תודעה. 1. ללא צורה.

lightflake

New member
תודעה. 1. ללא צורה.

חשוב לזכור כמה דברים על התודעה כי בעצם היא "מטרת" כל החיפוש הרוחני
אני כותב במרכאות כי התודעה היא גם כל תהליך החיפוש עצמו כולל המחפש
ככה זה כהמחפש מחפש את עצמו

הרבה פעמים אנחנו שוכחים שתודעה היא "מטרה" מאוד קשה לקליעה

אין לה צורה

מה זה אומר?
שלא ניתן לתפוש אותה במינד!
אפשר לומר שהמינד מתחיל לפעול אחרי שהתודעה כבר פעלה
שהמינד תמיד מאחר אותה, תמיד מביט הלאה אבל היא נמצאת מאחוריו
המינד פועל מתוך הנתונים שהיו בתודעה לפני רגע ונרשמו כזכרון
המינד לכן תמיד מאחר
המינד הוא העבר שלנו, גם אם הוא מנסה לתכנן את העתיד שלנו
וכך יש לנו זמן פסיכולוגי
מי שאני חושב שאני זה מינד ולכן זו דמות דמיונית המבוססת על העבר (לפעמים עבר של 40 שנה ולפעמים אפילו רק עבר של 1/4 שניה אבל זה לא משנה כי כל עוד אני דמות דמיונית שנבנית מהעבר אני לא מה שאני באמת, התודעה עצמה)
ואיך שאני פועל זה הנסיון להגיע להקרנה מסויימת של עתיד על פי הדמות שאני מתאר שאני לפי מה שהיה בתודעה ועבר
כך אני מסתובב בעולם כשעל צווארי יושבת דמות מהעבר שמתכננת את העתיד
ולא רואה את עצמי בהווה
אפילו כשאני סתם מביט על חפץ מסויים, יש לי דמיון בראש של הדמות של מי שאני חושב שאני, מתבוננת על החפץ הזה, וכל תפישת החפץ הזה היא פירוש על פי העבר ואני לא באמת רואה את חפץ הזה שמולי. התהליך הזה מתרחש בחלקיק של שניה ולכן אנו לא שמים לב לכך.
כך אנו מעבירים את החיים בשינה עם עיניים פקוחות.

לתודעה אין צורה משל עצמה
אך כל הצורות הם צורות של תודעה
מה זה אומר?

תנסו לחשוב על כל חוויה שחוויתם בחיים
האם משהו שם היה באמת אובייקט מסויים בפני עצמו?
או שתמיד זה הכל רק חוויה של אובייקטים?
אנחנו מעולם לא פגשנו שום אובייקט מחוץ לתודעה,
אני חוזר פה טיפה על ההסבר לגבי אי ממשותו של העולם.
הכל בעולמנו זה רק תודעה, לא דברים ממשיים, חשוב לראות את זה. אולי יש דברים ואולי אין, אלו כבר הנחות, אבל עבורנו מה שבטוח הוא שכל הדברים הם רק חוויה של הדברים בתחושות, צורות צלילים ריחות וצבעים שמקבלים פירוש כדי להפוך לפחדים, כעסים, פרחים ובניינים, ומלא אנשים ודרמות, טרגדיות וסיפורי טלנובלות שלמים... הכל התחיל ממשהו בלתי מוגדר שנקלט בחושים וסווג לצורות צבעים צלילים ותחושות שקיבלו פירושים שהמינד בונה מנסיון העבר ואנו מאמינים לסיפורים כאילו היו אמת מוחלטת וסופית (מאיה – אשליית החיים).

אולם כל מה שאנו חווים ברגע זה זו למעשה תודעה שקיבלה את הצורות האלו ממש כמו שמים מקבלים את צורת הכלי שהם בו, התודעה עצמה מתגלה בפנינו בשלל הצורות הנחוות ואנו באופן בלתי פוסק מפרשים את החוויה וממשיכים לספר לעצמנו את סיפור חיינו, כשלמעשה כל החוויה היא תודעה בלבד. חשוב לראות את האמת הזו.
ברגע זה ממש התודעה נמצאת, חיה, תודעה לעולם לא בעבר, היא לא זיכרון, היא החיים עצמם עכשיו, ולא משנה מה מצבכם וכמה אתם חושבים שאתם מודעים או לא כי גם להיות "חסר תודעה" או בעל "תודעה מבולבלת" וכל התיאורים האלה (שתמיד קשורים לתפיסת אני שגויה) גם המצבים הללו הם תודעה ועובדה שאנו יודעים שה"תודעה" שלנו כביכול מבולבלת, או שהתודעה כביכול חלשה, מה שמעיד על כך שהתודעה לא באמת מבולבלת ולא באמת חלשה כי היא אפילו לוקחת על עצמה את הצורה "בלבול" או את הצורה "תודעה חלשה" והיא מודעת אליהם באופן מושלם כמו תמיד.
התודעה עצמה, כיוון שאין לה צורה משל עצמה, לא ניתן לומר שהיא עצמה משתנה לא בעוצמתה ולא בבהירותה, מה שאין לו כל צורה איננו נתון לשינויים שאנו כה רגילים לראות בעולם הצורות.
התודעה היא הגורם הקבוע היחיד בכל מה שנקרא החיים
והעובדה שאינה משתנה אומרת שהיא נצחית, היא לא קשורה כלל לזמן שאנו מכירים (שתהליך הווצרותו הוסבר למעלה והוא קיים רק בעולם המחשבות).

neophile

New member
החלק הראשון טוב

כשדיברת על פעילות המיינד , השאר מיותר לדעתי .
כל אחד צריך לגלות מה נמצא שם חוץ מהמיינד בעצמו ואין טעם לדבר על זה .

לדעתי אתה מספר לעצמך סיפורים , כדי שתוכל לדמיין שאתה בעל "תודעה" כאשר בפועל אתה במצבי תודעה נמוכים כמו כולם .
כלומר כל הדיבורים האלה שאני מניח שאתה חושב עליהם , לא ממש תורמים למצב תודעה גבוה יותר , רק לדמיונות...

האם אתה מבין את הקונספט הזה של מצבי תודעה ?

neophile

New member
הדיבורים האלה נחמדים

לשלב מסויים בעבודה , אבל לדעתי אתה כבר עברת את השלב הזה .
זה שבכל מקרה יש תודעה בין היא מבולבלת או חלשה וכו' זה טוב ויפה אבל נשאלת השאלה באיזה מצב תודעה אתה נמצא ?
שינה זה מצב אחד
ערות רגילה זה מצב נוסף
ויש ערות עצמית שזה מצב מעל הקודם .
ויש ערות אובייקטיבית .

לדעתי אתה מנסה לקפוץ למצב של ערות אובייקטיבית שזה בהחלט מטרה ראוייה אבל זאת מטרה ... בפועל אתה וכל אחד מאיתנו נמצא בין שלושת המצבים הראשונים ואין טעם לאשלות את עצמנו שהגענו לערות אובייקטיבית בזמן שעוד יש כלכך הרבה לגבי עצמנו שאנחנו לא ערים לו ...

כאן בדיוק נכנס כל עניין השיטה והטכניקה - כייצד אני הופך להיות ער לעצמי ?

lightflake

New member
כפי שכתבתי

לדבר על מצבי תודעה שונים זו שגיאה לדעתי חשוב לראות את זה
כשאנו יותר שאובים לעולם המחשבות אז נדמה לנו שהתודעה "שלנו" נמוכה יותר אך התודעה היא לא שלנו והיא לא משתנה כשאנו יותר בדמיון או פחות בדמיון, זה רק מרגיש כך כל עוד נקודת הראיה שלנו היא הרעיון "אני", האני המזוייף נדמה לי שאתה קורא לזה.

neophile

New member
אין שום קשר לאני המזוייף

וגם לא מדובר על רק על שאיבה לעולם המחשבות .

אפשר לדבר על מצבי תודעה באנלוגיה , כמו שיש הבדל בין החלומות שאתה חולם בשינה , לבין מצב הערות הרגילה .
זה לא קשור לשאיבה או לאי שאיבה לעולם המחשבות וזה גם לא קשור לאני המזוייף .

lightflake

New member
טוב לא צריך לכעוס

אתה כל הזמן נשמע לי נזוף

תדמיין שיש אוקיינוס תודעה
ואתה זה בועת תודעה שמדמיינת עצמה כעצמאית נפרדת מהאוקיינוס
וככל שאתה מוותר על הרעיונות של מי אתה כך אתה מרגיש יותר את האחדות של האוקיינוס (נגיד שכך חודרים מים מהאוקיינוס למים שבבועה)
אבל בכל מקרה גם הבועה עצמה כולה עשוי רק ממים, לכן היא עצמה זה תודעה אז לדבר על התודעה כדרגות של מצבים שאנו מרגישים אותה יותר או פחות זה מאוד מטעה ומאוד מחזק את אשליית ה"אני" (כי אתה מדבר על תודעה כאילו שייכת לך וכו')

neophile

New member
לא ברור לי מה הבעיה שלך עם אשליית האני

אם גם "בועת האני" זה מים אז מה למה אתה ממהר לפוצץ אותה? כלומר אם האוקיינוס של התודעה יצר את הבועות האלה , אז מי אתה שתחליט לפוצץ אותה ? האם יכול להיות דבר רחוק יותר מ"תודעת האוקיינוס " מאשר זה?

neophile

New member
נראה לי גם שאתה בעיקר מדבר

כי אם היית מתגבר על המיינד היית מגלה את עצמך שמעבר למיינד וזה כלל לא קשור לדמיונות על לחזור לאוקיינוס ...

lightflake

New member
שים לב איך אתה טובע בעולם המחשבות

אני נותן לך דוגמה שממחישה נקודה ספציפית ואתה כבר מדמיין שיש באמת אוקיינוס עם בועות...

אין אוקיינוס ואין בועות
שכח מזה

neophile

New member
אתה זה שמשתמש באנלוגיה הזאת כל הזמן

ספר לי , איך האנלוגיה הזאת משפיעה עליך ריגשית ? מה גורם לך לדמות אותה ? מה המטרה שלה?
מה המטרה של לחסל את האגו ?

איך חיסול האגו יעשה אותך מואר יותר ?

האם חיסול האגו הוא לא עוד אנלוגיה בפני עצמו ? אנלוגיה למה ?

אני לא יודע מה איתך אבל אני שואף להתפתח בכל הרמות , לא רק ברמת המוקשה , כאשר ההתעקשות שלך עליה מראה שאתה טיפוס ריגשי .

neophile

New member
אתה זה שהתעוררת לכך שזה רק סיפור

כל עניין הטיפה והמים - מה הוא עוזר לך בפועל אני לא יודע , נראה לי שאתה מתעלל בו .

למעלה