תויה לגדר חיה

טורבה

New member
תויה לגדר חיה

אפשר גדר חיה מתויה מזרחית ננסית ירוקה (Thuja Orientalis Green Nana) במרחק 60 ס"מ בין השתילים?

ציפי666

New member
בשביל הקפצה

צריך לפחות 10 תווים בתוכן או אייקון וגם - אין צורך להקפיץ אם ההודעה עוד לא נבלעה בדפים קודמים. כשיבוא מישהו בעל הידע הדרוש תקבלי מענה.

טסונמי1

New member
אפשר- לקחת בחשבון שתויה גדלה

לאט-וכשהיא למטרת גדר היא מאבדת את הצורה היחודית שלה[ביגלל הצפיפות]

טורבה

New member
טסונמי תודה. מה קורה

כשהתויה מאבדת את צורתה הייחודית? האם נוצרת גדר חיה אחידה וצפופה במקום שורת ברושים קטנים? באתר גבעת ברנר נאמר שרוחבה המקסימלי של התויה הזאת הוא 1 מ', ואני רוצה לשתול שורת תויות כאלה במרחק של חצי מטר מגדר התיל הקיימת עם השכנים, כדי שהגדר החיה שלי לא תפריע להם.

טסונמי, גם אני חשבתי כך. קניתי טויה

לימונית וחשבתי שיהיה לי עץ בגובה 2-3 מטר. את הגובה הזה היא השיגה תוך שנתיים. היא גדלה כמטר בשנה. כיום היא בגובה 9-10 מטר. טוב, שתלתי אותה ליד מיינהול
זה היה לפני שלמדתי על בשרי על שורשים ובורות ביוב. למרות שטויה הנ"ל מתנהגת ממש יפה ולא ראיתי שהיא שולחת שורשים לביוב. כנראה שהשורש שלה הולך לעומק ולא לצדדים.

רוּפֵן

New member
יש דבר כזה "טויה לימונית" ?! אפשר

תמונה שלה ?! פעם ראשונה שאני שומע.. יש לה ריח של לימון ? כמו ל'ברוש הלימוני' ?!

היא דומה לברוש לימוני, אני לא בטוחה

שזה אותו ריח (לא יודעת מה הריח של הברוש). הצבע שלהם דומה - ירוק לימוני. תוכל להתרשם מהטויות כאן

טסונמי1

New member
היא שותלת טויה "ננסית"

הלימונית גבוהה - יש סוגי טויה שמגיעים חגובה רב

טורבה

New member
טסונמי - או מישהו - בבקשה תשובה

לשאלה: האם נוצרת גדר אחידה וצפופה כשהתויה מאבדת את צורתה הייחודית? אני רוצה לשתול גדר חיה במקביל לגדר תיל קיימת בלי להפריע לשכנים עם ענפים שיחדרו לשטח שלהם. אם אשתול דורנטה או היביסקוס, למשל, אצטרך להשאיר מרווח גישה בין הגדר החיה לגדר התיל, והחצר שלי קטנה גם ככה. מישהי במשתלת גבעת ברנר אמרה לי אתמול שהיא מתכננת גינות כבר שנים וזו הפעם הראשונה שהיא שומעת שמישהו רוצה להשאיר מרווח גישה כדי לגזום את הגדר החיה מהצד שלו. לדבריה, כולם שותלים קרוב לגדר "והשכנים נהנים גם כן". אבל לא נראה לי שהשכנים תמיד נהנים. איזה צמחים אפשר לשתול במקביל לגדר התיל שבגודלם הסופי לא ידרשו גיזום וייצרו גדר חיה בעלת צפיפות סבירה?

HAIM63

New member
ל טורבה האם חשבת על מטפס?

כמובן בהסכמה עם השכנים. קל יותר לטיפול, וגם נותן כיסוי טוב.

טורבה

New member
גדר התיל בגובה של 1.20 מ'

וזה ישאיר 38 ס"מ ממני ללא כיסוי במידה ואשתמש במטפס. אני מוכרחה איזו חומה ירוקה שתסתיר אותי לגמרי לפחות בחלקים מסוימים של החצר. אבל המון תודה לך על ההצעה.

כל גדר חיה צריך לגזום, גם טויה.

אני לא חושבת שצריך להשאיר מרווח - הוא ממילא יתמלא ויסתם. עדיף שתחסמי את הגדר עם משהו אטום, כמו רשת ניילון צפופה או גדר עץ, או שתבקשי רשות לגזום מצד השכנים, אם הגדר תפריע להם. אם הם ישתלו גדר חיה או צמחים גבוהים אחרים בצד שלהם של הגדר - הבעיה תפתר מעצמה.

למעלה