תוכונים למתחילים

NumLock

New member
תוכונים למתחילים

שלום לכולם. שמתי את ההודעה הזו כבר בפורום אחר, אבל בעקבות חוסר ההענות, החלטית לנסות גם פה. אחרי נסיון של שנים רבות אם כלבים ודגים, החלטתי לקנות לאשתי מתנה - זוג תוכונים. למרות היחס העויין מצד הכלבה (לא אשתי)
, נראה כאילו הם התאקלמו. אחרי 3-4 חודשים, נראה כי האהבה פורחת בינהם ואפילו הנקבה קצת השמינה. החלטתי לקנות בית גידול, ואכן, אחרי חודש נוסף, השריקות שלהם שינו סגנון. בהמלצת המוכר, שמתי צמר גפן בתחתית. יום אחד, גיליתי כי הנקבה אכן נכנסה לבית הגידול. מאד שמחתי בשעת הערב כשהיא עדין הייתה שם. חשבתי שאולי היא הטילה ביצים או לפחות בדרך, אבל חוסר התנועה שלה קצת הפתיע אותי. החלטתי להציץ פנימה, ואכן גיליתי כי היא עזבה אותנו. לאחר יומיים, הבאתי נקבה חדשה. הפעם, קניתי במקום אחר ואז נאמר לי כי אסור לשים צמר גפן ויש לקנות קופסא עם חוטים כדי שהם יבנו "קן". בכל אופן, הנקבה החדשה מסתגלת לבית החדש, ולאט לאט גם הזכר. נראה כי אפילו לנביחות הם כבר התרגלו. עכשיו, אני מבין שחסר לי המון ידע בסיסי וקיויתי שפה אוכל לקבל עזרה. למשל, האם האוכל הבסיסי מספיק, או שצריך לתת דברים נוספים כמו ויטמינים, ממתקים, פירות או ירקות ? גיליתי שהם אוכלים עלים של עציץ ליד - האם זה בריא או מסוכן ? האם לשים בית גידול קבוע, או שעדיף לחכות ולשים בהמשך ? תודה מראש לכולם.

זאת היא

New member
ברוך הבא

עד שיבואו המומחים לענות לך, אנסה לתת תשובה חלקית. התוכונים הם האכלת-כף-יד או לא? לא ברור לי כיצד הנקבה הראשונה ברחה . האם הכלוב בתוך הבית? מחוץ לבית? תלוי? על הקרקע? בקיצור: חסרים מספר פרטים. לנו היו הרבה תוכונים פראים שלצערי מתו בקצב אש למרות שנקנו מכל מיני חנויות שונות , ולמרות שהכלוב עבר חיטוי בין תוכי אחד למשנהו. בשנה האחרונה (לשם הדיוק, ב27.5.) נחגוג יום הולדת שנה לתוכון חמוד שהוא האכלת כף-יד. את מירב הידע קיבלנו מהספר שנמצא בלינק הזה - http://www.shorvet.co.il/tukim.asp והתוכון גם מטופל שם. כל עניני התזונה מדוברים שם. בעקרון התוכון חי במקור על גבול היער ולכן זרעונים יכולים לספק לו את מרבית התזונה אולם מומלץ להוסיף לו ירקות ופירות אבל לא אבוקדו !! (בטח יש עוד לא, המומחים יוסיפו) לגבי בית גידול - אני חושבת שעדיף קבוע בשביל התחושה ותחושת הבטחון. כמו כן הלינק נמצא בקישורי הקהילה. יש לגם לינק לשאלות פה. בהצלחה.

yaronshkl

New member
היא לא ברחה......

היא מתה... לפי מה שאני חושבת..... היא ברחה או מתה?

רואי

New member
היי

נתחיל מזה- יש לך תוכונים ולא כנר, אז תגיד למוכר הנוכל שלא ימליץ לך דברים שהוא לא מבין בהם! צמר גפן שמים לכנרים וכך גם חוטים.. לתוכונים צריך נסורת בקן- או שתקח קצת מנגריה או שתקנה מחנות חיות: שכבה דקה של נסורת בקן ההטלה(אתה יכול לשים בעצמך) והכל בסדר. את הקן אתה יכול להשאיר להם באופן קבוע. אגב- זה שהנקבה השמינה זה לא אומר שיש לה ביצה בבטן(אין קשר)... בכל מקרה, אם הם נהנים מהעציץ שיהנו..כל עוד לא קרה להם כלום כנראה שגם לא יקרה. לגבי אוכל- אסור להאכיל תוכים בשוקולד ובאבוקדו. אסור לשים אותם באיזור בו מטגנים במחבת טפלון. מה כן לתת? מעבר לדוחן הקבוע והבסיסי- מומלץ לתת פירות וירקות כמו תפוח, אבטיח, ענבים, פלפל, תירס, תפוז..ועוד... מים תחליף להם פעם ביום לפחות אגב- אתה בטוח שהם זכר ונקבה(עם המוכרים בחנויות היום כבר אי אפשר לדעת...) אז ככה- לזכר יש צבע כחול באיזור האף (הדונג מעל המקור) לנקבה צבע ורוד (אין צבע) בהצלחה!

NumLock

New member
תודה על התשובות. ועוד מספר שאלות ..

קודם כל, תודה על התשובות. למי שלא הבין, היא לא עפה. היא "עזבה אותנו" לתמיד. לגבי המין שלהם, אז כבר למדתי להבדיל וזה אכן זוג. לגבי האכלה, היום גילתי לראשונה שאפשר "לאלף" תוכונים. שלי בכל אופן אינם אוכלים מהיד. ירקות ופירות, ניסיתי בעבר (מלפפון בעיקר), אבל לא ראיתי התלהבות. אני באמת אנסה פירות. איך אתם ממליצים לשים ? בכלי תלוי ? אני מניח שזה לא מחליף את הגרעינים אלא רק תוספת ? מים באמת לא דאגתי להחליף אלא רק למלא, ואני אתחיל היום. לגבי בית הגידול, האם זה אומר שקופסת החוטים שתלתי מיותרת ?

רואי

New member
אהה

הפירות הם לא תחליף לגרעינים אלא תוספת- ואפילו יותר מתוספת- זה צריך להיות כחלק מהתפריט הקבוע. הכי טוב שתחתוך את הפירות לחתיכות קטנות ותשים בכלי תלוי. מים- באמת הכי טוב שיהיו מים טריים כל יום. ולגבי קופסת החוטים- היא אכן מיותרת...

לא נראה לי שמזה היא מתה...

אני ניסיתי לשים לתוכונים שלי בקן כותנה(לפני שידעתי שצריך נסורת) והם פשוט זרקו אותה חזרה החוצה.. זה בטח לא הרג אותם! נראה לי שהיא פשוט מתה מסיבה אחרת...

למעלה