תוכנות לוגבוק

• פותח הנושא asio
  • פורסם בתאריך

asio

New member
תוכנות לוגבוק

האם מישהו ממליץ על תוכנת לוגבוק ספציפית שאיתה הוא עובד ? יש לכם נסיון עם SWISSLOG או LOGIC או VQ וכו ??? מה הדברים העיקריים שיש בתוכנה אחת ושאין בשנייה ומה התוכנה הכי נוחה לכם ? תודה שמעון 4Z5AJ

i s s

New member
ל ASIO

אני מכיר את WLOG 2000 אבל לדוד שלי יש משהו עם MIX2 אני לא זוכר אני ישאל אותו ויחזיר לך תשובה

אני לא מצאתי אחת ממש מדהימה בדקתי לפני חצי שנה את רוב התוכנות כולל לוגיק וסוויסלוג ואלו עיקרי המסקנות שלי: כל אחד עובד בסוף עם זו שהוא מרגיש כהכי נוחה מבחינתי יש תנאי סף בסיסים: - דאטהבייס פשוט עם פונקציית גיבוי למנוע אובדן המידע - יכולת העברה וקבלה של פורמט ADIF (אפשר להעביר את הלוג מתוכנה אחת לשניה וכך עשיתי הרבה פעמים ובכל תוכנה חדשה שאני מתקין) - בדיקת אות קריאה מיידית וציון המדינה כדי לדעת מייד עם מי עובדים - נוחיות תפעול ותצוגה כך שלא מאבדים QSO בכדי להשתלט על התוכנה - התוכנה בודקת באינטרנט אות קריאה בזמן אמיתי callbook ישנן המון אופציות נוספות שמבחינתי לא רלוונטיות כי HF אני מתפעל כרגע רק מכלי שיט או בזמן טיסה: - חיבור למקמ"ש לתפעול והעברה אוטומטית של נתונים לתוכנה - חיבור למנוע מסובב אנטנה - חיבור לתוכנת חישוב מסלול לווין כדי לחשב ולטפל גם בהגבהה - תצוגת תנאי קשר - MUF - תצוגת מפת עולם ונתיב הקשר - כמובן ריכוז קשרים לתעודות DXCC WAS וכו' - תחנות DX על התדר עכשיו עפי תדרים כל מה שמדמיינים ורלוונטי כבר יש. יש תוכנות בתשלום שמחירן סביר בסה"כ אבל יש המון (אני חוזר המון) ללא תשלום ומאוד מתוחכמות וכל עוד הן תומכות בפורמט ADIF אתה יכול לעבור מאחת לשניה עם כל הקשרים שעשית עד שתמצא את האחת. בהצלחה 73.

asio

New member
לוגבוק

רון תודה על תגובתך המפורטת והמושקעת !!! אני מצאתי את VQLOG כנוחה להפעלה נראה לי שאין לה אופציה לבדוק באינטרנט אות קריאה בזמן אמיתי אך חוץ מזה היא ממש בסדר. אגב - אני מעונין לבנות את ה"קופסה" שמתאמת בין המקמ"ש לבין המחשב. אמרו לי שפאול בנה אחת כזו אך לא הספקתי לדבר איתו. אודה על פרטים ממי שיכול לומר לי ממש איך לבנות כלומר לא רק סכימה אלא איך בונים בפועל (אולי כמה טיפים ). תודה לכולכם חמש אלפא ג'ולייט בין כרכור לסינגפור

ישנם 2 ערוצי חיבור PC למקמ"ש הראשון הוא שליטה במקמ"ש והעברת נתונים ממנו לPC זה נעשה ב RS232 וגם כבר בUSB. הערוץ המקביל הוא העברת שמע רמקול מיקרופון וPTT וז קצת תלוי במכשיר ויש לא מעט מידע באינטרנט.

asio

New member
חיבור ל PC

אני מתכוון לראשון איך בונים את זה לבד ?

חיבור PC מקמש ב RS232 הוא הכי קל חיבור PC מקמש ב RS232 הוא הכי קל. ע"י כבל פשוט ביותר עם מחבר בצד המקמש ומחבר 9 פינים בצד הPC. בכבל ישנם 3 גידים. הכל תלוי אם המקמש תומך בחיבור כזה וכמובן צריך תוכנה מתאימה. איזה מקמש יש לך?

למעלה