תוכי למתחילים

P911T

New member
תוכי למתחילים

יש לכם הצעות למתחילים? איזה תוכי כדאי לגדל כדי שיהיה רבייה, אבל שלא יהיה תוכונים או קוקטייל כי זה תוכים נדושים ואני רוצה משהו קצת מיוחד. פשוט הרעיון שלי היה להביא זוג קוניור שמש אבל במחשבה שניה אם ימותו אז זה הרבה כסף ולא מתחשק לי להפסיד כלכך הרבה. (הכלוב בחצר)

09

New member
דבר

ראשון אני כצת כועס על זה שאמרת שקוקוטלים זה תוכי נדוש, הקוקוטלים הם מאוד חברותיים, הם יפים, אתה יכול למצוא סוגים מאוד נדירים... והם מאוד נוכים לטיפול... אבל עם אתה לא רוצה, אתה יכול לקנות ציפורי אהבה, הם לא יקרים והם דיי נוחים לטיפול... :) בהצלחה!!

למה ימותו ????

תגיד !!! למה שימותו ???? קוניור שמש זו ציפור יפיפיה ומתוקה, אבל היא עושה ראש !!! אם אתה רוצה תוכי זול אז תלך על דררות ירוקות !!!

P911T

New member
למה שימותו?

כי אני לא מגדל מקצועי ולא התנסיתי בגידול בחצר ואני חושב צעד אחד קדימה שאם יקרה משהו אז אני לא אתבעס על הכסף, ואני רוצה תוכים שאפשר האכלת יד (דררה היתה לי כבר האכלת יד)

hoolon

New member
תוכים לא מתים סתם, תן תנאים טובים

שלא יהיה להם קר מדי או חם מדי, אוכל מים ורוב הסיכויים שהם לא ימותו.

P911T

תוכים קונים מחוות גידול ולא מחנויות! וקונים אותם כשהם עוד גוזלים כדי שיתרגלו אלייך. אם את רוצה זוג שיהיו יחד לא מחייב שיהיו גוזלים כי הם ממילא יהיו יחד ולא ממש איתך. תוכי מהאכלת יד שמיתרגל למישהו רואה בו חבר להקה שלו מינימום או בן זוגו, זה קשר מאוד מיוחד. אם זה בגינה, אני ממליצה להכין כלוב שלא יאפשר לחתולים להיתקרב או לחיות טורפות אחרות שיש בגינות... וגם להכין צל על חלק ממנו לימי הקיץ החמים.

P911T

New member
אני אסביר אחרת

אני רוצה זוג! אבל של תוכים שיכולים להיות האכלת יד כדי להחתים את הגוזלים שיצאו לי מהזוג, אבל מצד שני אני לא אוהב תוכונים או קוקטיילים או דררות ואני גם לא רוצה בתור פעם ראשונה להשקיע בתוכים יקרים. הבעיה שלי היא שאם אני אקח קוקטייל ויצאו גוזלים ואז אני אדע באמת איך לטפל בתוכים, אני אתקע עם להקה של קוקטיילים ולא אוכל להכניס סאן קוניור. מה שאני אומר זה שאני רוצה להתלמד על תוכי זול אבל יותר מאוחר לא להתקע עם להקה ממנו מובן?

תראה... תשמע...

לפני שאתה בוחר את התוכים, חשוב שתבדוק מה מידות הכלוב שלך, מאיזה חומר הוא עשוי, בעיקר מידות הנפח, אחרי הכל מדובר בכלוב תעופה. לדעתי כדאי יותר להתאים את התוכים לכלוב ולא את התוכים להעדפות אישיות. בעקרון תוכי נפוץ, זול יותר. כמו בכל כלל יש גם יוצא מהכלל . אם אתה לא ממש רוצה תוכונים, תנסה לחשוב על תוכונים אנגליים, הרבה יותר יפים ומרשימים. אם קוקטיילים לא ממש אטרקציה, תחשוב על וויט-פייס (אותם אלה עם העיגול הכתום על הלחי, רק שאין להם עיגול כתום), או בכלל ללכת על אלבינו. גם בציפורי האהבה והפרסונטות תוכל למצוא שילובים של צבעים נדירים כמו כחול קובאלט - כחול כהה במיוחד, קרמינו - צהוב בהיר, ציפורי אהבה אפורות, פרסונטות שחורות ועוד כל מיני כאלה מיוחדים. בתור מגדל מתחיל תוכל להסתדר יותר בקלות עם להקה קטנה שתתרבה הרבה יותר בקלות מאשר משפחת הקוניורים או הרוזלות ואם תצליח להשיג את המיוחדים שביניהם תוכל למכור בקלות את הלהקה המורחבת ולהתקדם הלאה.

P911T

New member
ידוע לי מה המידות

הכלוב יהיה 2 מטר על 2 מטר וגם הגובה 2 מטר, לכן אני לא חושב שיש בעיה לשים כל סוג של תוכי שם, פשוט לא בא לי להיות כמו כולם עם התוכונים או הקוקטיילים והתוכים הנדושים האלה. אבל נראה לי בסוף אני אלך לכיוון הקוקטייל בגלל שהוא קל לגידול ולא עושה הרבה בלגן (אני מכיר מישהו עם קוקטיילים תוכונים ומזמרים באותו הכלוב) התוכון האנגלי הוא חביב אבל עדיין תוכון וגם פחות חביב להאכלת יד.

למעלה