תודה רבה-סלע

koby329

New member
תודה רבה-סלע

חזרתי אתמול מרוסיה, טיילתי בסן-פטרסבורג,מוסקבה ובכמה כפרים בסביבתן, יצא לי להגיע למוסקבה בלילה והכתובת של המלון שמסרת לי עזרה לי מאוד, המלון היה נחמד ביותר וזול יחסית, כמו שחזית היה קצת קשה להסתדר עם פקידות הקבלה ה"נחמדות" שלא דוברות אנגלית אבל בסוף הם הבינו ענין. בקיצור, תודה!

sela v

New member
הי קובי

שמח לשמוע שנהנת ברוסיה. ספר לנו עוד קצת על הטיול שלך. האם עדיין המלון גובה כ-20 דולר ללילה במלון לחדר ליחיד?

koby329

New member
היי

היה מאוד נחמד, טיילתי בסן פטרבורג וסביבתה , העיר מדהימה ביופיה וכמעט כל בניין בה בנוי בצורה מרשימה. פטרגוף (אני מקווה שאני לא טועה בשם) והארמונות בה מאוד מרשימים. במוסקבה טיילתי בעיר עצמה, מאוד מרגש לראות את הכיכר האדומה והקרמלין, ולראות כיצד חולפת לה תהילת עולם, מול קבר החייל האלמוני עומד כיום סניף הומה של מקדנולד'ס ומול המוזלאום של לנין שבעבר עמדו במרפסת שעליו האנשים שהיינו בטוחים שהם אלו שיחריבו אותנו,עומדים היום רוכלים וקניון ענקי. הכפרים בסביבת מוסקבה מאוד מענינים והאנשים בהם מאוד לבביים, הייתי בסרגייב פוסד ובאיסטרה. המשטרה במוסקבה וסביבתה מאוד לא נחמדה ונראה כי יש לה תחביב להציק לתיירים. נסעתי ברכבת הפרוורים בה הייתי כנראה התייר היחיד והגעתי לאיזורים שלפי תגובת המקומיים לא ראו הרבה תיירים. למרות שמאוד נהניתי אני חייב לציין שזו המדינה שבה הכי התקשתי להסתדר מכל המדינות בהן טיילתי (כולל סין) נראה כי איש איננו דובר אנגלית אפילו לא במלונות ואפילו לא בתוריסט אינפורמשיין!!!! כל השילוט הוא באותיות קריליות שלמרות נסיונות רבים לא הצלחתי ללמוד אותן. במצב כזה אפילו קניית כרטיס רכבת הופך למשימה מורכבת ביותר. המלון נחמד מאוד , עולה כיום כ-30$ לחדר יחיד(אבל יכול להיות שמקומיים משלמים פחות), זה מחיר זול יחסית למקובל ברוסיה וודאי יחסית למקובל בסן-פטרבורג, המיקום שלו מצויין, ליד כל המקומות המרכזיים ואפילו קיבלתי "סרטים כחולים " בחינם- הבניין ממקומם מול בניין שמעבר לכביש ומשום מה לאישה שחלונה היה מול חלוני היה מנהג לשבת ערומה כביום היוולדה על עדן החלון. במוסקבה ניסו לעשות לי את הטריק הידוע של ההוא שמפיל כסף- תחילתו של שוד מתוחכם, כמובן שברחתי מהמקום. זהו..... היה אדיר, חוויה מדהימה. שוב תודה..

למעלה