם הארוך והמייגע לפני שלחצתי על הסכמתי. העובדה שאתה מוכן לחתוך מעידה שאין איש שקורא את הכל. עם זאת, אתן לך דוגמה: מישהו מציע לך, במסגרת פרסום למכונית שלו, לקבל אותה לשבוע נסיון חינם. הוא מחתים אותך על הסכם ארוך-ארוך, שאי-שם כתוב באותיות קטנות שמעכשיו ועד עולם הוא רשאי להיכנס אליך הביתה בכל יום חמישי ולהדביק לך מודעות פרסום על הקיר - ולך אסור להסיר אותם. כמו-כן כתוב שם שמותר לו לשים לך על המצח קעקוע האומר "ניסיתי את האוטו". לא קראת את כל ההסכם, או קראת אל חלקו ופיספסת את החלק הזה. חתמת ולקחת את האוטו לשבוע נסיון. ביום חמישי הוא מגיע אליך, מצויד בדבק, מכשיר קעקוע ומודעות פרסום. כאשר אתה מביע תמיהה הוא מציג בפניך את ההסכם. הוא צודק? התשובה היא חד וחלק - לא. הוא החתים אותך על משהו שמנוגד לשכל הישר ופוגע בעקרון של זכותך לפרטיות ולשמירת רכושך הפרטי. גם אם הוא קיים את חלקו - השאיל לך את האוטו לשבוע נסיון, אין לו זכות לקעקע לך את המצח - ועוד לדרוש שתישאר עם הקעקוע ולא תנסה להורידו. זאת כדי שהוא יזכור לא להשאיל לך שוב את הרכב. עצם הרעיון נשמע מטורף, לא? משום-מה אנחנו מקבלים את זה כמובן מאליו כאשר זה נוגע למחשבים. כאילו ברור שאוריד את התוכנה כל שבועיים מחדש אם לא ישימו לי קעקוע על המצח. אני חושב שזכותי הבסיסית ללכת ללא קעקוע, משקלה רב יותר מן הצורך המסחרי של מפיץ התוכנה לקעקע את מצחי. הוא יכול להגן על עצמו בדרכים אחרות, פחות נוחות אמנם, אך הגיוניות יותר. הוא יכול לרשום את מספר ה-IP שלי ולסרב לבקשת הורדה נוספת, הוא יכול לצבור מאגר נתונים של שמות וטלפונים, הוא יכול גם (שומו שמיים) לסמוך על יושרו של הלקוח. השורה התחתונה היא - המחשב שלי הוא שלי. גם אם מפיץ התוכנה תקע לי רכיב או שורה בהסכמתי או לא בהסכמתי - לדעתי יש לי זכות מלאה להוריד אותה וזה חוקי לחלוטין. מה שלא חוקי הוא כמובן לגנוב את התוכנה. עם זאת, כאמור, אני בודק את הענין בפורום חוק ומשפט.

matan_druker

New member
שלום ציפור לילה...

אני לומד משפטים שנה ראשונה ועל תבנה על זה שזה לא חוקי אני גם נמצא הרבה בחוק ומשפט סמוך עלי לא ילך לך... מתן אני בתור!!!!!!!!!!!!!!!

nightbird

New member
היי מתן, קיבלתי תשובה פחות או יותר

אם במקרה יצא לך לראות, גם בפורום חוק ומשפט המשיב הסתבך קצת אבל השתדל לענות. כללית מה שאני מסיק מהתשובה שקיבלתי שם: מותר למתקין התוכנה לשים לי רכיב כזה - ומותר לי להוריד אותו. בקיצור, אין שום מעשה לא חוקי או לא מוסרי או לא אתי בהסרת רישומים או כל רכיב אחר מן המחשב שלך. מה שלא חוקי הוא כמובן לגנוב את התוכנה או להוריד אותה שוב - אם התחייבת לא לעשות כן.

nightbird

New member
ואגב -

אני לא יודע למה אתה חושב שכולם היו מעדיפים להסיר ולהתקין את התוכנה מחדש בכל שבועיים, במקום לשלם 30-40-50 דולר ולקבל אותה לצמיתות באופן חוקי, יחד עם זכויות אחרות כגון שידרוג, תמיכה טכנית, אופציות רחבות יותר וכיו"ב. ההנחה הבסיסית שלך פשוט לא נכונה. אם אתה באמת מרוצה מהתוכנה וחושב שהיא שווה את הכסף - אתה תקנה אותה. כרגע יש במחשב שלי זבל ושיירי תוכנות שאין לי שימוש בהן, הורדתי אותן לנסיון - ולא נהניתי. כאשר ביצעתי הסרה (לעיתים קרובות הרבה לפני תום תקופת הנסיון), הסתבר שנשארו קבצים ורישומים, הושתלו רכיבי spyware וכיו"ב. ספציפית לגבי בבילון - זו תוכנה חביבה ויעילה, אך הרעיון שלהם להתחתן איתי קתולית במינוי שנתי ממש דורש סטירה. מנוי שנתי למילון??? שיגבו 49 דולר עם זכויות שידרוג לשנתיים ויגמרו ענין. אגב - הם לא מסוגלים להחליט מה הם רוצים מעצמם. בהתחלה היו freeware, אחר-כך הציעו שידרוג עם פרסומות, אחר-כך עשו אמבוש והודיעו על הגבלת זמן שאחריו צריך לרכוש את המנוי. יש משהו פרטאצ´י בהתנהלות שלהם.

dino_din

New member
זו אסטרטגית מכירות די מוכרת.

בבילון נהגו כמו שכולם נוהגים. בהתחלה חילקו את המוצר חינם כדי שיתפוס בשוק.... ולאט לאט הם מתחילים לגבות תשלום. כך זה נעשה ברוב המקרים (ראה מקרה icq - הם גם היו חינם, עכשיו יש להם פרסומות ובשלב כלשהו הגיוני להניח שהם ייגבו תשלום עבור התוכנה...הכל בהתאם למצב השוק בתחום). בכל מקרה, בלי להשאיר עקבות במחשב יהיה קשה למנוע ממך להוריד את התוכנה שוב כי אין אפשרות (כמעט) לזהות בוודאות משתמש חוזר. אגב, הדוגמה שלך לא ממש מדוייקת. התוכנה לא ממשיכה להפריע לאחר הסרתה. אם היית טוען שגם לאחר ההסרה ממשיכים לקפוץ לך חלונות שדורשים ממך לקנות אותה, זה היה מקרה אחר. שבת שלום, דינו_דין.

uzi2

Active member
אבל בבילון כן מאפשרת

Babylon דווקא כן מאפשרת לרכוש זכות שימוש בלתי מוגבלת בזמן, (זכות שדרוג גירסאות תוכנה לשנה) ב- $45, בלי שום spyware, פרסומות, וכדומה. ראה באתר שלהם: http://www.babylon.com ודרך אגב, גם בעבר כאשר הם הציעו את התוכנה בחינם, הם הבהירו ב- Frequently Asked Questions, שבשלב מסויים הם מתכוונים לממש רווח כלכלי מהתוכנה. אין שום דבר פרטצ´י כאן. כמו כן, אין שום בעיה חוקית עם לשים בהסכם השימוש בתוכנה הבהרה שהתוכנה מתקינה adbot שינהל את הפרסומות, ואם הסכמת, זו בעיה שלך גם אם כמעט אף אחד לא קורא את פרטי ההסכם לפני שהוא מסכים לקבל על עצמו אותם. ככלל, אני ממליץ _כן_ לקרוא פרטי הסכם לפני שמקבלים אותם. הרבה הפתעות יכולות להמנע. אני אישית כן קורא, או לפחות עובר על פרטי ההסכם תוך דילוג על קטעים שבכותרתם עוסקים בדברים שהם טריויאלים לי. עניין אחר הוא השארת שאריות מהתקנה לאחר הסרה. כאן יתכן שיש מקום לבדוק דברים יותר טוב, כי תוכנות אמורות לאפשר הסרה של כל רכיביהם (אלא אם בשימוש ע"י תוכנות לגיטימיות אחרות). בכל מקרה אני ממליץ להתקין תוכנה כגון InCTRL (שיש לי ואני מאוד מרוצה) או InstallWatch שנחשבת גם היא לטובה (אבל אין לי, כי הבנתי שאין לה יתרון על פני ה- InCTRL). התוכנות הללו מאפשרות לך לדעת בדיוק מה תוכנת התקנה התקינה אצלך, ומה אופציית ההסרה (בעת ההסרה) הסירה. כך שבמידה ויש פער, ניתן לבצע ניקוי ידני. עבור Inctrl אין לי לינק, ואפשר לחפש אותה ב- http://www.pcmag.com תחת מילת המפתח inctrl5, ועבור Installwatch זה נמצא ב- http://www.epsilonsquared.com

nightbird

New member
אם כן, זה דבר חדש

כנראה שהם קיבלו הרבה תגובות לא נעימות או נוכחו שענין המנוי לא עובד. בזמנו ניהלתי תכתובת עם אחד המנהלים שם, וזה בדיוק מה ששאלתי אותו - מדוע איני יכול פשוט לרכוש את התוכנה, כפי שרוכשים כל תוכנה בעולם. הוא ניסה להסביר שזה כמו מנוי לשרות מידע, המתחדש כל הזמן. טענה קלושה בעיניי. אם הם אכן הגיעו למסקנה שאפשר גם למכור את התוכנה לצמיתות, כנראה שהלחץ הציבורי עבד. לגבי זכותם של חברות להתקין לי במחשב רכיבים שונים מבלי שתהיה לי זכות הסרה - זה בדיוק הענין שאני בודק כעת. כל הסכם, גם אם חתמת עליו מבלי לקרוא וזו כביכול "בעיה שלך", צריך שיהיה הגיוני ולא ינגוד את החוק או את זכויותיך הבסיסיות. תודה על ההמלצה ועל הלינקים.

shed

New member
אחרי שקראתי את כל התכתובת

הנה מגיעה התגובה שלי. בלי לפגוע באף אחד, לא נראה שההשוואה בין קעקוע על המצח לרישום ברג´יסטרי אכן במקומה, בוודאי שאין היא שומרת על הפרופורציות הנכונות. כך גם הדוגמא עם תליית הפרסומות באמצע הסלון שלך. השוואה יותר נורמלית תהיה שמישהו ייתן לך אוטו חינם לשבועיים, וירשום אצלו את מספר תעודת הזהות שלך. בנוסף, אם תרצה להמשיך עם האוטו, כל פעם שתפעיל את הרדיו תשמע ג´ינגל כזה או אחר. אפשר ללכת עם זה הלאה, וגם לשים לך על הדלת את הלוגו של החברה... בקשר לחוקיות החוזה: כדי שייכרת חוזה צריכים להתקיים שני שלבים בסיסיים: הצעה וקיבול. כלומר צד אחד מציע הסכם התקשרות כל שהוא, וצד שני מקבל אותו. כדי לפסוק שחוזה אינו חוקי צריך שהחוזה יפר את אחת מזכויות היסוד המעוגנות בחוק, (אם נתייחס לדוגמא שלך על חוזה שבו אתה מתיר למישהו לכרות לך אוזן - הרי שחוזים כאלה קיימים בעולם - כאשר בן אדם תורם כלייה תמורת 250 אלף דולר...), כמו שאמר אהרון ברק : גוף האדם הוא רכושו. בקשר לתלונות שלך על עצם השימוש במחשב שלך, בבית שלך וכו´ וכו´ וכו´, למה אתה לא מתלונן על זה שבבילון, ברוב חוצפתם, לוקחים לך מקום על הדיסק!!! הרי זה הדיסק שלך! אם נמשיך עם הלוגיקה, אפשר לחשוב על דימוי של שיפוצניק שמאחסן את כלי עבודתו אצלך בבית... ברור כי הדימוי אינו במקום, וכי ברור לכל שבעצם התקנת התוכנה אתה מסכים שהיא תאוכסן על הדיסק שלך. בקשר ל"שרידים" שנשארים ברגי´סטרי - אל דאגה: מדובר במספר קילו בתים בודד. ועכשיו נדבר על צד נוסף: קמה חברה - בבילון. השקיעו שם 5 מליון דולר, וכתבו תוכנה (מצויינת לדעתי). התחילו לחלק אותה בחינם - אתה קיבלת שירות מבלי לשלם עליו והכל היה סבבה. עכשיו נגמר להם הכסף, והם רוצים, בצדק, להרוויח את המשכורות של המתכתנתים שלהם (במקום לשלוח אותם הביתה). יש להם 2 דרכים: או לגבות כסף על השירות, או פרסומות. בדרך אגב: הסכם הרישוי של בבילון, מהרגע בו יצאה התוכנה לפני מספר שנים, אמר במפורש כי במקום עבודה (קרי חברה) יש לרכוש רשיון עבור זכות השימוש. כמה אנשים יודעים על זה? סביר להניח שלא הרבה, אבל זו עובדה. לסיום אני אתמצת את התשובה שלי ב-2 דרכים, אחת חצופה במקצת והשנייה מעודנת יותר: 1. לך תזדיין- לא טוב לך- אל תתקין. נתנו לך דבר בחינם, מה אתה מתלונן? 2. הכל רשום בעת ההתקנה. לא עשו שום דבר מבלי ששאלו אותך (דרך אגב, גם במקרה של חוזה מאוד מאוד ארוך- אם לא קראת את האותיות הקטנות לפני שחתמת עליו - זבש"ך- ואת זה אומר ביהמ"ש העליון...), בקיצור על תגיד "לא ידעתי", אף אחד לא התגנב באמצע הלילה אל המחשב שלך ושתל דברים בלי ידיעתך. והנה נקודה שעלתה לי הרגע בראש: סביר להניח שאתה משתמש ב-icq, וכמו רבים אחרים לא טרחת לקרוא את רשיון השימוש. אם כך, רק לידע כללי, כאשר אתה מתקין את התוכנה אתה מאשר ל-icq למכור את כל המידע האישי שהכנסת על עצמך לצד שלישי - למטרות עסקיות כאלה ואחרות. אז לסיום: אני מציע לא לכעוס, לא להתעצבן, ובטח אין מה לרוץ לבית משפט. תיזכרו ברפי גינת: "לא להתפתות לעסקאות בשטח...."

nightbird

New member
אז אני מסביר שוב

ובתקווה שתבין, כי כבר קצת מעייף להגיב על דברים לא ענייניים כמו "נתנו לך חינם, מה אתה מתלונן". קודם כל גם בדוגמת הכליה שהבאת, לא ניתן לחייב מישהו לקיים את החוזה. קביעת בית המשפט היא שלא ניתן ל-מ-נ-ו-ע ממנו לקיים את החוזה. אני מניח שאתה מבין את ההבדל. לגבי ענייני התוכנות, אני מסביר שוב שאין לי בעיה לשלם עבור תוכנה, או עבור כל מוצר אחר. מה שאני אומר הוא - אחרי שהתקנתי את התוכנה (לנסיון או לא) אם ברצוני להסיר אותה על כל רכיביה ורישומיה - זו זכותי. אם אכן קראת את כל התכתובת, ציינתי מפורשות שאין לי בעיה שהיצרן יסמן אצלו את מספר תעודת הזהות שלי, אך הוא לא יכול לשים לי חותמת אצלי בבית או על הדלת או בכל מקום אחר - ולדרוש ממני שלא אסיר אותה.

matan_druker

New member
לגבי ה"סיום" של התאריך הניסיון...

כל מה שצריך לעשות זה ללכת לתאריך במחשב שלך ולשנות אותו לזמן שמוצא חן בעינך הבנת?? הרי התוכנות מקבבלות את השעה מהתאריך..!! שנה את התאריך אם גם זה לא יעזור לך תגיד לי עם איזה תוכנות יש בעיות ואני יביא לך קראק מתאים.. מתן אני בתור!!!!!!!!!!

voguemaster

New member
טפשי ביותר

כל הגנת זמן שמכבדת את עצמה לא מתייחסת לתאריך בצורה אבסולוטית אלא סופרת זמן ומאכסנת אותו בצורה כלשהי בדיסק. כך שאם תחזיר את השעון אחורה, הגנה נורמלית בכל זאת תחסום אותך (לא שזה קשה כ"כ לנטרל אותה..). בכל אופן, להסיר חלק מתוכנה או תוכנה או כל דבר אחר, כל עוד הוא על המחשב שלך הוא חוקי לחלוטין ואין לאף אחד שום זכות לעצור אותך. אם נכתב מידע ב-REGISTRY, זכותו למחוק אותו משם, ואין שום הסכם שבעולם שיכול לעקוף את זה. להסכמי LICENCE יש גבול כח כלשהו. יתרה מכך, ישנם דיונים על כמה כח באמת אפשר וצריך לתת להסכמים כאלו, מתוך טענה שיוזרים לעולם לא קוראים אותם ולכן זה מאפשר ניצול חסר פרופורציות מצד החברה שמספקת את התוכנה, ועוד כל מיני סיבות אחרות. ואל תתחילו להגיד לי אפילו שאי ידיעת החוק אינה פוטרת אותך, כי כל מקרה לגופו.. אם חברה תרשום בהסכם שמותר לה לזיין לאישתך את הצורה, זה יהיה חוקי ? או לגנוב כל דבר שיש לך על המחשב ?? תחשבו בהיגיון! אלי

למעלה