תוכנות קראק

lirichen

New member
תוכנות קראק

איך בעצם קראק של תוכנה עובד?
האם זה כביכול יוצר מצב שהקוד אימות עובר אצל אדובי או עוקף אותם?
כלומר מה הדרך שלהם בכלל לדעת אם אתה משתמש חוקי או לא?

Siton Es

New member
קראק = תוכנה חוקית למהדרין

תעבוד איתה בכיף, תתקין גם MAYA בצד, וסולידוורקס שברקע פועל ווינדוס לא חוקי.

הם יודעים אם אתה חוקי או:
1)צו חיפוש. מישהו ממש ייכנס לך למחשב ויבדוק את התוכנה, יאמת אותה (זה לא יקרה. למעט מקרים קיצוניים ברמה שבית משפט מעורב. וגם אז תגיד במשפט עם עו"ד ש"אין לך מושג מי התקין את זה, המחשב היה בתיקון" מי יתעסק בשטויות האלו)
2)הצגת רישיון חוקי על שמך. שתואם לחשבוניות שאיתם אתה עובד.
3)אין חשבונית. יתקשרו אלייך ממס הכנסה בנוסף. הדאגה הפחות גדולה שלך תהיה הקטע של התוכנות.

ככה עובד תחום התוכנות. אין איך לדעת, חומרה במחשב זה דבר אישי/פרטי. חשבוניות/מתן שירותים - שייך לשטח הציבורי (שניתן לבדוק).......אין לחברות משאבים/זמן/ויכולת להתמודד עם הנושא הזו בצורה כ"כ פרטנית, אז הן לכאורה מעלימות עין (כאילו ש-ADOBE לא יודעים שמופיע ראשון בחיפוש בגוגל - לינקים לתוכנות פרוצות) - אבל זה לא מפריע לאף אחד (כי שוב. אם תרוויח על זה כסף הם ידרשו את מה שמגיע להם)

lirichen

New member
שאלה על מס הכנסה??

אני עובד דרך העבודה כרגע והתוכנות שם חוקיות למהדרין.
לא הבנתי מה הקשר למס הכנסה?? תיאורטית אתה יכול לעבוד כפרילנס עם חשבוניות מס להפריש מס על ההכנסות והכל אבל עם תוכנות לא חוקיות כאילו מה הקשר למס הכנסה שיתקשרו אלייך??? אשמח להסבר

Siton Es

New member
הקשר למס הכנסה רק אם אתה מעלים מס

פרילנסר שעובד FIX מבחינת מיסים, תוכנות לא חוקיות........יכול לקבל תביעה על התוכנות בלבד. אין קשר בין הדברים.

תחשוב למשל על DJ.
על כל אירוע הוא צריך לשלם לאקו"ם ממה שאני זוכר 180 ש"ח זכויות יוצרים לשירים באירוע. אז איך אפשר לעקוב אחרי זה, יתחילו לבדוק לו במחשב איזה שירים הוא ניגן, ואיזה מחשב נייד הוא הביא לאירוע.
פשוט מאוד - ניהול חשבוניות. 30 אירועים. עושים 30 כפול 180 זה החוב שלו. הוא עשה 30 אירועים אבל הצהיר על 22, זה לא קשור לאקו"ם - זו העלמת מס, אבל אקו"ם כן צד בעניין, כי מס הכנסה יכול להוכיח שהיו 30, ומעבר לבלגן מבחינת מיסוי שיהיה ל-DJ, הוא יכול גם להתבקש לשלם לאקו"ם את ה-8 אירועים החסרים (איך אקו"ם ידעו מזה אין לי מושג. אבל בסוף הכל רשום. ועל הנייר זה יכול לקרות)

למעלה