אני לא מצאתי אחת ממש מדהימה בדקתי לפני חצי שנה את רוב התוכנות כולל לוגיק וסוויסלוג ואלו עיקרי המסקנות שלי: כל אחד עובד בסוף עם זו שהוא מרגיש כהכי נוחה מבחינתי יש תנאי סף בסיסים: - דאטהבייס פשוט עם פונקציית גיבוי למנוע אובדן המידע - יכולת העברה וקבלה של פורמט ADIF (אפשר להעביר את הלוג מתוכנה אחת לשניה וכך עשיתי הרבה פעמים ובכל תוכנה חדשה שאני מתקין) - בדיקת אות קריאה מיידית וציון המדינה כדי לדעת מייד עם מי עובדים - נוחיות תפעול ותצוגה כך שלא מאבדים QSO בכדי להשתלט על התוכנה - התוכנה בודקת באינטרנט אות קריאה בזמן אמיתי callbook ישנן המון אופציות נוספות שמבחינתי לא רלוונטיות כי HF אני מתפעל כרגע רק מכלי שיט או בזמן טיסה: - חיבור למקמ"ש לתפעול והעברה אוטומטית של נתונים לתוכנה - חיבור למנוע מסובב אנטנה - חיבור לתוכנת חישוב מסלול לווין כדי לחשב ולטפל גם בהגבהה - תצוגת תנאי קשר - MUF - תצוגת מפת עולם ונתיב הקשר - כמובן ריכוז קשרים לתעודות DXCC WAS וכו' - תחנות DX על התדר עכשיו עפי תדרים כל מה שמדמיינים ורלוונטי כבר יש. יש תוכנות בתשלום שמחירן סביר בסה"כ אבל יש המון (אני חוזר המון) ללא תשלום ומאוד מתוחכמות וכל עוד הן תומכות בפורמט ADIF אתה יכול לעבור מאחת לשניה עם כל הקשרים שעשית עד שתמצא את האחת. בהצלחה 73.