תודה +שאלה

דקר

New member
תודה +שאלה ../images/Emo66.gif

תודה לקרפיון, אילונק דולפין וכל אלה שענו על השאלה של משקולות +חליפה חדשה אני חדש בפורום ומאוד נהנה לקרוא את תגובותיכם.אני מבין שאתם מאיזור המרכז ברובכם ,ואתם נפגשים הרבה. כייף.אני צפוני ונראה שלפגוש אתכפ כדי להכירכם יהיה קשה,אלא אם כן תיזום ההתאחדות מעין מפגש צלילה במקום מרכזי שכולם יוכלו לבא ולהכיר (אם תאריךשיפורסם מראש )ולא אחרי. 2)שאלתי לגבי משקולות נענת בתגובות רבות, שמראות על דרכים שונות לאותה דרך איזון לחליפה חדשה.האם אין דרך אחת מקובלת ומוסכמת על כולם שאותו מלמדים בקורסים? אשמח לשמוע תגובות , לפגוש אתכם,ומן הסתם גם ללמוד מניסיונכם שלכם דקר
 

javierg

New member
ממה שאני ראיתי במועדונים מלמדים

בעיקר לקחת עומס יתר (הרעלת עופרת) בשביל להיות בטוחים שלא יעופו להם צוללים למעלה. אם נגמר להם האויר יותר מהר בעקבות עודף המשקל, מה טוב (ככה יוצאים יותר מהר מהצלילה כדי להסםיק להוציא עוד נאגלה). כמו בהרבה סוגיות אחרות בנושא צלילה, לא קיים דבר כזה הפתרון האולטימטיבי. לדעתי (כך אני נוהג לעשות) הדרך הכי מוצלחת היא לקחת כמה משקולות ואת בן הזוג ולהכנס למים עד לעומק שאתה כבר בקושי עומד, עם כל הציוד. רצוי שתיקח לכמה דקות מהמועדון מיכל ריק (לא חסר להם כאלה). אם יש לך חגורת כיסים זה יותר פשוט וקל. כעת תרוקן את כל האויר מהמאזן ותוציא את האויר מהריאות. אתה אמור לשקוע עד לגובה העיניים. לא שוקע? תוסיף עוד משקולת (מזל שלבן הזוג יש סבלנות להחזיק את כל השאר). תוך חמש דקות אתה כבר תהיה מסודר עם כמות מספקת של משקולות. עכשיו אתה יכול לצאת עם סירה או מהחוף ולהיות רגוע מבחינת משקל. אם לבן זוגך לצלילה אין סבלנות לעזור לך, אתה יכול להסתדר לבד. בסך הכל אתה נכנס כמה מטרים למים. לא הייתי מנסה לעשות את כל זה ישר מהסירה, כשחבורת צוללים מחכה עד שמישהו יגמור לסדר את המשקולות שלו... אם התעקשת לצאת עם משקלך יתר, "ליתר בטחון", תרשום בלוגבוק כמה משקולות לקחת ואם זה היה OVER KILL כדי שבפעם הבאה תזכור לאיזה כמות הגעת. בכל מקרה תזכור שמשקל יתר יכול להיות מסוכן, ובוודאות יגדיל את צריכת האויר והמאמץ מתחת למים. לא מומלץ.
 

הקרפיון

New member
מסכים ב100%

חי בר נתן תשובה מצוינת. צריך רק לזכור שלוקח זמן למצא את האיזון הנכון. השיטה הזו נותנת רק את הסביבה הנכונה של המשקל. רישום של משקל והאם הייתה קל או כבד היא הדרך היחידה שאני מכיר למצא את המשקל הנכון. מנסים, מנסים ובסוף מוצאים. להיות טיפה יותר מידי קל זה לא נוח, אבל בצלילה לא רדודה אפשר להתמודד עם זה (למשל, בוצוע עצירת הבטיחות ב5-7 ולא ב3 מטר). זה יחד עם הקפדה על הנשימה ברדוד (נשימות כך שרוב הזמן יש מעט אויר בריאות) מאפשרים להשאר בעומק הרצוי ולא לעוף, גם אם אתה קל מדי. אני נוהג, מדי פעם, לעשות תרגילי נשימה. החביב עלי הוא לרחף, כשאני לא מזיז את השרירים, ולהישאר בדיוק (+-10 סמ) באותו העומק (צריך מחשב או מד עומק דיגיטלי לזה) זה יותר קשה ממה שזה נשמע, אבל זה מלמד שלךיטב יותר טובה על הנשימה. בצורה דומה, אפשר לעלות ולרדת חצי מטר או מטר על נשימה בלבד (אבל לזכור לא להחזיק נשימה!)
 

skipper

New member
חבל שאתה מכליל...

במועדונים לא מ ל מ ד י ם לקחת משקל עודף. אני מסכים עם העובדה כי בשעור מיכלים ראשון, שהוא רובו ככולו לימוד ותרגול מיומנויות חשובות (בעומק עמידה) נוח יותר לחניך לשבת בנוח על הברכיים ולא לרחף בעומק 1 מטר. (ולא נורא אם החניך יהיה במשקל עודף). השלב הבא בקורס הוא בדיקת כמות משקולות (לאחר צלילה - וריקון המיכל באופן יזום) בדומה לאופן שציינת עם כמה דגשים: הבדיקה מבוצעת עם ווסת בפה (ראיתי אנשים שמבצעים את הבדיקה ללא ווסת) מאחר ואם אתה כבד מידי וללא ווסת, אתה עלול למצוא את עצמך בעומק 2 מטרים, כבד מידי וללא אויר בריאות ועם רצון לנשום אויר (לא נעים). אחרי ריקון המאזן בצורה טובה, הוצאת האויר מהריאות ושקיעה קלה יש לבצע שאיפה ולוודא שאתה לא ממשיך לשקוע. לגבי הרישום ביומן הצלילה - אני מסכים לחלוטין אך כמובן יש צורך לרשום גם את פרטי החליפה (בהמשך לשאלתך הראשונה). אם תחליף חליפה, עליך לבצע שוב בדיקת כמות משקולות לצלילה עם החליפה השונה. בהצלחה *הבדיקה מתבצעת בהשגחה מלאה.
 

javierg

New member
לה התכוונתי להכליל,

אני בטוח שיש צדיק אחד בסדום... בכוונה לא כתבתי "בקורסים מלמדים" אלא "במועדונים מלמדים", כי אני מאמין שהמועדון ממשיך "לחנך" צוללים גם לאחר שהוסמכו. צוללים מסתכלים על המדריך שעובר לידם, מקשיבים לכל מה שנאמר מסביב, רואים את ההמלצות שהדלפקיסט נתן לפני רגע לזוג שעמד לפנינו בתור, וכו´. אנחנו כל הזמן לומדים, רואים ושומעים דברים חדשים בזמן שאנחנו יושבים סתם על רחבת המועדון ומחכים שהזמן יעובר עד לצלילה הבאה. בכל המועדונים שאני מכיר (בטח שזה לא כל המועדונים) אני תמיד נתקל בכאלה שבלית ברירה שוכרים חליפה ולא יודעים כמה משקל לקחת, או כאלה שלא זוכרים כמה משקל הם צריכים כי זה פעם ראשונה שהם צוללים עם שני חלקים מאז החורף שעבר, או כי החליפה חדשה או מכל סיבה אחרת. ואז באה שאלת השאלות: "כמה משקל לקחת?". הדלפקיסט/מדריך/DM או סתם מי שהזדמן לענות לבחור מסתכל בעין בוחנת, שואל כמה שאלות נוספות (כמה מ"מ החליפה? חדשה?) ובסוף ממליץ לקחת 24-26 פאונד "שלא תעוף למעלה בסוף הצלילה". אחר כך יורדים לצלילה ואחרי רבע שעה ב-12 מטר ליותר מחצי מהצוללים נגמר האויר. אין לי בעיה עם צוללים שגומרים את האויר בשלוק, אבל כשיורדים עם סירה והמדריך מחליט לסיים את הצלילה כשלראשון אוזל האויר זה די מבאס (היה על זה דיון בנפרד ביוזמתו של קותי לפני כמה זמן). אחרי מקרים כאלו ערכתי סקר קצר על הסירה כמה משקולות היה לכל צולל, והתוצאות היו מפתיעות: רוב הצוללים שחושבים שהם זוללי אויר יכלו להנות מזמן צלילה רב יותר אילו היו מורידים כמה פאונדים מיותרים מהחגורה... גם אני הייתי פעם ככה, מדי פעם הייתי יורד רק עם חצי חליפה עליון, לפעמים רק הלונג ג´ון ולפעמים כל החליפה, מה גם שמדי פעם לוקחים עוד כמה פריטים שלא תמיד בעלי ציפה נייטרלית ולא זכרתי אף פעם כמה משקל אני צריך. מאז אני מקפיד לרשום בפינה בלוגבוק כמה משקל ועם איזה חלקים מהחליפה. ראיתי שיש כיום לוגבוקים שיש בצד מקום במיוחד בשביל זה.
 

Alto

New member
כמו שנאמר כבר כדאי לרשום

בלוגבוק את המשקל, האם יותר/פחות מידי משקל ועם איזו חליפה צללת. אני מחליף בין כמה קונפיגורציות של חליפות (3/5 ממ, עם/בלי ג´קט וכו´) כך שלך תזכור את המשקל המתאים לכל צירוף.
 
למעלה