תודה רבה

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

t32

New member
תודה רבה

תודה לכן מנהלות כח אדם יקרות. תודה שלא טרחתן ולו בלחיצת כפתור להראות שקיבלתן את קורות חיי. תודה על שלא טרחתן להתקשר אלי לאחר הראיון על מנת לידע אותי שלא התקבלתי תודה שנתתן לי להמתין , מרוטת עצבים לטלפון המיוחל. תודה שלא התחשבתן ולא הקפדתן להגיע בזמן לכל ראיון הרי זמני לא יקר - אני מובטלת. תודה לכל אותן רכזות בחברות השמה וכח אדם ששלחתן אותי לראיונות רק על מנת להראות ללקוח שלכן שאתן אכן עובדות עבורו למרות ישדעתן שמדובר בבזבוז זמן - אבל אסור לי להתלונן אני הרי מובטלת. תודה למראיינים שניסו לברר אם אני פנויה ואם אסכים למלא "מטלות" נוספות, תודה למעסיקים בפוטנציה שלא התביישו להציע לי שכר רעב למרות כישוריי ולמרות גודש המטלות והאחריות שתוכננו לתפקידי. תודה על הצעות בשכר מינימום שמחייבות את העובד להיות בעל רכב משלו. תודה על כל ההבהרות ש"כאן לא משלמים עבור שעות נוספות אבל יש בהחלט שעות נוספות" תודה ששלחתם אותי למבחני מיון ארוכים ללא כל תמורה כי היי - אני מובטלת. אכן, יש בודאי צורך בשלושה ימי ראיונות על מנת להתקבל למשרת פקידת קבלה.... תודה לכולכן שטרחתם שוב ושוב להזכיר לי שהשוק מוצף בשכמותי. תודה מקרב לב. רציתי רק לומר לכם שכל אדם הוא עולם שלם, שגם אני ישבתי פעם על כס הניהול ומלכתי ביד רמה , שאני בן אדם. אני יודעת שהשוק מוצף , אני יודעת שלא אני הלקוח שלכם ומשלם שכרכם, אני יודעת שאתם עמוסים בפניות ואני עדיין בטוחה שיכולתם לו רציתם להתייחס בכבוד לפונים אליכם. אני מאחלת לכם שלא תחוו את הצד השני של המטבע לעולם. מהמובטלת לשעבר

ami026

New member
לא מסכים...

זה נורא יפה אבל את אומרת את זה כי את נמצאת בצד הלא נכון... איך את היית מתנהגת כאשר "שלטת ביד רמה" כדברייך? תרמת פעם מזמנך באמת לאנשים עניים או שפשוט הדחקת שקיימים כאלה? כמה פעמים נפנפת גברים ואולי אפילו פגעת בכאלה שאולי לא הכי יפים ומוכשרים אבל "העזו" להתחיל איתך? מה שאני טוען זה שאת, כמו כל אחד מאיתנו, דואגת לאינטרסים שלה... כל מה שטענת נכון אבל זה רק מהצד שלך...אני בטוח שאת גם מתנהגת ככה בתחומים אחרים בחיים... ותחשבו על זה...

לדעתי אתה טועה

גם אני מאד דואג לאינטרסים שלי, אבל אין סתירה בין לדאוג לאינטרסים שלי לבין להתנהג כמו בן אדם. בזמן חיפוש העבודה לא כעסתי על מקומות, שבחרו בן אדם אחר לעבודה. לעומת זאת היה לי הרבה כעס על מקומות, שלא ידעו איך להתנהג למועמד. דוגמאות לא חסרות - לקבוע ראיון, ולאחר שאני מגיע לדחות אותו ליום אחר ("מצטערים, לא שמנו לב שיש היום ראיונות. הוא נמצא בפגישה מחוץ למשרד, והוא לא יכול לראיין אותך"). לקרוא לי לראיונות, שאם קצת היו בודקים את קורות החיים שלי, היה ברור שאין טעם לקרוא לי ("אתה באמת לא מכיר Unix? אם כך חבל שזימנו אותך, אני חייב תותח בUnix" כמובן שבקורות החיים שלי המילה Unix מעולם לא הופיע). להודיע לי, שנבחרתי וזה רק ענין של ביוקרטיה, עד שיחתם החוזה ("המנכ"ל צריך לחתום אבל הוא בחו"ל" או "מנהל משאבי אנוש צריך לחתום אבל הוא במילואים"), ובסופו של דבר לא לקחת אותי ללא שום הסבר. בתור אחד, שהיה ב2 הצדדים, אני יכול להגיד לך, שמעולם לא התנהגתי בצורה גועלית למועמד. במקרים (נדירים), גם יצרתי קשר טלפוני עם מועמד, שהוחלט לא לזמן אותו לראיון וניסיתי לעזור לו בדברים אחרים (בעיקר הדרכה על כתיבת קורות חיים. היו מקרים, של קורות חיים, שאני משוכנע, שברוב המקומות נזרקו לפח בלי לקרוא אותם, כי הם היו כתובים בצורה איומה). בקשר להערה שלך על כך, שהכותבת המקורית של הדיון "זרקה גברים, שהעזו להתחיל איתה". קודם כל זה לא שייך לוויכוח. אני משוכנע שכל אחד מאיתנו (גברים ונשים) לא נענו לכל מי שניסה או ניסתה להתחיל איתם (אגב גם כאן הדרך שזה נעשה חשובה).

ami026

New member
אולי אני טועה ואולי אני לא

אבל המציאות היא שהאינטרסים האישיים שולטים ומשפיעים גם על דרך ההתנהגות... המועמד מעניין את מנהלת כוח האדם בדיוק כמו שהקבצן שהמועמד פגש בדרך ברמזור מעניין את אותו מועמד.. בדיוק כמו שאותו מועמד מנסה להשתמט מהמילואים ולא מעניין אותו מהשאר שכן טוחנים... וכן, כמו אותה מועמדת שהתנהגה בצורה מעליבה ופוגענית לגבר שניסה להתחיל איתה (ויתכן שהוא דווקא היה אותו מראין שזרק את הקורות חיים)... או שהתייחסה בזלזול לשומר שבכניסה לבניין.. מה שאני מנסה לומר שתמיד כשאנו בעמדת כוח אנו שוכחים מכל מי שמתחתינו אבל מתלוננים על היחס של אלה שמעלינו בפירמידה... לא מסכים עם המציאות אבל מבין שככה עובד העולם...

יש גבול לכל תעלול

התקשר אלי מישהו מחברת giga למשרת QA עם ראש פתוח ל web אחרי שכבר קיבל עותק של הרזומה שלי בו ביטאתי בצורה די ברורה מה אני יודע ולא יודע. אמרתי לו שיש לי ראש פתוח ל web ובניתי אתר אישי (מה שכתוב ברזומה), והוא התלהב. אחרי שאמרתי לו שאני יודע HTML ו CGI (מה שכתוב ברזומה) אבל לומד כרגע JavaScript ו PHP (ולא כתוב ברזומה שאני יודע JavaScript או PHP כי יש גבול בין לייפות את הרזומה ובין לשקר במצח נחושה). הוא הגיב מיידית שהוא 'חשב שאני ברמה גבוהה', ובזה נגמרה השיחה. אתה יודע מה ? יצא לי לצאת לדייטים עם בחורות שחתכתי איתן אחרי שני דייטים הבנתי שהן שרלילות שקרניות, ולא עלה על דעתי אי פעם לאמר להן שאני לא מעוניין בקשר כי הן לא 'ברמה גבוהה' - מצאתי ניסוח מנומס לאמר שאני לא מעוניין וזהו. כשקבעו לי פרופיל 21, התנדבתי להמשיך לשרת במילואים. כשהייתה לי משכורת נטו של יותר מ 8,500 ש"ח + רכב, ידעתי יפה מאוד לתת צדקה פעמיים שלוש בשבוע. כשאני נכנס לבנק, ללשכת התעסוקה, או לכל מקום אחר - אני אף פעם לא אסרב לנהל שיחה קצרה עם השומר בכניסה על מזג האויר או הספר שיש לי ביד. לא מגיע לי שבבלי ג'וניור, שלא טרח אפילו לקרוא עמוד אחד של רזומה, יגיד לי שגם אם יש לי עשר שנות נסיון, כולל ב QA, אם אין לי ידע ב JavaScript ו PHP אז אני לא ברמה גבוהה. עמדה בפניו האופציה, כפי שעמדה בפני מראיינים אחרים שהייתי אצלם, לאמר שהם פשוט צריכים במיידי מישהו עם נסיון ב JavaScript ו PHP. שלא לדבר על חברה שדחתה ראיון כשכבר הייתי בדרך לחברה בשקר רק כדי להתקשר כמה שעות אחר כך כדי להודיע שקיבלו מישהו אחר לעבודה, חברה אחרת שמשכה אותי באף במשך שבועיים לתפקיד שאני over qualified בשבילו רק כדי להשיג מישהו שהוא over over qualified בשבילו במשכורת מינימום פלוס. למראיין שאמר לי שהוא חייב במיידי מישהו עם נסיון ב MFC לא באתי בתלונות, ואמרתי לו תודה על שעזר לי לשפר את הרזומה.

אתה עוד פעם מערב תחומים, שלא קשורים

אני יוצא מהנחה, שאתה לא מכיר את t32 (למען האמת גם אני לא מכיר אותה), כך שאין לי מושג מאיפא אתה מביא את הטענה, שהיא התנהגה בצורה מעליבה ופוגענית לגבר, שניסה להתחיל איתה. אם מעולם לא יצא לך להחליף איתה מילה ולראות אותה, אתה לא יכול לצאת סתם כך בהנחות. נקודה נוספת - יש המון הבדלים בין נסיון להתחיל עם בחורה, לבין ראיונות עבודה. אני באופן אישי לא מוצא את הקשר בין 2 הסיטואציות. נתחיל בזה, שלפעמים מנסים להתחיל עם בחורה גם כאשר היא לא מחפשת, שיתחילו איתה. לעומת זאת חברת השמה הוקמה כדי לראיין מועמדים ולקבל מהם קורות חיים, לכן כאן כולנו כן מצפים לייחס שונה (אפשר גם להמשיך לתת טענות על דרכים מוזרות, שאנשים מתחילים עם בחורות, אבל זה כבר לא קשור לפורום ולוויכוח). לגבי הטענות האחרות שלך (יחס לשומר, בריחה ממילואים וכד') - כאן מגיע הנושא של איזה בן אדם אתה. אם אתה קובע את היחס שלך לאדם לפי מקצוע (שומר בבניין למשל), אז כניראה אתה באמת יכול להבין את היחס שתואר. לעומת זאת יש עדיין אנשים, שיודעים, שכולנו בני אדם, שגם לשומר יש רגשות ולא מזלזלים בכל השומרים, שליחים, מחלקי עיתוניום, עובדי נקיון וכד'. דרך אגב, בתור אחד, שכבר עבד בשמירה ובנקיונות, אני ממש לא מבין למה אתה חושב, שיש מקצועות, שזה בסדר לזלזל בהם.

ami026

New member
קשור ורבע

לא דיברתי אישית אליה ואני באמת לא מכיר אותה. דיברתי על הנורמה הכללית בחברה שלנו.אתה לא צריך להיפגע כי לא דיברתי גם עליך ספציפית אלא על ההתנהגות הכללית. חוץ מזה מה הקשר לזה שבחורה לא מחפשת...עדיין אפשר להתנהג בנימוס לאחרים..כן, גם אם הם לא מה שהיא ציפתה (בלי קשר אלי ספציפית).. מאידך, מה אתה מצפה מחברה שאתה שולח לה קורות חיים אפילו שהיא לא מחפשת עובדים..או שמחפשת אבל לא שיגיעו אליה טונות של קורות חיים... בניגוד ליחס הטוב שאתה אמור להפגין לאנשים כאן מדובר על חברה עם שיקולים עסקיים טהורים ונטולי רגשות..תפוקה מול תועלת.. אני ממש לא מזלזל באף אחד..אבל תבדוק ביום ראשון בעבודה כמה אנשים אומרים שלום לשומר בכניסה לבניין או סתם שואלים אותו מה נשמע.. זה מייצג את ההתייחסות של אנשים לאחרים בחברה קפיטליסטית...אתה יכול לריב איתי חודש אבל זאת המציאות

t32

New member
אתה באמת לא מכיר אותי

ונחמד שחרצת משפט בצורה כזו, מעולם לא התייחסתי לאדם בצורה מזלזלת , גם לא לעובדות הנקיון ולשומר הכניסה. מעולם לא איחרתי לראיון עבודה שקיימתי ותמיד טרחתי להודיע למועמדים במהירות האפשרית על קבלה/אי קבלה. נכון בהחלט שחברות כח האדם/השמה מונעות ממניעים כלכליים אבל אין סתירה בין זה לבין השתדלות מעטה לא לגרום למובטל להרגיש כלא-אדם. מספיק לנו מצבנו הכלכלי המעורער , אין צורך להוסיף לתחושת החרא. אני גם לא מבינה מה זה קשור לגברים שניסו להתחיל איתי,מה עירבת כאן את הנושא האישי הזה. זכותי לסרב לחיזורים ואין זה קשור כלל לנושא שהעליתי. אני בהחלט חושבת שבראיון העבודה אין מקום לחיזור. נסה אתה פעם לשבת מול מישהי שמשרתך ורווחתך בידיה והיא "מתחילה "איתך בצורה בוטה. נסה.

היתיחסות

כל מילה שהיא אמרה זה נכון מאד אין כל מילה שהיא אמרהשזה לא נכון הכח אדם עושים עבודה לא משהו חושבים שאנחנו עבדים

נואית8

New member
מנהלת כח אדם לשעבר-היום מובטלת

תודה רבה ל- T32 קלעת בול למטרה. אכן כל מה שכתבת כך מתנהלות חברות כח האדם. חברות כח האדם נותנות שרות קודם כל ללקוח (מזמין העבודה), לכל משרה שמוצעת יש עשרות ולפעמים מאות פניות של קורות חיים וטלפונים. הלקוח מזמין העובד/ת יכול להרשות לעצמו (במרכאות) לטרטר את המועמד/ת ואת חברת כח האדם (במקביל הוא עובד עם מספר חברות כח אדם), לכן אני מציעה לכל מחפשי העבודה לעקוב במדור דרושים, כי קורה שאותו מעביד במקביל מפרסם מודעת דרושים משלו על מנת לחסוך את תשלום הטרחה. לצערי הרב חברות כח האדם פשטו את הרגל, אין להן הצעות למשרות אטרקטיביות, אלא רק לעובדים "שחורים" (ב.מ.) עבודות פיזיות בחום או קור רב, בשכר מינימום. המשרות ה"טובות" נמצאות במדור דרושים או מפה לאוזן...

jesie12

New member
או שהן מחולקות למקורבים..

זה ידוע שכל משרה שווה שנכנסת מוצעת קודם כל לבני משפחה או חברים קרובים של העובדות בחברות כוח אדם. מבחינתי החברות האלה מזמן פשטו את הרגל.

נואית8

New member
מנהלת כח אדם לשעבר-היום מובטלת

תודה רבה ל- T32 קלעת בול למטרה. אכן כל מה שכתבת כך מתנהלות חברות כח האדם. חברות כח האדם נותנות שרות קודם כל ללקוח (מזמין העבודה), לכל משרה שמוצעת יש עשרות ולפעמים מאות פניות של קורות חיים וטלפונים. הלקוח מזמין העובד/ת יכול להרשות לעצמו (במרכאות) לטרטר את המועמד/ת ואת חברת כח האדם (במקביל הוא עובד עם מספר חברות כח אדם), לכן אני מציעה לכל מחפשי העבודה לעקוב במדור דרושים, כי קורה שאותו מעביד במקביל מפרסם מודעת דרושים משלו על מנת לחסוך את תשלום הטרחה. לצערי הרב חברות כח האדם פשטו את הרגל, אין להן הצעות למשרות אטרקטיביות, אלא רק לעובדים "שחורים" (ב.מ.) עבודות פיזיות בחום או קור רב, בשכר מינימום. המשרות ה"טובות" נמצאות במדור דרושים או מפה לאוזן...

lital_helmer

New member
לפחות את כבר לא מובטלת..

אני עדיין כן. מה שקרה לך עדיין ממשיך לקרות אצלי ומי יודע עוד כמה זמן.

למעלה