תוכי בא הביתה

• פותח הנושא Valud
  • פורסם בתאריך

Valud

New member
תוכי בא הביתה../images/Emo127.gif../images/Emo118.gif

לפני כמה ימים היה לאחותי יום הולדת והביאו לה תוכי מתנה... + תמונה ויש לי כמה שאלות... (התוכי שבתמונה הוא לא התוכי שלי..אבל הוא מאד דומה) 1) האם התוכי הזה יכול ללמוד לדבר? 2) מה מביאים לו לאכול? יש לי רק 2 מקלות וויטמינים כאלה... ותערובת כזאת... "תערובת לתוכים ופינוקים" זרעי דוחן , סיטריה , שיבולת , בוראה , ליפתית , פישתן מה עוד מומלץ לתת לו? 3) מה לשים לו בכלוב איזה משחקים? 4) איך "להעלף" אותו? (לא יודע איך כותבים ת'מילה
) 5) איך לדעת אם הוא זכר או נקבה? (בחנות ביקשו זכר) ובכלל טיפים לתוכי החדש יתקבלו בברכה... תודה לעוזרים!!!!!

Valud

New member
ידידות../images/Emo41.gif

איך אפשר להתחבר עם התוכי האופן מהיר... התוכי עכשיו מאד פוחד כל פעם שמתקרבים עליו הנוצות שלו עומדות כזה לכמה שניות... תודה! ומי מחק את התגובות מהלילההההההההה?

Valud

New member
מישהו יכול לעזור לי../images/Emo4.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

או שלא בא לכם?

immortal fairy

New member
בודאי ../images/Emo13.gif

רק ענה לי על שתי שאלות על מנת שאוכל להשיב לשאלותייך- מה סוג התוכי? ומה גילו?

Valud

New member
סוג התוכי + גיל

סוג התוכי הוא "קוואקר" איך שלא קוראים לזה... והוא בן 3-4 שבועות... כל הפרטים +תמונה כתבתי בראש הנושא.. "תוכי בא הביתה
" ותודה רבההההההההההההה!!!!!!

immortal fairy

New member
תשובות,

1) האם התוכי הזה יכול ללמוד לדבר? כן, הקוואקר הינו תוכי מאוד קולני ובעל יכולת "דיבור". 2) מה מביאים לו לאכול? תצטרך להכנס לחנות חיות ולקנות אוכל שמתאים לקוואקר. 3) אילו משחקים לשים לו בכלוב? יש המון סוגי משחקים, הכנס לחנות חיות ותבחר משחקים שמתאימים לגודלו ולכלובו. 4) איך לאלף אותו? זה קשה לי לפרט בכתב
בגילו הנוכחי, נסה להתיידד איתו תחילה ולאט לאט להוציא אותו אלייך וללטף אותו, לאחר מכן למד אותו לעמוד על יידך. קוואקר מגיע לבגרותו בגיל שנה, יש לך זמן עד לאילוף "רציני", חשוב מאוד שתיצור עימו קשר ידידותי סדיר כדי שלא יגדל ויהיה תקיף כלפייך. 5) איך לדעת אם הוא זכר או נקבה? בדיקת DNA תגלה לך את מינו. אני מקווה שסיפקתי תשובות לשאלותייך, אם לא הער לי ואנסה לענות בשנית
הדר.

Valud

New member
תודה! יש לי עוד כמה שאלות...

התוכי אצלי כבר יומיים והוא נורא מפחד מאיתנו שאני מנסה לתת לו אוכל מיד הוא מתחיל להשתולל כזה בכלוב.. איך ליתידד איתו? היום הוא התחיל לעשות קולות... זה מעיד על משהו? ושאלה שלישית שמאד מדאיגה אותי... הבאתי לו אוכל והוא לא נוגע בו..חוץ מהקלח ווינמינים שהוא מכרסם והוא לא שותה.. למה?

היי לך,

תוכי צריך לקבל מנת פירות בנוסף לזרעונים או לאוכל הקנוי. תפוח עץ, תפוז, וכו. מוזר שכתבת שהוא בן 4 שבועות.... לא ממש נשמע לי הגיוני. איפה קנית אותו? מה אמרו לך עליו בחנות? האם הוא האכלת יד? ציפורים מאוד רגישות במיוחד לשינוי מקום, וחברה סביבם. אל תניפו ידיים לידו תנו לו להיתסגל לביתו החדש, אני ממליצה גם על בית (כלוב ) לא קטן, ושיהיה לו מקום לעוף , לא להעמיס לו את הכלוב במשחקים בשלב ראשון הוא אמור להסתגל לבית החדש ולכם. לדבר אליו בשקט הם מאוד סקרנים ומתוקים... בעיקר לא לגרום לא לפחד ממשהו. הוא בטוח שותה כשאתה לא ממש רואה אחרת.... אי אפשר . ותכתוב מה קורה איתו..

Valud

New member
אהלן

חתכתי לו עכשיו פלח תפוח... והוא לא כל כך מתקרב עליו בינתיים הבעיהשאני לא כל כך מצליח להתידד איתו הוא מאד פוחד מה עושים???

סבלנות..

תניח את הכלוב לידך אם אתה רואה טלויזיה או משהו..... לא ממש קרוב, אבל שיראה אותך או עוד אנשים הם אוהבים חברה. הוא ילמד תן לו זמן.

Valud

New member
אני ממש לא מצליח להוציא אותו מהכלוב

אני ממש לא מצליח להוציא אותו מהכלוב
הוא כבר שבוע אצלי והוא פוחד פחד מוות מאיתנו.... כל פעם שמושיטים לו יד לכלוב מתחיל להשתגע בכלוב... מה לעשות?

אל תעשה את זה!!!!

אמרתי לך כנראה שאתה לא ממש קורא מה שכותבים לך אתה כבר הפחדת אותו בזה שדחפת יד ענקית שלך לכלוב שלו ו בטח לא פעם, אז עכשיו יש לך בעיה ! חייבים לתת לו להיתרגל, תתחשבו בו גם איזה חוצפה ! תן לו את הכבוד שלו הוא חי ונושם ומפחד

hoolon

New member
תקשיב טוב

לפי דעתי מה שיש לך לא יכול להיות בן 3 - 4 שבועות. גיל כזה הוא של גוזל ובקושי יש לו נוצות וצריך להאכיל אותו. כנראה מה שיש לך הוא ל-א האכלת יד. ואז אתה בצרות צרורות כי הוא פשוט לא ירשה לך לגעת בו, אתה אומר שהוא ממש משתולל מפחד, אז העניין כנראה אבוד. אבל אם הוא לא משתולל ממש ורק מעמיד את הנוצות שלו ומאיים עליך אז יתכן שהעניין לא אבוד לגמרי עדיין. במקרה הזה אתה צריך לאט לאט לנסות לדבר איתו לעניין אותו לנסות לגרד לו את הראש, זהו סימן ההיכר של התוכים, ככה הם מתיידדים אחד אחד אל השני ונקשרים. אז תנסה להגיע למצב שבו אתה מגרד לו את הראש, נגד הכיוון. במידה והוא לא מרשה בכלל והוא ממשיך להשתולל אני ממליץ למצוא לו בן זוג כי זה הדבר היחיד שאפשר לעשות, לתת לו חברה כדי שלא ישתעמם למוות.

Valud

New member
אממממ כנראה טעיתי ../images/Emo128.gif

הוא כנראה יותר גדול בין כ5-8 שבועות...הוא מתחיל להתרגל אלינו מרשה ללטף תבטן ועולה על האצבעות אבל לא בא לו עדיין לצאת מהכלוב... והוא בעיקרון עדיין קצת מפחד... והוא אוכל רק את המקל וויטמינים... ואני לא רואה אותו לא שטתה ולא אוכל גרעינים... (כנראה הוא עושה את זה כשאני ישן) בקיצור אם למישהו יש הצעות או הערות להגיד בבקשה תודה לכולם

Valud

New member
הוא לא מסכים....../images/Emo128.gif

הוא מסכים רק בבטן ובנוצות...הצלחתי להוציא אותו מהכלוב והוא השתולל בחדר...ולא יצא מזה שום דבר טוב נראה לי...

Valud

New member
ליטוף../images/Emo118.gif

איך ללטף אותו? איפה הוא הכי נהנה?

למעלה