תוכן לחיים אולי ?

תוכן לחיים אולי ?

בזמן האחרון אני תוהה למה אני כל הזמן רודף אחרי ההצלחה , מצוינות וכו' . פעם הרדיפה הזאת היתה כל מה שאני , היא נתנה לי אנרגיה לכל מה שהייתי רוצה לעשות . למרות זאת , בזמן האחרון אני תוהה למה לי ? בשביל מה אני רודף? מה מצוינות , או ציונים יביאו לי ?. האם עשיתי את זה כי זה החינוך שהוענק לי או זה מה שלמדתי מהחברה , יכול להיות . אבל עכשיו אני לא מוצא פיתרון , בשביל מה אני עושה את מה שאני עושה . למה לי ? אני מרגיש שאני רודף אחרי ריק . נסיתי לחשוב על הסיבות שיכולות להניע אותי לעבר המצוינות והעשיה אבל לא מצאתי כלום . אולי מישהו יכול לעזור לי ? תודה לכל המשיבים :)

שלום אניהואאני

השאלה למה דברים פועלים או קורים כפי שהם קורים היא אכן מעוררת סקרנות בבסיסה היא נובעת (לדעתי כמובן) מהצורך האנושי להיות בשליטה על חייו וגורלו ההנחה המסתתרת מאחורי שאלה לו גורסת שאם נדע למה דברים פועלים כפי שהם פועלים תהיה לנו שליטה עליהם ועל אופן פעולתם. באופן אירוני, המרדף אחר שליטה וודאות באופן הזה הוא זה שיוצר בילבול וחוסר וודאות כיוון שככול שאנו מעמיקים חקר כך אנו מגלים כמה מעט אנחנו באמת מבינים על דרך פעולת העולם ואפילו על עצמינו. דרך פעולה שונה יכולה אם כן להיות, במקום לשאול למה אתה רודף אחרי הריק, היא לשאול מהו הדבר שימלא את חייך ולפעול להשיגו. לצערי עלי להודיע לך, שלמרות שדרך זו היא חיובית ועשויה להועיל לך רבות, היא מועדת למצות את עצמה גם כן במוקדם או במאוחר ולהוביל אותך לאותה נקודה בה אתה נמצא עכשיו ממש. לא בהכרח אגב, יש אנשים ההולכים בדרך זו עד יום מותם ולא מגיעים לנקודה בה אתה עומד ואין בכך שום פסול כמובן. יחד עם זאת, אני מהמר שמכיוון שכבר הגעת הנה פעם אחת יש סיכוי טוב שתגיע הנה שוב. על כן אני אציע לך דרך שלישית, לא פשוטה בכלל, אך עשויה להוביל אותך לשיחרור המיוחל מהליכה סהרורית במעגלי החיים הריקים כפי שפגשת אותם. הדרך הזו מתחילה בשאלה שעליך לשאול את עצמך והיא: מי הוא זה התוהה "למה לי?" מי הוא זה התוהה "בשביל מה אני רודף?" מי הוא זה המחפש פיתרון? מי הוא זה שמרגיש שהוא רודף אחרי ריק . ? ואם על כל אלו ענית בפשטות "אני" השאלה המתבקשת היא מי זה " אני"? השאלה הזו יכולה להסתיים בתשובה בנאלית שתסתום את הגולל על אפשרות זו או תוביל לשאלות ותהיות עמוקות יותר שיצביעו על נתיב קסום ללכת בו. בהצלחה

תודה רבה

עוד נקודת מבט על הבעיה שלי . אני מודה לך מאוד. אני מקווה שכן ניתן לצאת מהמעגל , וכרגע אני אכן מכניס משמעות לחיי בעצמי - חיי ערכים . אכן השאלה 'מי הוא אני' היא שאלה חשובה בבעיה שהתעוררה אצלי - אניהואאני
, אבל בכל זאת אני חושב שהעמיק דעתי בשאלה זו . תודה והמשך יום נעים .

sha na na revol

New member
אני להפך

מבחינה ערכית אני ממש לא כזה והתחלתי לרדוף אחרי זה באחרונה כדי לקבל "שוויון הזדמנויות", שיהיו לי את אותן הזכויות וחובות שיש לאנשים אחרים, ועדיין הרדיפה הזאת ממש מדאיגה אותי. אממה, שבינתיים זה נראה לי הדבר הכי טוב לעשות. כשאתה אומר שאתה רודף אחרי הצלחה, נו ובאמת הצלחת
האם אתה מסופק, או שהשאלה שלך נובעת מחוסר סיפוק וחוסר רצון
זו לדעתי שאלה חשובה.

SEVEN DAYZ

New member
אתה מזכיר לי את עצמי. יש לי בשבילך תשובה.

אני לא יודע עליך מעבר למה שכתבת......אבל מה שכתבתי ממש מזכיר לי את עצמי. אני חושב שאתה, כמוני, רודף אחרי מצוינות והישגים מ2 סיבות עיקריות: 1) למלא את חייך בתוכן, להרגיש שאתה ממש את החיים, שיש פרוגרסיה כלשהי. 2) להרגיש נעלה על אחרים. בלתי נסבלת עבורך המחשבה שאתה עוד פרט חסר חשיבות מאותם המונים נבערים.....אתה רוצה להרגיש מיוחד, נוצץ, היהלום שבכתר, כדי שלא תוכל להודות שאתה רק עוד כבשה בעדר. אבל עכשיו אתה בסוג של התפכחות, אפשר לקרוא לזה סוג של דיכאון קיומי. לדעתי, ואני יכול רק לנחש, זה בגלל שהתמקדת רק בפן החומרי של החיים. אני ממליץ לך בחום להתעמק גם בצד הרוחני של החיים.....תקרא חומר באינטרנט, תצטרף לאיזו תנועה.....תעשה איזה קורס רוחני או משהו. על טיפול פסיכולוגי ותרופות אני לא ממליץ במקרה כזה, אלא אם כן אתה מרגיש שהמצב ממש קשה. פשוט זה לא המקום.......אני חושב שאתה בשלב של תהייה אחר משמעות לקיומך, וההתעסקות ברוחניות אולי תוכל לפזר לך חלק מהערפל שאופף את חידת הקיום. שוב- לא את כולו, אבל חלק. וזה, אני מאמין, יאפשר לך לחיות חיים בעלי תוכן.

כן, קצת מצער...

לגלות שבזבזת את רוב זמנך על ציונים והשגיות, דבר שלדעתי לא מקנה לך אושר, תוכן ויותר מזה אני אגיד לך, אני לא חושבת שבעולם הזה הופך אותך ליותר חכם מהאחרים. אני חושבת שעיקר הסיבות לרדוף אחר זה- 1. אין דבר אחר לרדוף אחריו שכל כך קרוב ליומיום שלך- כל היתר דורשים ממך אומץ, פעלתנות, עשייה. 2. אין ספק שמדד הציונים הוא יותר מרק ציונים אלא הדרך לדרג אנשים... לאדם היה משעמם אז הוא יצר לעצמו סולם ציונים שיהיה לו הרבה יותר קל לקטלג אנשים. אתה ככל הנראה רצית להיות עליון בסולם הזה... מה שלדעתי מקריב רבות מתחומי חייך. 3. השפעות של החברה- אני חושבת שהחברה גורמת לנו לחשוב שאם נלמד יותר- נצליח יותר, אם נלמד יותר- נהיה חכמים יותר, ואני - לא חושבת ככה...אבל ההוויה משפיעה על התודעה, אין ספק... ואתה לא יכול שלהיות נפרד מהמציאות הזו.

למעלה