תוכי מרעיש

shaked2010

New member
תוכי מרעיש

יש לי תוכי קוקטייל
ולאחרונה (בתקופה הארוכה האחרונה) הוא מרבה להרעיש, לצעוק, לצייץ, לשרוק... בלי הפסקה.
הוא עדיין אוכל, שותה, נראה בסדר. אבל יש ימים שאם אני לא סוגרת אותו בחדר חשוך שום דבר לא עוזר, הוא מצייץ בקולי קולות ללא הפסקה במשך שעות, אולי כל היום.

הבעיה העיקרית שהוא אפילו התחיל להרעיש ככה בלילות, בתחילת הערב כשמחשיך הוא עוד בסדר אבל לפעמים יש רגע של שקט ואז ב23:00 - 00:30 פתאום ציוצים שריקות חזקות ורעש (כאשר כולם ישנים ויש לו אפילו עור מאוד מעומעם) בשלב זה התחלתי להשתמש בשמיכה וכיסיתי לו את הכלוב.

מידי פעם הייתי מכסה אותו בשמיכה כשזה היה כבר ממש בלתי נסבל, אבל זה הפסיק לעבוד והוא מצייץ ושורק גם עם השמיכה... לכן לאחרונה בלילות הוא כבר בחדר נפרד בחושך עם דלת סגורה... אני לא רואה שום ברירה אחרת

יש מה לעשות עם זה? יש דרך להימנע?

shaked2010

New member
כן, קוקטייל זכר

זאת הבעיה? בת זוג? (הוא אצלי שנים בלי בת זוג)

קושקוש41

New member
יש לי זוג קוקטיילים פראים, זוג תוכונים וגוזל

של קוקטיילים מוחתם. זכר שר כמה פעמים ביום, נקבה לא שרה, תוכונים מקשקשים במהלך היום. אבל ברגע שמחבים עור בבית, כל הצפרים ישנות עד הבוקר ומתעוררות רק כאשר אני פותחת טריסים ואור הבוקר נכנס לבית. קוקטייל זכר מייד שר קו-קו-ר-קו שלו, נקבה, בדרך כלל, שותקת.
אני מניחה, שקוקטייל שלך זקוק לבת זוג.

shaked2010

New member
לגביי נקבה זה ידוע לי

שנקבה שקטה יותר.
אבל האם זה באמת הפיתרון? זה מה שיגרום לו פחות להרעיש כ"כ הרבה? פחות צעוק?

ללי

New member
תשובה

אפשר שמה שכתבה קושקוש נכון אך אצלנו למשל עם ג'קי זה קורה לפעמים כשהוא משועמם, נסי לשנות לו קצת צעצועים או משהו אחר שיעסיק אותו וישמש לו גיוון.
מה שאת מתארת הוא מקרה קיצוני ואם לא יחלוף כדאי להתייעץ עם רופא, אולי יש בעייה רפואית או התנהגותית שזקוקה לפיתרון.

למעלה