תוחלת חיים?

תוחלת חיים?

טוב, זה לא ממש ממש קשור לפורום. מישהו שׂח לי לאחרונה שתוחלת החיים המקורית של בני האדם (לפני משהו בסגנון עשרות אלפי שנים) היתה מאות שנים (אם לא אלפים). האם, לדעתכם, האדם קרוב או רחוק (או רחוק מאד) ממימוש הפוטנציאל של תוחלת החיים שלו? ולמה? (דרך אגב)

מאות שנות חיים? מי טוען כך?

לפי הארכיאולוגים והאנתרופולוגים, תוחלת החיים לפני עשרת אלפים שנה היתה בממוצע 31 שנים. שים לב לגיל בו אדם יכול להוליד ילדים - אם היו באמת חיים כל-כך הרבה זמן, לא יכלו לחכות קצת? ומדוע לא נמצאו גופות של אנשים "זקנים" בשום מקום? עדין יש בעולם אנשים שחיים בלי שום קשר עם הציויליזציה המערבית, ולא הושפעו ממנה - תוחלת החיים שלהם לא ארוכה במיוחד, בגיל 50 הם בד"כ זקנים. גם ביהדות וגם במסורת הסינית יש סיפורים כאלה, אבל אין שום הוכחות אובייקטיביות. Methuselah lived nine hundred years, Methuselah lived nine hundred years, But who calls it livin´ When no gal would give in To no man whot´s nine hundred years...?

על הבוקר..../images/Emo6.gif

אנשי התנ"ך ( ואשרי המאמין) אברהם , תרח ועוד חיו למעלה מ 400 שנה , נכון שיש מחלוקת לגבי ספירת הימים והשנים אולם בכל קנה מידה נראה שהם חיו הרבה. גם במיתולוגיה הסינית מדובר על חכמים ומאסטרים שחיו למעלה ממאה שנים אולם לא בקנה מידה של מאות ובודאי שלא אלפים. האם זה נכון? אינני יודעת , מה שברור לי שבתקופה בה אנו חיים ( באלף הזו וגם הקודמת) תוחלת החיים נספרת בעשרות בודדות אם כי היא עולה בהתמדה. מה שכן, הייתי רוצה לחדד את שאלתך , שאין ספק שיש לה מקום בפורום שכזה, אם הסכמנו שתוחלת חייו של אדם גדלה בשנים האחרונות האם ניתן להסיק מכך שלרפואה הטיבעית אין פתרונות לבריאות ואורך ימים? האם בלי אנטיביוטיקה , ניתוחים והשתלות היינו מתים בגיל 50? או שמא דווקא הקידמה מביאה עלינו מחלות קשות כמו איידס סרטן וכד´, האם תוחלת החיים משמעותית , או איכותה?" והאם מימוש תוחלת החיים נמדדת בכמות או באיכות? עניתי? ממש לא , אבל אשמח לשמוע את דעתכם..

אם זכרוני אינו מטעני, תוחלת החיים

בסין היתה גבוהה מזו שבמערב - עד שהופיעה האנטיביוטיקה ושינתה הכל. אבל יש כאן גורמים נוספים - מלחמות, אסונות טבע ומגפות משפיעים על הסטטיסטיקה, כמו גם תמותת תינוקות. אורך החיים תלוי גם באורח החיים, בגורמים כמו איכות המזון, פעילות גופנית, מתחים ולחצים לעומת אושר ורווחה כלכלית... ניסויים בחיות מעבדה הראו שעכברים שהוחזקו ברמה של "קצת" רעב, חיו יותר מעכברים שקבלו כמה מזון שרצו - ההפשר היה 30% "לטובת הרעבים", וזה הפרש גדול. במונחים שלנו מדובר על עוד כ-30 שנות חיים. אבל דווקא במאה ה-20, ודווקא במערב השבע, תוחלת החיים היום היא הגבוהה בעולם - הגבוהה מכל מה שהיה ידוע (לפחות לפי מחקרים ולא לפי מיתולוגיות) מעולם בהיסטוריה. אז מה זה אומר? שהתשובה לשאלות מסובכת... מי אמר שמשעמם פה? (-D

m_katzmann

New member
אם תסתובבי קצת בבתי אבות

היי יעל, אם תסתובבי קצת בבתי אבות ובמחלקות גריאטריות - נראה לי שתקבלי את התשובה. אנשים שמוחזקים בכח בחיים, סובלים רק משום שיש כאלה שחושבים שהם יודעים טוב מהקשיש עצמו מהו רצונו. האם תוחלת החיים עלתה? סטטיסטית כן. מהמעט שאני עברתי עם הורי אני יכולה להסיק שעד גיל 60 הרפואה הקונבנציונלית "עוזרת" ומהר אבל רק כדי להכיר בנזקים הבלתי הפיכים שהיא גורמת אחרי שעברנו את מחצית חיינו. מאיה

ברור

השאלה היא , האם תוחלת חיינו בצורה טיבעית היא 60 שנה ? הרי אני מאמינה שניתן למנוע מחלות מודרניות בטיפול מונע ולטפל הרבה מהתחומים בטיפול משלים ממגוון התחומים , אני מאמינה שאת נוטה להסכים איתי , אם ככה אז למה רק 60 שנה ?

m_katzmann

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

היי יעל, כמובן שאני מסכימה איתך. אני דברתי יותר על הרפואה הקונוונציונלית שנותנת מענה טוב כל עוד האדם צעיר ויש בו כוחות פיזיים ורגשיים להתמודד. אך את התוצאות אנחנו מתחילים לראות כאשר הגוף מתחיל להתבלות כתוצאה מדפוסי חיים שמקבעים אותו ולא נותנים לו את האפשרות לשנות את אורח חייו. מאיה

למעלה