תודה רבה אלונה .

natyh

New member
תודה רבה אלונה .

לפני שנה וחצי אלונה סירסמה כאן גרופון מאד מאד שימושי , קניתי לא הצלחתי לנצל אך לא ויתרתי , היום חזרתי לשם היה אדיר
.

alonaski

New member
על הסקי מיים בכבלים???

באמת אחלה דבר!!!
כתבתי אז שזו מקבילה מקומית נחמדה מאוד לסקי שלג!

natyh

New member
זה משהו אחר.

אתר מעולה ברמה אירופית שירות והדרכה מצוינים ,מתקן ענק משהו ברמה אחרת לגמרי .
מאד נהניתי.

natyh

New member
לא הרמה של אתר סקי מיים בכבלים

בניגוד לחרמון גלבוע והשאר היא אחרת בדיוק היתה איפות אירופה בשבת כאן בפארק דרום בתל אביב בשבת האחרונה , אליפות אירופה היא בשיטת סבב המתארח במספר מתקנים באירופה בשבת היו בארץ.

בעיקרון מבחינה פיזית סקי כבלים הוא לא קל וכדאי מאד להכין את הגוף ברצינות , להתחיל לפחוות שבועיים לפני במעבר מעמידה לכריעה שלוש ארבע פעמים ביום פעמיים ביום ולעלות בפעם ליום כל יום , כדאי גם להתאמן בכפיפות מרפקים בצורה דומה .

המלצה מאד חשובה לערוך חימום לפני תחילת הגלישה לא התחממתי וכתוצאה מכך כל השרירים שלי נתפסו לאחר הגלישה , סקי מיים בכבלים בניגוד לסקי עובד חזק גם על פלג הגוף העליון , החלק התחתון גם עובד קשה אך לזה אנו רגילים מהסקי , בעיקרון החוכמה היא לשמור על מרכזה כובד ומרכז מומנט נמוכים לכופףמעט ברכיים ולהוריד את היד יים האוחזות במקל המשיכה נמוך את כל יתר הטכניקה אנו מכירים מסקי אחד לאחד , ביליתי שם שעתיים ,ארבעים דקות ראשונות הרבה נפילות התרסקויות למיים אך לאט לאט התרחקתי יותר ויותר , הגעתי ביום ראשון לא היה תור ולסגל היה יותר זמן להדריך להסביר ולתקן את הטעויות שלי ושל אחרים, לאחר 40 דקות מצאתי עצמי בסיבוב הראשון בין המצופים שם נפלתי בפעם לאחריה נפלתי על זוג המצופים השלישי לאחר מכן הצלחתי שני סיבובים מסביב כל האגם רצוף כאן הידיים כבר נקרעו כי אני לא רגיל אז שיחררתי את המקל בסוף הסיבוב ויצאתי לחמשדקות מנוחה .

השעה השניה היתה כבר קלה בהרבה ההדרכה שם מצוינת כיף אדיר .
, האגם יושב בפארק דרום ההגעה פשוטה מאד יורדים בתחנת רכבת תל אביב הגנה מיניבוס קו 16 מגיע משם בתוך שלוש דקות לצומת ברנית חיים בר לב , מחיר שישה שקלים מי שמגיע ברכב יש בים ראשון המון חניה האתר נפתח ב 1400 נסגר ב 1800 בדרך כלל שעתיים זה המון זמן ולא צריך יותר מזה לפעם הראשונה , מתחילים פעם ראשונה בסקי מאוחר יותר עוברים לוויקבורד אחרי השעתיים הראשונות אך אני בפעם הבאה אשאר בסקי לפחות עוד שעתיים נוספות , מה לא היה ברור ?

dfl

New member
תוספות

1. עבורי ההפתעה הגדולה בסקי מים היתה הסיבוב. הוא מצריך טכניקה לא מסובכת אבל זרה לגמרי לסקי שלג: צריך לצפות את הסיבוב ולשנות את המסלול כך שהמשיכה של הכבל לא תהיה בזוית חדה לכוון הגלישה. לשון אחרת: אם יש באופק סיבוב ימינה, צריך להתחיל למשוך שמאלה ולהשאיר את הכבל מתוח, כך שכשתגיע המשיכה ימינה היא תיצור שינוי כוון לא גדול, אחרת הכבל שמושך ימינה בעצמה פשוט יעיף אותך.

2. שעתיים זה *הרבה* יותר מדי למתחילים (כמובן תלוי באורך התור ובמספר ההקפות השלמות שמספיקים לעשות).

natyh

New member
שום תור

אין תורים בימי ראשון .
הטכניקה לא לחלוטין זרה לסקי שלג היא די דומה בתנאי שהסיבוב רחב מספיק ,
בקורס דאיה בגרירה אוירית שלי בפלורידה מלקולם הבעלים שאל כל פעם האם אני מכיר או ניסיתי סקי מיים ורצה להזמין אותי לזה בסירה שלו באורלנדו ,המטרה היתה לקשר בין הגרירה האוירית ובים כדי להטמיע את צורת הסיבוב , הנה נימוק מנצח נסה לעשות את הסיבב על הרגל החיצונית כשאתה מרים את הרגל הפנימית לסיבוב אם הסיבוב רחב מספיק תסתדר, אחרת תיפול .

marceloros

Member
מנהל
אם אתה רוצה להיקרע מצחוק

שכנע אותי לערוך ולהעלות לפייסבוק את הניסיון החד פעמי שלי.

natyh

New member
סקי מיים בכבלים בסירה

מתחיל במהירות של בין 17-20 קמ"ש , הכבלים מכונים לשלושים קמ"ש כך שההתחלה דורשת להפנים את הטכניקה היטיב .
הגעתי לשם אחרי שנה וחצי של אימונים יומימיים על אינדובורד , כך שמבחינת הכנה ראויה הייתי בסדר .
מבחינת מאמץ על חלק הגוף העליון אחרי הרבה שנים של השבתה מאונס , ניתוח ושילוב עם האסטמה
המצב לא מזהיר ,כך שמאד חששתי לא להצליח .

בהתרסקות השלישית או הרביעית כבר חשבתי לותר אך בפעם החמישית הצלחתי לזוז קצת ולהישאר על הרגליים עשרה חמש עשרה מטרים .
ההצלחות הקטנות נותנות את הטעם לעוד נסיון , עכשיו שיפרתי טכניקה נפלתי כבר במרחק שלושים ארבעים מטרים והבחור המשלח רגע לפני השילוח החל לדבר אתי על הסבוב ...

לא יכלתי שלא להיזכר בקורס גלישה אוירית באורלנדו כאשר מלקולם הבעלים החל לדבר אתי על טכניקות נחיתה ... , אם הוא דיבר איתך על טכניקת נחיתה כנראה שאתה מוכן לסולו הסביר לי קרליניו הטייס הגורר הבריזלאי זה סימן טוב ....

בשילוח הבא הגעתי בין המצופים בקטע הרחוק150 מטר לפחות מנקודת השילוח וכאן כשנפלתי נזכרתי שצריך היה להפעיל את הטכניקה ... לא נורא אז הלכתי יחף בחזרה 150 מטר על הדשא , עוד יהיו הרבה הליכות כאלו רק שהפעמים הבאות יהיו רחוקות יותר ...,ההצלחה להמשיך עוד שלב קטן עוד מעבר בין שני מצופים היא כיף אדיר , מתלוה לה הצורך לחזור ברגל מרחק גדול יותר יחף ...אליה וקוץ בה ...אך מי שלא הלך יחף ברגל לא ידע להעריך את טעמו המתוק של השיחרור המבוקר בנקודת ההתחלה לאחר השלמת סיבוב מלא ...תנו חיוך הכל לטובה ..
,

alonaski

New member
אני גם בפעם הראשונה (והאחרונה) שהייתי שם לפני

איזה 5 שנים - תפסתי את זה די מהר ואחרי 2 נפילות בלבד בניסיון הראשון-שני - בשלישי כבר עשיתי 2 הקפות! ומיד לקראת סוף ההקפה כבר הרגשתי את הידיים שלי נקרעות...

על איזו הדרכה מצויינת אתה מדבר? לי זכור שההדרכה היחידה היתה: בסיבובים - לכופף מעט את המרפקים, כי הכבל נותן משיכה בבת אחת כשהוא יוצא מהסיבוב... יש עוד אלמנטים שמסבירים עליהם בהדרכה?

natyh

New member
דברים השתנו

יש צוות חדש וההדרכה מצוינת , הגישה השתנתה לחלוטין הרי הייתי שם בעבר ...
,הפעם ניצלתי את ההדרכה עד תום , חזרתי פעם אחר פעם לשאול לתחקר את הטעויות וללמוד מהן , תאמיני לי שאני לא מאלו שלומדים מהר
...הדרכה מאד חשובה עבורי אחרת לא הייתי מצליח
.

natyh

New member
סיבוב

ראשית לא רק לכופף מרפקים לא גם להוריד את המקל נמוך ככל האפשר .
המטרה הורדת מומנט המשיכה .
שנית מעבר לכריעה ממש כמו ביציאה , המטרה הורדת מרכז הכובד והורדת המומנט .
שלישית לשמור ידיים ישרות רק נמוך אפשא לכופף מרפקים מעט אך לא למשוך .

natyh

New member
על בקירה כתבתי :אתר מקומי גולשים מקומיים

גאוה מקומית .

אני אחראי רק על מה שהרגשתי , באגם הרגשתי אותו הדבר בדיוק:
אתר מקומי גולשים מקומיים גאוה מקומית,
הגולשים היו שם גם כשא גשו ישבו על הדשא מקום מפגש מקומי , פגשתי בליאור סופר עם גבס על היד כנראה תוצאה של התחרות, בחור נחמד מאד , מדבר בגובה העיניים, אמר שגם הוא מאלו שלומדים לאט וחסרי קואורדינציה זה כל כך מעודד ומוסיף מוטיבציה לשמוע זאת מאלוף מקומי , הגישה השתנתה שם חושבים קדימה , סקי כבלים זה כבר לא רק משה גנזי מי שזוכר .

יש בארץ פוטנציאל יש ניהול נכון יש איכפתיות יש כסף , היתר רק שאלה של זמן
.

daniweb

New member
הכי מבאס בסקי בכבלים זה ליפול במצוף השני

צריך ללכת המוןןןן

natyh

New member
הפעם השניה

הפעם הגעתי שוב במטרה לקבל רשיון משיט על סנובורד ימי: וויקבורד בלשון עולם המיים.
התוצאה בסוף היום שלוש פעמים בכל פעם סיבוב מלא ...לא רע , תיכננתי על ארבע שעות לימוד , די ברור שכרגע מדובר על שש ואולי שמונה שעות כאלו כי :
ללמוד לגלוש לכיוון אחד זו לא חוכמה צריך ללמוד לגלוש לשני הכיוונים כשמחליפים רגל חזקה בכל פעם , השלבים קודם גולשים עם ימין קדימה אחר כך מתאמנים עם שמאל מלפנים ,ובסוף מתאמנים על החלפת כיוונים במיים , כדי לקבל רשיון גולש מוסמך ...צריך להתאמץ ולעבוד קשה ..
מי אמר שהחיים קלים ...
?

למעלה