תוכי סנגל

talkk

New member
תוכי סנגל

שלום לכולם! אני חדשה. בקרוב אני מתכוונת לקנות תוכי סנגל לאחר חוייה קשה שהייתה לי עם קוואקר: הייתי אמורה לקבל שני תוכים - קוקטייל ולורי. כשהלכתי לקחת אותם, ראיתי תוכי קוואקר. הוא עלה עליי ו"התאהבתי" בו. קניתי אותו ועוד קוקטייל. לאחר חודשיים הקוואקר השתגע - הוא החל לצרוח בלי סוף, נשך את כולם, התעלל קשות בקוקטייל (תלש לו את כ-ל הנוצות מהראש). אני הקדשתי לתוכי מעל ל-7 שעות ביום אבל כלום לא עזר. התוכי רק התדרדר. לא היה ניתן לשלוט בו. הוא שבר לנו פסל שמאוד אהבנו. החלטנו למסור אותו (ללא תשלום) לאחר 8 חודשים שהיה אצלנו. מסרתי אותו ב-30.4. מאז אני לא ממליצה לאף אחד על קוואקר למרות שאני בטוחה שיש המון קוואקרים נהדרים. בקיצור, אני מתכוונת להוסיף אל הקוקטייל תוכי/ת סנגל. יש לי מספר שאלות: 1. מה עדיף זכר או נקבה? 2. הקוקטייל נמצא אצלי כבר שנה. איך הוא יקבל את התוספת החדשה? 3. איך הסנגל/ית תקבל את הקוקטייל? 4. אני גידלתי כבר קוואקר, קוקטייל אחת שהייתה אצלי 4 שנים ומתה, קוקטייל שברח לאחר 3 חודשים (דרך הפתח של הכלבה בדלת), קוקטיילית שהייתה לכאורה האכלת יד (החזרנו אותה), והקוקטייל הנוכחי. האם הסנגל מתאים לי(מבחינת קושי הגידול)? 5. אתם יכולים לתת לי כמה שיותר פרטים על התוכי הזה? המון המון המון המון תודה מראש, טל.

רואי

New member
סנגל

תוכי הסנגל הוא התוכי הכי חכם שיש! אני מזמין אותך לקרוא כתבה מקיפה שכתבתי על התוכי המעולה הזה זה נמצא בקישור שבמאמרים בפורום או את יכולה להכנס ישירות דרך כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=781&art_id=1

champ

New member
גם אני לא מסכים ../images/Emo31.gif

ראיתי סנגלים והג'אקו
הרבה יותר חכמים ויפים

Plok2

New member
תגובה

אני חושב שכל התוכים הגדולים בערך באותו רמה, סנגל ותוכים בינונים אחרים לא רחוקים מהם.

champ

New member
טבעי שיש כמה דיעות

וכל אחד מעדיף סוג אחר של תוכי וטוב שכך אתה זוכר מה היה סופו של זה שרצה ליצור "גזע עליון"...

hoolon

New member
שלא תבין לא נכון

אני מת עליהם, אבל תבין שהג'אקואים פופולרים ולכן יש הרבה מהם שסובלים. הבנתי שיש לך אחד, אשמח אם תחשוב להביא עוד אחד בוגר. הם זקוקים לך

champ

New member
להביא עוד אחד??

למה? זה לא יפריע לזה שכרגע אצלי? יש לך אחד למסירה במקרה?

hoolon

New member
לי אין למסירה

אבל אם מישהו רוצה באמת, 2500 זה לא יותר מדי כסף. האמת היא שיכול להיות שתהיה איזה שהיא מתיחות ביניהם, קינאה אולי? אבל לדעתי שווה לנסות, אולי הם אפילו יהיו חברים ואז הם יחממו אחד את השני כל הזמן, יחסוך לך זמן... אולי אתה יכול להשים את החדש בחדר נפרד, לפחות בהתחלה. בכל מקרה, השיקול שלך.

champ

New member
אני רואה שלא השתנית...

מה איתך? למה אתה לא תגדל אחד? לתת עיצות לאנשים אחרים זה הכי קל בעולם! אתה לא הצלחת להסתדר עם סנגל אחד ואתה בא ומציע לי לגדל עוד ג'אקו?!

hoolon

New member
עדיין יש לי אותו ותמיד יהיה לי

אני לא בעל משפחה כמוך, ואני לא יכול לעשות מה שבא לי. בסך הכל נתתי לך רעיון. אתה לא צריך להתלהט, אפשר לחשוב מה כבר אמרתי. תירגע

talkk

New member
מישהו מוכן לעזור????????../images/Emo53.gif

אני חייבת את המידע הזה דחוף! כרגע דיברתי עם אמא שלי, ויש סיכוי שנקנה את התוכי עוד חודש אבל רק אם אני אקבל את התשובות לשאלות. אז עזרה דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 תודה רבה רבה רבה רבה רבה מראש טל

רואי

New member
תשובות

קודם כל זה לא משנה אם תקחי זכר או נקבה, אין הבדל בהתנהגות שלהם. האם הוא יסתדר עם הקוקטייל? קשה לענות כי כל תוכי מגיב שונה, אני מאמין שאם תביאי את הסנגל כאשר הוא צעיר מאוד אז אולי הוא יכיר את הקוקטייל ולא יפגע בו. הסנגל חביב מאוד ולא קשה לטפל בו, הוא דורש הרבה תשומת לב -ופה אין בעיה כי אני רואה שיש לך זמן וסבלנות. מחירים מומלצים- 1300 עד 1800 ש"ח לסנגל האכלת יד דרך אגב- מאיפה את מתכוונת לקנות?

talkk

New member
הסנגל...

אנחנו (המשפחה) מחפשים כרגע חנויות. אני רוצה חנות מוכרת מאחר ואני יודעת מה זה רמאות (בצומת ביל"ו, החנות קקדו, מכרה לנו תוכי שהוא לא האכלת יד...) אם מישהו מכיר חנות טובה ששמה ידוע מוזמן להגיב. דרך אגב - את הקוקטייל העכשוי וגם את הקוואקר קניתי בחנות בשם "דודו" בקניון סביונים. חנות מאוד נחמדה ומסודרת. יש בה הרבה סוגים של ציפורים - מהקטנים ועד לגדולים... אני מחכה לתגובות, טל

רואי

New member
חנות

אני לא ממליץ לך לקנות מחנויות מפני שהם מוכרים ביוקר רב אמרתי שמחיר סנגל האכלת יד נע בין 1300 לבין 1800 אבל זה אצל מגדל כי בחנות יכולים לדרוש 2000 עד 2500 ש"ח!

talkk

New member
מגדלים...

אוקיי. אני לא אקנה בחנות. עכשיו, צעד הבא, איפה אמצא מגדל? (עדיף שלא בצפון ולא בדרום) נ.ב. - שאלה לגבי חנות (אם כבר עלה הנושא) - 400 ש"ח לתוכי קוקטייל זה הרבה? ו-900 ש"ח לקוואקר זה הרבה? - (סתם בשביל להשוות לעצמי) תודה רבה מראש (וכנראה שאת התשובה לזה, אראה מחר בבוקר
) טל

davel1m

New member
קוקוטיל מוכתם מענין אתכם!

אבל צרוך לצאת לבילוי בדלית א כרמל ולהגיע למגדל ב300 ש"ח לפני מיקוח בפינת חי "אלון"

למעלה