תוכיים בפרברים

een ogenblik

New member
תוכיים בפרברים

בשנת 58 הייתה תערוכה זו או אחרת בבריסל. כחלק מן התערוכה הוצגו מספר מצומצם של תוכים ירוקים, לא גדולים במיוחד. לאחר שהתערוכה הסתיימה, לא היה כסף לתחזוק התוכים, והחליט מי שהחליט שלשחרר אותם לחופשי זה פתרון טוב. ההנחה, אני מניחה, הייתה שתוכים ירוקים לא ימצאו את בלגיה כבית גידול אידיאלי, ואו שהם יתפגרו, או שהם יצליחו להגר לארצות חמימות יותר, אך אף אחד לא חשב שהם יתאקלמו, יתרבו, ושצאצאיהם ימצאו את בלגיה כנעימה ונוחה למגורים.

מה רבה הייתה טעותם.

54 שנים מאוחר יותר, כשאני פוסעת לי מתחנת הרכבת ה-Haren zuid אל מקום העבודה שלי ליד Bordet, אני רואה אותם בבקרים שימשיים. למרות שהם כבר דורות של תוכים שבקעו לעולם במרחב בריסל רבתי, הם עדין מהגרים בנשמתם. הם מתרכזים בלהקות גדולות, על צמרות עצים שכבשו לעצמם, או מתעופפים בין אותם צמרות עצים לגגות בתים. תוך כדי כך שלרגע אינם מפסיקים לצייץ ולצפצף, ולחוות דעה על כל מה שהם רואים או חשים. בעיקר הם מלאי נרגשות כאשר האור מאיר בעוז. בימים אפרפרים (רוב הימים, יש להודות), הם מתכנסים לתוך עצמם, שקטים יחסית. אבל בימי שמש, אוווהו. האוויר מלא קולות ציפצופים, ציוצים, שריקות, והקולות האלו זזים ממקום למקום, והצבע הירוק זוהר משתלט על האזורים בהם הקולות נמצאים. בה בעת, אפשר לראות ציפורים מקומיות. הן תמיד מופיעות בודדות. לרוב עומדות אחת או שתיים על צמרת עץ פנויה או על חוט חשמל. הן שותקות. הן בגוונים אפרוריים, בין שחור ללבן, ולפעמים מופיע גוון צבע אך דהוי. הן מנסות להחביא ראשיהן מתחת לכנפן, אולי בתקווה להסתיר את עין השמש, או להסתתר מפניה.

אפשר היה לחשוב שתוכים ילידי בלגיה יהיו רגועים. מכיוון שהם אינן בדיוק סמל הרוגע, משאלת השאלה, האם הם בעצם רגועים ביחס לבני המולדת הישנה, וזו רק בלגיה הדהוייה הגורמת להם להראות כה צבעוניים ורעשניים?

elley

New member
תוכים זה לא המון רעש ביי דפינישן?

אני חושבת שהשאלה היחידה שחשובה היא האם הם תופסים את מקומן של ציפורים מקומיות אחרות או לא. אם לא, ירוק זוהר זה דוקא צבע חיובי בבלגניה. בעיקר כי זה צבע.

ואיך בדיוק תוכים ילידי בלגניה יהיו רגועים, אם הם גרים בגטאות שלהם? תשאלי כל מומחה אינטגרציה - מי שנשאר בגטו, נשאר כמו ההורים.

elley

New member
אה, ותביאי תמונה

אחרת אני אמשיך שלא להאמין שיש צבע בבלגניה.

bluewolfski

New member
מרתק!

כל דבר עם ציפורים מרגיש לי מוזר, מאז שראיתי את היצ'קוק בטעות בכיתה ו' לבד בלילה. טעות גדולה.
למרות זאת, אולי תמונה?

een ogenblik

New member
אין תמונות

אמנם כשרק התחלתי את ההליכה במסלול שהתקיל אותי בלהקות התורים, חשבתי שאני צריכה לקחת מצלמה איתי ולצלם אותם, אבל מאז לא רק שלא עשיתי זאת, אחא הפסקתי אפילו לחשוב לעשות זאת. בוקר אולי זמן עליז עבור התוכים, המברכים את השמש לשלום ברוב אושר, אך עבורי בוקר הוא קשה. אני מנסה להתעורר תוך כדי הליכה לעבודה, ואין לי כח להתרכז במציאת זוית טובה לצילום.

elley

New member
לענין הבוקר יש לי הבנה מלאה

מי שהמציא את הבוקר צריך להיענש, ובחומרה.

alma fa

New member
אפור הוא הצבע החביב עלי|חתול אפור|

איזה כיף לחזור מבוקר מלא השראה בביטוח לאומי ולמצוא קטע פיוטי על תוכיים

זה יהיה כל כך צפוי מצדי להצטער על כך שלא היתה תערוכת חתולים בבלגיה עם השתלשלות אירועים דומה, שעדיף אפילו לא להתחיל בכך..
ההבדל בין ציפורים בלגיות לביני, יש להניח, יהיה בראש ובראשונה שהן מתכנפות להן מפניה ואילו אני שולחת אותה לכל רוח, מסלקת אותה בהדיפת תריס מצלצלת וכיוב' פעולות היאות לישראלית, אבל יתכן והחוק בפלנדריה לא מתיר הדיפה אקטיבית של השמש ואצטרך להביט טוב טוב על מנהגי הציפורים וללמוד מהן מנהגי עדינות כלפי בריה מציקה שכמותה.
Nuages Gris

een ogenblik

New member
Sint-Pieterskerk?

זו כנסיה בלובן, לא באזור התוכים! (וזו אפילו לא הזווית המוצלחת שלה)

een ogenblik

New member
תמונת חוץ!

הזווית המוצלחת של תמונת חוץ תהיה מכיוון (המשוער) של פונסקה (אחרי שיגמרו החפירות במרכז העיר ויוחזר פונסקה למקומו), כזה הכולל את מחריט נושאת כד היין.

alma fa

New member
*תהיה, האמנם כנסיות אפורות

מוציאות ממני בכל מקרה את הפתיחה 'אכן', או שהגעגועים אליהן מובילים אותי להסכמה גורפת, גם תחבירית?

למעלה