תוהה ושואלת...

תוהה ושואלת...

ציטוט אפל ולא יודעת מה המקור שלו 'גברים נותנים אהבה בשביל סקס ונשים נותנות סקס בשביל אהבה' לפעמים נידמה מהכתוב פה ובפורומים נוספים שאני קוראת בהם ומהציטוט האפל... שרק הנשים מעוניינת בזוגיות, אהבה, חום, חבר, שותף ומוכנות לתת/'מכור' את גופן... ובעצם עם מי? עם הגברים שרוצים רק סקס? שימכרו את עצמם והחופש שלהם ויתחלקו בממונם רק בשביל סקס יותר נכון בגלל סקס שכבר נשכח. הרי אם הטענה של הגברים שהם נכנסים לזוגיות בשביל סקס זמין (קראתי את זה באחד הפורומים) ואז נישאים ומביאים ילדים... והכל בשביל סקס זמין??? תוהה... עד כדי כך אתם טיפשים? או שסתם אתם בעצם מגינים על עצמכם ועל החולשות שלכם בטענה הזו?... שזו בעצם טיפשות גדולה יותר. אפשר להבין את הנשים 'הטיפשות' המאמינות באהבה ונכרכות אחריה ולעיתים טועות בעקבותיה... המנסות... הן החזקות יותר והמתחזקות. ותסבירו לי איך להבין גבר... שמוכן לתת את החופש שלו, הנשמה שלו, הממון שלו ורק בשביל סקס???הייתי רוצה לענות לעצמי - חרמן (אבל עדיין תוהה לגבי גברים בני 25 ומעלה ולא תיכוניסטים). ההכללה הגסה נובעת כמובן מתוכן המשפט האפל ולא מתוך ידיעה אישית, נהפוך הוא... הידיעה האישית שלי בנושא לוקה בחסר. קצת מבולבל לי - מקווה שמשהו מפה ברור לכם....

ozzz64

New member
חידשת לי משהו

עד היום חשבתי שנשים נותנות סקס , בכדי לקבל אורגזמה .

הכללות לא עושות טוב לאף אחד/ת

תראי אפילו מה שכתבת לא הגיוני. נניח שמה שאת כותבת זה נכון אז בעצמך את אומרת שהגברים טפשים (כי מוכרים חופש בשביל סקס) ולעומת זאת הנשים בעינך אפילו אם הן "טיפשות" אפשר להבין אותן כי טועות למען מטרה (נעלה) שהיא אהבה. את צריכה להבין משהו מאוד מהותי: היחסים בין המינים הם תמיד דואלים. אם יש גבר "טיפש" שמוכר את עצמאותו למען סקס זמין בדיוק מול אותו איש נמצאת אשה "טיפשה" שמוכרת "סקס" וקונה תמורתו אשליות של אהבה ובטחון מדומה. אני רואה את זה באופן אחר מפגש בין גבר לאשה הוא מפגש בין שני עולמות שמחפשים ומנסים למצוא איזור חפיפה משותף ברצונותיהם ובאישיותיהם. הצלחה של מפגש כזה מותנית בהצגה נכונה של עולמות האישיים האחד כלפי השני ובמיוחד הצגת נכונה של אזורי חפיפה אלו. אם אחד הצדדים מראה משהו השונה מהמציאות נוצרת בועה של אשלייה שמתי שהוא תתפוצץ. כך שהאדם המתאים ביותר להפגש איתו הוא כזה המודע קודם כל לעצמו לרצונותיו, ולאחר מכן יודע לשקף זאת נאמנה בפני בן/בת זוגו. יום טוב יניב

עם זה אני מסכימה...

ולכן אני רוצה להבין איך מגיע משפט, כמו המשפט האפל שציינתי קודם... הרי כולם בסופו של דבר מחפשים את אותו הדבר, מנסים... משתלבים ומקווים לטוב.

עניתי לך...בגלל הכללות..

לדוגמא: אשה המחפשת אהבה פוגשת בגבר המחפש סקס והוא "מוכר לה" שהוא מחפש אהבה, אז כשהבועה מתפוצצת היא עלולה לבצע הכללה ולהגיע למסקנה (מוטעית) על כלל אוכלוסית הגברים..... זה גם יכול להיות הפוך לגבי גבר המחפש אהבה הפוגש אישה שלאותה העת כל שמתאים לה הוא סקס וקשר לא מחייב ותו לא.... דרך אגב, להכללות אפשר להגיע גם אפילו מבלי להפגש עם אף אחד/ת אלא רק על סמך קריאה הודעות שונות באינטרטרנט.... יניב

עזבי אותך מסיפורים

נשים מחפשות סקס (כמו גברים). גברים מחפשים זוגיות (כמו נשים). וכולנו (נשים וגברים) מחפשים אהבה.

את זה אני כבר יודעת.

ולכן לא הבנתי איך הגיע מי שהגיע ל'משפט האפל' שחוזר על עצמו בכל מיני הודעות בין אם זה בפורומים או בין אם זה בכלל בחיים... וזה מה ששאלתי - כיצד או מה גורם לחשוב ככה בעצם?

אני לא מסכימה לדיכוטומיה הזאת.

גברים ונשים כאחד יש להם צורך לבנות בית ולהקים משפחה. שניהם מחפשים את האהבה והזוגיות, ילדים ובית. אבל כולנו עוברים תקופות שונות בחיים, ולפעמים יש לנו רצונות אחרים. לפעמים רוצים פסק זמן ובזמן הזה רוצים רק סקס, ולפעמים רוצים זוגיות. נשים נותנות סקס? לא ידוע לי. ממתי נשים נותנות סקס? זה מושג מהתיכון - כאילו לתת...

להזכירך לא אני המצאתי את הגלגל

ולא את ה'תיאוריה' הזו ובטח לא את המשפט שממנו שאבתי את התהייה. דעתי שונה לחלוטין מהמשפט... אני רק רוצה להבין איך מגיעים למצב שמשפט כזה הופך לגורף... איך פעם אחר פעם... ה'הצדקות' למשפט הזה נתמכות בפורום כזה או אחר.

ayb1

Well-known member
טלי המישפט הזה שכתבת יש בו שמץ של

אמת,אלא מה יש בו גם הכללות רבות,ואני אשתדל להסביר לך אותו. ראשית גם הגברים וגם הנשים מחפשים בקשר זוגי גם סקס וגם אהבה כאן אין כל הדבל בין המינים ולא חושב שיש צד אחד המוכן לותר על השגת שניהם כמובן אפשר להמשיך ולהוסיף גם משפחה וכל יתר החבילה. אלא מה שבדרך להשגת מה שאני כאן הייתי מכנה "המטרה" יש סדרי עדיפות וסדרי העדיפות של הנשים שונות מאלו של הגברים - אני כמובן אדבר בסראוטיפים המתאימים לאמירה שציטטת כאן. לגבר בדרך כלל אין כל בעיה להיכנס לקשר עם אישה למטרת סקס כאשר אין לו עדיין כל רגש אליה אלא חשק מיני בילבד כאשר ברור לו שבהמשך הקשר יתעורר אצלו הרגש ברמה כזאת או אחרת אם לא הקשר הזה קרוב לודאי יסתיים. האישה בדרך כלל אם לא תחוש איזה רגש ראשוני כלפי הגבר יהיה קשה להיכנס איתו לקשר מיני(סקס בילבד) בשלב ראשון היא רוצה להריגש איזה שהיא משיכה רומנטית לגבר שאיתה אחרת היא תתקשה "לעשות איתו סקס". יוצא מדברי שהגבר מחפש תחילה סקס ואחר כך אהבה, והאשה תחילה אהבה/רגש ואחר כך סקס. דהיינו גם הנשים וגם הגברים מחפשים את אותו הדבר רק בסדרי עדיפות שונים. במציאות בתחילת קשר הגבר בדרך כלל מתאפק כמה פגישות עם הסקס (כמה בדיוק מותנה בכל קשר ומטרתין המידיות)ואילו האישה לעתים מקדימה לקיים סקס לפני שהאהבה ניצתת במלוא עוזה מתחך חשש מסוים שהגבר עלול להיתיאש ולהיסתלק. מקוה שבהכללה גדולה הצלחתי לשים מעט סדר באמירה שכתבת קחי בחשבון שבתקופתינו המבולבלת מעט יש ערבוב רצונות והחלפת תפקידים בין הנשים והגברים אבל זה כבר נושא אחר .

תודה - יש גואל/ת

היחיד/ה שענה/תה על התהייה מהיכן זה בא.. ולהתייחס לתוכן השאלה ולא בהסקת מסקנות על חיי הפרטיים והזוגיים. תודה

ב ד ר ך

New member
ממה שכתבת

ניתן היה לחשוב שגברים הם מן רובוטים מתוכנתים שיש להם מטרה להשיג סקס בכל מחיר. שיעשו הכל לקידוש המטרה הזאת ולא חלילה כי הם בעלי רגשות ש מתאהבים, מתרגשים, מתאכזבים, נבגדים, נפגעים ..

לא כתבתי משהו כעובדה...

ציינתי משהו שהוא בעצם משפט/סטיגמה ואני רק רוצה להבין כיצד זה בכלל הגיע לשם... שהרי המציאות בעצם שונה. אז מי בעצם המציא את המשפט האפל כשבמבחן המציאות... כולם מחפשים את אותו הדבר? סקס, זוגיות, אהבה, חום ולא חשוב הסדר.

צד אפל

New member
אוי טלי טלי

מהיכן התבונות האלו ? מקריאה בפורומים שונים מקוה שהחיים שלך לא מתנהלים, על פי מה שנכתב בפורומים השונים, בשביל סקס אני לא צריך לעשות דאווינים ופליק פלאק עם בורג לאחור, ולנחות על שתי הרגליים שלי, סקס זמין יש בכל מקום למה אני צריך לשקר ? לא חסרות נשים שמעוניינות בסקס בדיוק כמו הגברים, תתפלאי אבל יש גברים שמחפשים זוגיות על כל מה שכרוך בזה, ולמרבה הפלא גם סקס משתלב בזה, אז את הזוגיות שהייתה לך על תשליכי עלינו, ולסיום בן הולך לבית זונות ושם פוגש את אביו הבן: אבא מה אתה עושה פה שואל בפליאה אבא : תגיד לי בני, בשביל כמה שקלים שווה להטריד את אמא ?

לא הייתה - עדיין...בלי עין הרע חמסה

ולא כתבתי מתוך כאב או תסכול ... אלה מתוך חוסר הבנה... אם כבר אתה עסוק בלקרוא בין השורות - לפחות תקרא נכון... שהרי לא הייתי תוהה מהיכן ההפרדה/הסטיגמה הזו באה אם היא הייתה ממומשת חלילה בחיי. לעיתים נידמה לי שהמציאות היא אפילו הפוכה מהסטיגמות... שגברים ניפגעים הרבה יותר מנשים - רק פחות מראים או מודים בכך.

למעלה