תוך כמה זמן פיצויי פיטורים

היו

New member
תוך כמה זמן פיצויי פיטורים

פוטרתי מהעבודה שם עבדתי בשכר שעתי במשמרות, הודיעו לי משם שאני אקבל את פיצויי הפיטורים תוך חודשיים שלושה כי זה תהליך ארוך, אבל אני הבנתי שאני אמורה לפי החוק לקבל אותם תוך שבועיים!!! האם זה כך בכל מקרה? מה נכון ומה "קופת פיצויים" קשורה לכל העניין? תודה מראש על העזרה

קופת פיצויי פיטורין

אם למעביד שלך יש קופת פיצויי פיטורין, הוא יוצא ידי חובתו במתן הפניית תשלום לקופה בצרוף טופס החישוב לצורכי מס. קופת הפיצויים בודקת את החישוב ומעבירה את הכספים לחשבונך. למיטב ידיעתי התהליך אורך כחודש.

היו

New member
אוקיי, אבל מה עם הסעיף...

שאומר שצריך לשלם עד 15 יום ואם לא אז תוך 30 יום גם הצמדה? ואחרי זה כבר הלנת פיצויי פיטורין? תודה מראש על התשובה

הסעיף הרלבנטי

בסעיף 20(ה) בחוק הגנת השכר נקבע העקרון שמכתב שחרור לקופה"ג תוך 15 ימים, פוטר את המעביד מסנקציה של הלנת פיצויי פיטורים. המונח "קופת גמל" מוגדר בסעיף 1 בחוק, ככה: "קופת חולים, קופת תגמולים, קרן פנסיה או ביטוח או קרן או קופה כיוצא באלה שהעובד חבר בה, או קופת גמל כמשמעותה בסעיף 47 לפקודת מס הכנסה 2 שהמעביד והעובד או המעביד בלבד חייבים לשלם לה מכח הסכם קיבוצי או צו הרחבה, או מכח חוזה עבודה או הסכם אחר בין העובד והמעביד שניתנה להם הסכמת קופת הגמל וכן קופת גמל כאמור שמטרתה ביטוח העובד ושאיריו שהעובד בלבד חייב לשלם לה מכוח הסכם קיבוצי או צו הרחבה, או תאגיד ששר העבודה אישר תשלום לו לענין סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963".

היו

New member
אה אוקיי, אז...

אני לא הייתי חברה בקופת גמל ולא שילמתי ביטוח מסוים (חוץ מביטוח לאומי בתלוש משכורת) אז הסעיף הזה לא תקף לגבי, נכון?

אמיר72

New member
יש לי את התחושה שבמקרה שלך

המעביד מפריש לקופה מרכזית לפיצויים (שבניגוד לקופה אישית שהיא על שמך, קופה מרכזית היא על שם המעביד) ומורח את הזמן. הייתי שולח למעביד מכתב, אולי מעו"ד, בכדי להבהיר לו את המצב.

אני סבור שהסעיף חל

כי המעביד שלך חייב בפיצויי פיטורין ולפיכך אם בטח עצמו בקופת פיצויים, הסעיף חל.

למעלה