תוכי אלכסנדרון.

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך

naja

New member
תוכי אלכסנדרון.

שלום לכולם. אני חושב להוסיף לכלוב בו אני מגדל דררות סוג נוסף של תוכים. מאחר והדררות די תוקפניות אני מעדיף להכניס תוכי שהן לא יציקו לו. למישהו יש ניסיון עם אלכסנדרונים? איך הם מבחינת היתנהגות עם ציפורים אחרות? איך הם מבחינת גידול? היכן ניתן לרכוש זוג כזה ומה עשוי להיות המחיר? כמו כן אם למישהו יש קישורים טובים לאתרים שעוסקים במין הזה אני אשמח לקבל. תודה מראש.

ןןןןןן

New member
שלום naja

תראה אין לי נסיון מעשי בגידול אלכסנדרונים אבל אני ינסה קצת מהידע שיש לי... קודם כל, לדעתי זאת ציפור יפהפיה. כמו כן כבר יצא לי לראות אחד כזה שידה לדבר ו...לרקוד לצלילי השיר "עם ישראל חי"
, ככה שיש להם פוטנציאל לא רע! נראה לי שגידול בכלוב משולב עם דררות יהיה קצת מסוכן. הם גדולים בהרבה מהדררות ויש להם מקור ענק!, מה שיכול לגרום לפציעות מיותרות בעימות חזיתי. בנוסף, כמעט ולא נתקלתי באנשים שמגדלים את הזן הזה בארץ, לא יודע בדיוק למה. לא יהיה קל למצוא כאלה וכנראה שלא כ"כ קל להרבות אותם. הייתי ממליץ 2 אופציות לפעולה: 1. במידה ותמצא לך אלכסנדרונים בריאים, לך על זה! אבל... כלוב נפרד. 2. עוד אפשרות לגיוון (אם עוד לא עשית את זה), דרות צבעוניות. יש כחול צהוב והכי מדהים לבן. מקווה שעזרתי, ולו במעט

naja

New member
בקשר לגידול עם הדררות

מדובר בכלוב דיי גדול(2.5 על 2.5 על 2.5) כך שלכל ציפור יהיה מספיק מירווח. בנוסף בוא לא נשכח שהדררות לא ממש פראייריות... הקטע של כלוב נפרד לא בא כרגע בחשבון כי רק בכלוב הנ"ל יש לי רשת מספיק חזקה. הקטע עם דררות צבעוניות-חשבתי על זה אבל די נמאס לי מהדררות ובא לי לגוון עם סוג אחר.

ןןןןןן

New member
../images/Emo163.gifושכחתי...

אני גידלתי בזמנו דררות בכלוב יחד עם להקת ציפורי אהבה!!! נכון שהדררות תוקפניות אבל אל תשכח גם "האוהבים" הם מניאקים לא קטנים.(כמו שאומרים - הגודל לא קובע)... היו יחד כשנתיים ולא נרשמותקריות חריגות.

רואי

New member
אם הכלוב כל כך גדול..

אז למה שלא תשים מחיצה באמצע וככה כל סוג יהיה בצד שלו? ודרך אגב, גם באלכסנדרונים יש סוגים שונים של גדלים, וברורו שהגדול יותר הוא היקר ביותר...

naja !!!

בעבר גידלתי זוג אלקסנדרונים !! הם תוכי מדהימים ביופיים (במיוחד הזכר). אני לא ההיתי מכניס זוג בוגר אם תוכים אחרים, לאלקסנדרון יש מקור גדול מאד וחזק... אבל אם תביא צעירים אני מקווה שיהיה בסדר !!!

naja

New member
שלום אוהד.

לא היית מכניס זוג בוגר אבל צעירים כן? ומה יקרה כשהם יתבגרו?.... השאלה שלי היא האם זה תוכי שמתאים לחיות בכלוב תעופה ביחד עם מינים נוספים או שזה לא מומלץ.

אתה יודע שאפשר לשים ביחד גוזלים

אתה יודע שאפשר לשים ביחד גוזלים של תוכון וגוזל של ארה ושהם יהיו גדולים הם כבר רגילים זה לזה כך שלא יקרא כלום ...

ןןןןןן

New member
לא ממש מדויק אוהד,

תראה, ה נכון שהם יהיו רגילים אבל כמו שאתה בטח יודע גם תוכים רבים לפעמים וזה יכול לגמר לא טוב! אני מכיר מישהו שהחזיק ג'אקו יחד אם קוקטייל והכל היה טוב עד שיום אחד הם רבו והג'אקו הוריד לקוקטייל את כל המקור התחתון.

אח שלי !!

לפני כמה שנים ההיתי בארה"ב.. ושם ראיתי כמה מגדלים שמגדלים בכלוב אחד ארות, קאקאדוים, גאקוים קוניורים, לורים ואפילו ציפורי אהבה... זה נכון שאם הארה מתעצבנת כצאת אז זה יכול להגמר ממש לא טוב

ןןןןןן

New member
איך אומר טל פרידמן(אלוהים)

"אמרתי מותר, לא אמרתי כדאי!!!
" אין שום ספק שזה אפשרי, אם אתה שואל אותי, לא שווה את הסיכון. לטפל בתוכי בלי חצי מקור זה חתיכת תיק וגם לא כ"כ בסדר לגרום לו כזה סבל! בקיצור - מיותר

naja

New member
שלום רואי

המחיצה לא באה בחשבון מכל מיני סיבות כשהעיקרית היא - אני מעדיף שיהיה להם כמה שיותר מקום לעוף. בקשר לסוגים ולמחירים אני אשמח לעוד אינפורמציה. תודה

למעלה