תווים

oriori2

New member
תווים

הרני להביא לכם משימה קשה שאחרי שעות של חיפושים באינטרנט לא הצלחתי למצוא את מחוץ חפצי. אני מחפש בנרות את התווים של הסולו של wes montgomery-four on six אודה בשמחה רבה למי שיוכל למצוא את התווים לסולו הזה.

שמיעה שמיעה ושוב שמיעה.

לא בטוח שיש את התווים של זה כי לא הוציאו את כל האלתורים בעולם ופירסמו אותם, ומעבר לזה, גם אם דבר כזה היה קיים אני מניח שהוא היה מלא טעויות בערך כמו הריל בוק, בכל אופן, תוציא משמיעה!

oriori2

New member
כתגובה

דרך אגב יצא לי לשמוע אותכם וזה ממש טוב. דבר שני איזה תוכנות מלאות ושהן בחינם אפשר להשתמש כדי להאט את הדיסק.אם אפשר לצרף קישורים בבקשה.

קודם כל תודה.

עכשיו לענייניו, אם הכוונה היא להיות רציני, עזוב תוכנות שמאטות או תווים ושאר דברים שאמורים להקל עליך, הדרך הקשה ביותר היא גם המתגמלת ביותר. אם זה דחוף בזמן או משהו בסגנון שלח לי הודעה פרטית ואני אוציא לך את זה. אורי

nloval

New member
שלום fאנק הפועלים!

ברצוני לשאול אותך כמה דברים אבל לפני זה אני רוצה לומר ששמעתי אתכם ב"במה" ומאוד אהבתי את המוזיקה שלכם. ולעניינינו: 1) מה הגיל שלך 2)כמה שנים את/אתה מנגן/ת 3) באיזה שלב התחלת להוציא סולואים ברמת wes montgomery ודומיו אני מקווה שהשאלות לא אישיות מידי , פשוט אני רוצה איזה מדד כזה או אחר לגבי מצבי (בת16 מנגנת7 שנים מתוכן3 ג'אז ומנסה להוציא סולואים פעם ביום, כאמור הנסיונות מצליחים רק עד לשנייה ה15 של הסולו...) אם תוכל לתת עצות, אני אודה מאוד הינך מוזמן לקומונת הג'אז החדשה בניהולי communa.tapuz.co.il/jazz

Yardbird

New member
בעיקרון להוציא סולו זה לא קל,

בייחוד של ווס מונטגומרי, אבל אני אגיד לך מה השיטה שלי אולי זה יעזור: לשבת עם האוזניות, לעבוד משפט משפט, בפרזות מהירות ללחוץ pause אחרי כל אחד, שניים, שלושה תווים. כשאני מוציאה סולו של 2 דקות ומעלה אני מקדישה שעה ביום בערך כי זה די מתיש ולאחר כשבוע עד שבועיים מסיימת. הוצאתי עד עכשיו עד חמישה סולואים, ואני מניחה שככל שאני (וגם אתה מן הסתם) אוציא יותר הזמן יתקצר.

roikr

New member
הוצאת סולואים

למה להתאמץ ? יש plug-ins ל winamp שמאפשרים להוריד את המהירות של כל שיר בלי לשנות את ה pitch. באופן כזה ניתן להוציא כמעט כל סולו. מאז שהתחלתי להוציא סולואים באופן כזה, התהליך הרבה יותר פשוט, המוטיביה עולה והשמיעה משתפרת !

אהלן, שוב תודה לפני הכל

מכיוון שאני רוצה לתת תשובה קצינית ולא רק לענות בפשטות על השאלות, ומכיוון ואני חייב לצאת כרגע להופעה בצפון, אשיב בצורה מפורטת יותר היום מאוחר יותר במידה ויהיה לי זמן. אורי

אוקיי, כמה תשובות

אהלן, אני אורי, בן 23 מנגן פסנתר מגיל 14-15, סולואים התחלתי להוציא בסביבות התיכון בסוף כיתה י'. כמובן שזה היה הרבה יותר קשה לי אז מאשר עכשיו. התחלתי עם סולואים של ווס ווינטון קלי, הסולו הראשון שהוצאתי לקח לפחות חודש, הזמן הזה מתקצר עם כל פעם שמוציאים סולו חדש. לא חייבים להוציא את הסולו דווקא על הפסנתר או על הכלי שמנגנים, שיטה טובה אחת היא להוציא את הסולו בשירה קודם כל, ורק אז לתרגם את הסולו לכלי שעליו מנגנים. מה שעוד חשוב לומר, הוא שמעבר לחשיבות של הוצאת התווים הנכונים והקצב, אחד הדברים החשובים ביותר אם לא החשבו כל, הוא הדגשים. הרעיון הוא לא רק לנגן את התווים הנכונים, ואני מבטיח לכם שגם התווים הנכונים לא יעזרו לכם להשמע כמו ווס, ולכן לנגן סולו מתווים או בתוכנות שמאיטות למיניהן זה לא דבר טוב. צריך להוציא את הסולו המסוים בדגשים והקצב שלו, ולהבין גם את העניין של הליווי, סולו הוא לא ישות עצמאית, הוא קשור בכל שאר הנגנים שניגנו באותה הקלטה. לדוגמא, גם כשאני מנגן, אם אנגן עם הרכב אחד או הרכב שני, גם אני אנגן בצורה שונה כי ג'אז מושתת הרבה על הגבה, הקשבה ויצירה משותפת. אורי

בינתיים

לא קבועות לנו הופעות בירושלים, אבל אתם מוזמנים להתעדכן על ההופעות שלנו באתר הבמה. אורי

roikr

New member
תוכנות להאטה

תיכנס לאתר של winamp, יש שני plugins נחמדים ! 1.Loop Master - מאפשר לחזור על קטע מסויים 2.PaceMaker - מאיט את המהירות בלי לשנות את ה pitch. באופן כללי אני מסכים שעדיף להוציא לבד, אבל אני חייב להתודות שהיכולת שלי להוציא סולואים השתפרה פלאים לאחר זמן קצר בו נעזרתי בתוכנות. רועי

לדעתי האישית, אל תגעו בדברים האלה

לעולם! זה בהחלט מקל על להוציא סולו, אבל באותו זמן גם מרגיל אותך לעבודה קלה, להיות מוסיקאי זו עבודה קשה, לפחות אם רוצים להיות רציניים. אם עבודה קשה מפחידה אתכם, אל תלכו להיות מוסיקאים, שוב דעה אישית. אורי

sammm

New member
אורי להיות מוסיקאי זה לא עבודהקשה

זו עבודה סיזיפית. אתה קונה ציוד בכסף רב, מתאמן הרבה שעות חולם לעשות את זה ובעודך מנסה ומנסה הזמן חולף ואתה מוצא את עצמך בלי מקצוע "נורמאלי" ובלי הכנסה הגונה. אז אם אתם חולמים בהקיץ על תעשו את זה אל תלכו להיות מוסיקאים. או שיותר נכון קחו את המוסיקה כתחביב ולא כמקצוע.

עוד משהו קטן...

אם בא לכם לשמוע קטע שכתבתי, והקלטתי השבוע, אתם מוזמנים לשמוע אותו ב: http://www.soundstation.com/uri.aspx אורי

למעלה