תוכונים למתחילים
שלום לכולם. שמתי את ההודעה הזו כבר בפורום אחר, אבל בעקבות חוסר ההענות, החלטית לנסות גם פה. אחרי נסיון של שנים רבות אם כלבים ודגים, החלטתי לקנות לאשתי מתנה - זוג תוכונים. למרות היחס העויין מצד הכלבה (לא אשתי)
, נראה כאילו הם התאקלמו. אחרי 3-4 חודשים, נראה כי האהבה פורחת בינהם ואפילו הנקבה קצת השמינה. החלטתי לקנות בית גידול, ואכן, אחרי חודש נוסף, השריקות שלהם שינו סגנון. בהמלצת המוכר, שמתי צמר גפן בתחתית. יום אחד, גיליתי כי הנקבה אכן נכנסה לבית הגידול. מאד שמחתי בשעת הערב כשהיא עדין הייתה שם. חשבתי שאולי היא הטילה ביצים או לפחות בדרך, אבל חוסר התנועה שלה קצת הפתיע אותי. החלטתי להציץ פנימה, ואכן גיליתי כי היא עזבה אותנו. לאחר יומיים, הבאתי נקבה חדשה. הפעם, קניתי במקום אחר ואז נאמר לי כי אסור לשים צמר גפן ויש לקנות קופסא עם חוטים כדי שהם יבנו "קן". בכל אופן, הנקבה החדשה מסתגלת לבית החדש, ולאט לאט גם הזכר. נראה כי אפילו לנביחות הם כבר התרגלו. עכשיו, אני מבין שחסר לי המון ידע בסיסי וקיויתי שפה אוכל לקבל עזרה. למשל, האם האוכל הבסיסי מספיק, או שצריך לתת דברים נוספים כמו ויטמינים, ממתקים, פירות או ירקות ? גיליתי שהם אוכלים עלים של עציץ ליד - האם זה בריא או מסוכן ? האם לשים בית גידול קבוע, או שעדיף לחכות ולשים בהמשך ? תודה מראש לכולם.
שלום לכולם. שמתי את ההודעה הזו כבר בפורום אחר, אבל בעקבות חוסר ההענות, החלטית לנסות גם פה. אחרי נסיון של שנים רבות אם כלבים ודגים, החלטתי לקנות לאשתי מתנה - זוג תוכונים. למרות היחס העויין מצד הכלבה (לא אשתי)