תודות

maybesure

New member
תודות

למנהלת שלנו על התזכורת וכמעט שפספסתי את הטיפ השבועי! והנה זה בא...

maybesure

New member
../images/Emo133.gif אז קצת באיחור:

מרחב והכוונה שלי היא למרחב מחיה פרטי בתוך התחום הזוגי. בשטח זה מתבטא בכך שלא כל בילוי ולא כל מחוייבות עושים יחד. כפי שלא כל זוג עובד או לומד יחד, כך גם לכל אחד מבני הזוג יש את הזכות לבלות לפעמים ללא החצי שלו. כמבן בהסתייגות שזה לא קורה בתירות גבוהה שאינה מקובלת על השני. גם מחוייבויות כמו קניות או סידורים-לא לכפות על בן הזוג להצטרף-אלא אם זה עפ"י בחירה או כורח כמו חתימות מחייבות מאחר וכל אחד מבני הזוג הוא ישות בפני עצמה, עם תחביבים וצרכים אחרים, מן הראוי שכל חצי ידע לכבד את הצורך במידת הספייס של האחר. ולסיום: כמובן שאני גם בעד לבלות יחד, לצאת ולהנות, ולסייע לאחר בסידורים ומחוייבויות כאשר ניתן. טיפ בונוס שמתקשר לעיתים לנ"ל: לשלוט ברגש הקנאה. זה מסוג הרגשות שלא מוסיפים דבר לזוגיות. בברכת שבת שלום וסופ"ש מהנה

Miss Shmelo

New member
אחחחח....איזה טיפ../images/Emo24.gif

מייבי, כל מילה שלך שווה זהב
מיכלי

1נעמונת

New member
אצלנו זה קצת הפוך

כשאנחנו מצליחים לבלות יחד, ואין פיצוץ, אנחנו מחייכים כל הדרך חזרה....

g u r a

New member
../images/Emo45.gif אחלה טיפ

לקרוא וליישם!! "תני לו ללכת"...מכירות את השיר? זהו בדיוק- רק כשנותנים להם ללכת- הם רוצים להשאר עוד!!

s h i r k u s h

New member
../images/Emo45.gif ל-2 הטיפים...

לגבי המרחב מחייה- לא חייבים לצאת תמיד ביחד, אפשר להקדיש לפעמים זמן רק לחברים, לצאת לבית קפה עם חברות לארוחה וכו', לתת לבן זוג להשתולל עם שאר החברים שלו מול משחק וכו'. ולגבי הטיפ השני- קינאה לא מוסיפה דבר, רק גורעת לדעתי.

ShirShir

New member
אין מילים, הכל אמת../images/Emo45.gif

כל אחד מאיתנו בטח למד זאת על בשרו....

Mor L

New member
אני דווקא מתנגדת.

לא כל אחד אוהב את הרגשת הספייס הזאת.... יש כאלה כמוני שהשאיפה שלהם היא לא לעזוב לשנייה את בן/בת הזוג. כמובן שזה דורש סוג אופי ספציפי ביותר בשביל כך, אבל על טעם ועל ריח לא מתווכחים. אני אוהבת שהצד השני יידע בדיוק מה אני עושה במשך היום, וכנ"ל. אתם יודעים כמה זה כיף לשתף מישהו בחיים שלכם סוף סוף אחרי תקופה כל כך ארוכה שבה לאף אחד לא היה אכפת מכם בכלל? ולמה שהוא ישתולל מול המחשב רק עם החברים שלו? למה אני עז? אני אמורה להיות זאת שהוא משתולל על הפלייסטיישן בשבת בבוקר לידה במיטה. שיהיה איתם אחרי שאני קיבלתי את מנת היחס שלי. ומי סוף סוף אני אמורה לקרוא את עבודות ההגשה שלי למה התיאוריה הזאת נכונה ולמה ההיא לא, אם לא הוא? בשביל מה הוא קיים אז אם לא כדי להיות מעורב בחיים שלי? ויודעים מה? תנסו פעם לחיות את היום של הצד השני במלואו, מתחילתו ועד סופו. תתפלאו כמה דברים זה יבהיר לכם עליו/ה. ואז תראו אם באמת הוא/היא מתאימים לכם. ונכון שקנאות מוגזמת זה לא בריא, אבל מה קורה אם יש דווקא חוסר קנאות? שהצד השני אף פעם אבל אף פעם לא רומז לעניין שהוא מודאג שאת בקשר עם מישהו אחר? זה אומר רק דבר אחד - חוסר יחס! ואל תגידו לי שאני טועה! שאלתי בדיוק את השאלה הזאת את החבר שלי, למה הוא לא מקנא לי, למה הוא לא שומר עליי שאף אחד לא ייקח אותי ממנו, ומה הוא ענה? שהוא בוטח בי! יענו, הוא מעדיף לא להתעמק בדברים וכל מה שקורה מאחורי הגב שלו שיקרה, כל עוד הוא לא יודע מזה. או יותר גרוע - שהוא לוקח אותי כמובן מאליו שלא צריך להשקיע בשבילו במחשבות, אפילו לא של חשש שאני לא אהיה עוד איתו!! ככה שלכל אחד מתאים דבר אחר, ואי אפשר לומר שמה שבסדר לרוב בסדר לכולם. מצידי שיהיה קנאי, כל עוד הוא לא עובר את הגבול ועושה מעשי טיפשות כמו ריגול, ובירורים איפה הייתי, וטלפונים, והאזנות, ומצלמות... היה לי גם אחד כזה...... לכל דבר יש גבול, ושלי מסתכם בכך שהבן זוג ישמור עליי תמיד שלא ייקחו אותי ממנו. מי שלא מקנא לא באמת רוצה.

Miss פטל

New member
מסכימה איתך חלקית../images/Emo3.gif

אני גם מאוד אוהבת שבן זוגי שותף לחיים שלי..אנחנו מאוד אוהבים להיות ביחד וכמה שיותר! תמיד יודעים איפה השני נמצא ומה בדיוק הוא עושה. נותנים ספייס אחד לשני, אבל הרבה פחות מאשר הזמן שבו אנחנו ביחד, כי אנחנו פשוט מאוד אוהבים להיות ביחד וזה אף פעם לא נמאס
רק כשאני צריכה לעשות קניות אז זה עם חברות או לבד, או בעבודה כמובן, וגם במסיבות(יוצאים רק ביחד כמובן!) זה הזמן שלי לפגוש את החברות שלי, אז לא תמיד אנחנו דבוקים אחד לשני אלא גם עם אחרים. בכל הקשר שלנו פעמיים בלבד הוא יצא לבד עם חברים לבלות בלעדי. לא בגלל שאני אוסרת עליו אלא בגלל שזה משהו שאנחנו לא אוהבים לעשות בלי השני. חשוב לי מאוד שהוא יהיה לידי, לא תמיד צמוד צמוד אבל ליד ואנחנו יודעים לתת ספייס גם כשאנחנו ביחד. והקטע של הקנאה, לדעתי טיפה קינאה מוסיפה פלפל לקשר. טיפה! זה מזכיר שבעצם אתם לא היחידים שמסתכלים על הבן זוג שלכם. אתמול בדיוק דיברתי איתו על זה. היינו במסיבה עם חברים חדשים שלו מצבא ופתאום זיהיתי אחד מהם שהתחיל איתי לפני כמה זמן במועדון. אז כשהיינו בבית, למחרת, סיפרתי לו את זה והוא טיפה קינא וטיפה התלהב, שהנה- כולם חושבים שאישתי יפה ומתחילים איתה
וגם היתה שם מישהי שכל הזמן נמצאת ליד בעלי והוא התלהב מזה בכוונה כדי שאני אקנא ואדע שגם לי יש מציאה ולא רק לו

Mor L

New member
אני לא מוכנה לקבל

את העובדה שמישהו יגרום לי לקנא בכוונה! סליחה? עשיתי משהו לו? אז למה אני צריכה לראות את העיניים שלו יוצאות אחרי מישהי, רק כדי שאני אתגרה יותר?! מי שמחפש תשומת לב תוך כדי שהוא מכאיב בכוונה לצד השני בכל שהוא מפחיד שהוא ייפרד לטובת אחר/ת זה בעיניי סוג של חולניות.... אז לא צריך את הכאב הזה ואני לא צריכה סוג אנשים כאלה.

Miss פטל

New member
הא?!../images/Emo46.gif

זה מופנה אלי? את מכירה אותי שאת מדברת בכזו החלטיות לגבי היחסים שלי?! לדעתי הודעה ממש לא במקום ופוגעת. אבל בכל אופן אני אגיב כדי שלא יחשבו פה שזה באמת חס לחלילה המצב אצלנו בבית. אף אחד לא גורם לקנא בכוונה. לא, לא עשיתי לו כלום. עיניים שלו לא יצאו אחרי אף אחת, הוא בכלל לא מתחיל איתה, נראה לך?!?! הוא הבן אדם הכי הגון שאני מכירה בכל העולם! אף אחד לא מכאיב..הרי אמרתי שזה היה בשיחה משעשעת ובנימה זו. אף אחד לא נפגע ואף אחד לא כעס! איזו חולניות, על מה את מדברת!? כשסיפרתי על הבחור הזה שהתחיל איתי אז הוא קינא והתלהב גם קצת מזה כי זה החמיא גם לו(כי מה יש לקנא באמת, לא שנענתי לבחור ההוא!) ואז אני הזכרתי את הבחורה ההיא, שהיא כל הזמן מדברת איתו ואז דיברנו על זה שגם הוא מיוחד שגם איתו מתחילות ולא רק איתי. סתם שיחה משעמשעת עם קנאה בטעם טוב ובריא

Mor L

New member
אני מתנצלת.

לא התכוונתי אליך ספציפית. אמרתי מה דעתי על מי שמשתמש בקינאה כסוג של הנאה עצמית. המשפט שלך פשוט בילבל אותי: "וגם היתה שם מישהי שכל הזמן נמצאת ליד בעלי והוא התלהב מזה בכוונה כדי שאני אקנא ואדע שגם לי יש מציאה ולא רק לו הבנתי לא נכון. סליחה, מצטערת.

g u r a

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

זו מדינה חופשית..ופורום פתוח לכל. אבל למה הנימה והטון התוקפני הזה??

maybesure

New member
ערב טוב

היי מור, מותר בהחלט דעה אחרת אבל נראה לי שאנחנו לא חושבות בכלל מאותו המקום: לפי הכרטיס שלך טרם נישאת, ואולי אפילו אינך באמת חולקת את חייך היומיומיים עם גבר חלומותיך. אולי המפגשים שלכם לא תכופים ואינטראקטיבים עד כדי כך. על כן מאוד ייתכן שהטיפ אינו מתאים לך. לא אמרתי לשמור סודות זה מזו, אבל רמת דיווח כמו שמנית נראית לי קצת מוטרפת ונראה לי שדווקא בן זוגך צריך עמידות מיוחדת לאורך שנים-ועל כך אני מברכת אותו. או שתגובתך נובעת מצורך עז בתשומת לב (מהסיבה שמניתי בתחילה, שחייכם עדיין לא צמודים) חוסר קנאה אין משמעותה חוסר יחס, ובזאת אני חולקת עליך לחלוטין. כי תשומת לב ויחס חם ואוהב ניתן להגיש במליוני דרכים ולוא דווקא בקנאה אפילו לא מזערית! אפשר בבילויים משותפים, בעשיה זה למען זו ולהיפך, בעשיה משותפת, אפשר בלהפתיע הפתעות כייפיות וכל אלו בלי תובענות מיותרת שנובעת מקנאה וצורך בתשומת לב. בכלל, נתת פרשנות שונה לטיפ והפכת אותו על פניו למשהו מנוכר: לא אמרתי הפרדה מוחלטת בין בני הזוג, אמרתי שמה שמתכייף עושים יחד, ומה שלא-מותר גם לחוד, מבלי שעניין הלחוד יעורר תרעומת. אמרתי לתת ספייס, אבל לא לשכוח גם את הפינוק והיחס לבן הזוג ולביחד. ברור שכל אדם לוקח מה שמתאים לו מהטיפים, ובהחלט מותר לשמוע את דעתך, אבל יותר מעניין אותי יהיה לשמוע את דעתך בעוד 20 שנה. היי מאושרת בכל דרך שתבחרי.

למעלה