תודה!

annipk

New member
תודה!

שלום גובלינית, בינתים (ומקווה לתמיד) נאמר לי שבני אינו סובל מטורט אלא מהפרעת חרדה אשר גורמת לטיקים. ובכל זאת רציתי להגיד תודה על תשובותיכם ועל עצם קיומו של הפורום. סייעתם לי רבות. תודה! אני

אנחנו כאן לכל שאלה |

שביק

New member
שבוע טוב לכל הנוכחים (ושאינם נוכחים)

מאחלת לכם שבוע של בשורות טובות, שמש נעימה ומלטפת, רוגע, ולראות תמיד חצי כוס מלאה בכל טוב! מחבקת אתכם שביק

LiatH

New member
אני רק שאלה...

מה ההבדל בין טוראט להפרעת חרדה הגורמת לטיקים? איך ניתן לקבוע זאת?

לא מכירה "הפרעת חרדה שגורמת לטיקים"...

ידוע שתסמונת טוראט קשורה בקשר הדוק לתחלואה נלווית - כמו OCD, חרדות ודיכאון. הגדרה הכי חדשה שמסתמנת היא כפי שמנוסחת לקראת ההפצה של ה- DSM5. המומחים שיודעים לעבוד הכי טוב לפי ה- DSM הם הפסיכיאטרים והנוירולוגים. לא הצלחתי להבין ממי קיבלתם את האבחנה הנ"ל (אם בכלל...)...

LiatH

New member
גם אני לא...

אבל מאידך, אני גם לא מכירה מספיק את ההגדרות... annipk רשמה כי זה האבחון שקיבלו ואני פשוט תהיתי. אצלנו הנוירולוג שראה את הילד (פעם אחת לרבע שעה) ושמע ממני על התופעות וההתנהגות, כתב שמדובר בטוראט שאינו מחייב טיפול תרופתי ומבחינתי כאן ההבחנות נגמרות (אלא אם כן בעתיד תחול החמרה רצינית בטיקים). החידוש מהשבוע האחרון שגם מספר 3 בבית (בן 6) התחיל לטקטק. במקרה שלו זה מתקבל כבר בחיוך והומור ופרט לי, היחיד ששם לב לטיקים, זה מספר 2 וגם הוא משועשע ביותר.

טורטית8

New member
גם לנו זה קרה...פתאום לכולם יש משהו

האבא, עם טורט (טורט8). לגדולה, התקפי זעם היסטריים...פתאומיים וקשים, השני עם טוראט. השלישית סף תיסכול נמוך ודימוי עצמי נמוך מתנהלת לאט אבל חריפה מחשבתית... הרביעי מתקטק ובעל אובססיות, חרדות ומה לא...אופייני לגיל (ועם זאת חשוד משהו...) רק החמישית, מלאכית קטנטנה לומדת מהר ומנסה לחכות את הגדולים. בעבר הייתי בטוחה שמשהו עשינו לא נכון..לא ידעתי מה איזה שיטות שלא הפעלנו עליהם בחינוך, את כל האסכולות הפסיכולוגיות אני יודעת בעל פה. לא הבנו איך כלום לא עובד. היום אנחנו מבינים שזה הרבה מעבר, שזה לא מכוון ולא נשלט כנראה להגיד שעצם הידיעה, עוזרת? עדיין לפעמים הסבלנות נגמרת ואז מקלחת חמה משחררת

למעלה