תודה על התשובות

neophile

New member
להתרכז בנקודה מעל העיניים ובינהם ולנשום..

לא לחשוב על שום דבר .. וברגע שאת מאבדת את הריכוז(ומתיחלה לחשוב) לחשוב את המנטרה "aOM" זאת טכניקת מדיטציה שמחזקת את הקשר בין המוח לנשמה מה שנקרא האנתקארנה .
 
להתרכז בנשימה

להתרכז בנשימה, מה הדרך שהנשימה עוברת, איך זה מרגיש בגוף. ואם עולה מחשבה בראש, לתת לה שם ("עבודה", "משפחה"), ולשחרר אותה הלאה.
 

drall

New member
בקישור הבא

תוכל למצוא טכניקות רבות שתוןכל להשתמש בהן לתרגול מדיטציה. http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1095571
 
ואני אציע לך להתעלם מהאיש,

מהמידע שהוא מפיץ וכמובן מתרגול המדיטציות שהוא מציע, להן הוראותיו בלתי מדויקות לחלוטין.
 

A r j u n a

New member
אנא האר עיני

אם מעולם לא תרגלת מדיטציות לפי דרול, כיצד זה אתה יודע שהוראותיו להן בלתי מדויקות לחלוטין? זה כמו לרשום - שההוראות שדרול רושם לביצוע לובוטומיה עצמית, אינן מדוייקות וכי צריך לבצע זאת אחרת. הבה נסכם כי הוראותיו המסוכנות של דרול למדיטציות אותן הוא מלמד - טובות ואפילו מומלצות לדרול עצמו ולחבריו
כמו גם ההליך האחר.
 
../images/Emo62.gif ../images/Emo27.gif

"אם מעולם לא תרגלת מדיטציות לפי דרול...." קודם כל בוא נדייק: הם לא לפי דרול אלא לפי אושו (בספר ראשית החופש ומהותו), וחלקן תרגלתי. תרגלתי את הג'יבריש, הקונדליני, המנדאלה, ואת הנאטאראג'. לגבי הוראותיו של דרול כפי שמופיעות בפורום שלו (http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=2&topic_id=1095571) רק לשם דוגמה, ניקח את מדיטצית ה"סטופ": גורדג'ייף אומר שתרגיל זה חייב להתבצע רק תחת הדרכתו של מורה מיומן ורק כשהוא עצמו נותן את ההוראה. בהמשך גורדג'ייף גם מסביר מדוע צריך שמורה "יעצור" את תלמידיו ומהן הסכנות בביצוע תרגיל זה לבד על דעת עצמך. כל זה חסר בהוראותיו של דרול. דוגמה שניה, והיא מדיטצית הויפאסנה (שוב לפי אושו, כך דרול מציין בפורום): "כאשר צצות מחשבות , או רגשות , או כאשר מגיעים אליך רחשים או ריחות מבחוץ , פשוט הנח לתשומת הלב להנדוד אליהם. ניתן לצפות בכל דבר , כמו בעננים המטיילים בשחקים. אין צורך להחליט לאיזו תחושה להצמד. כאשר התחושות נעלמות , ניתן לחזור ולצפות בנשימה." אינני יודע אם דרול ציטט את אושו במדויק, אבל ההנחיה המקורית שניתנת ע''י מורי מדיטציה לשיטת מדיטציה זו (ששמה המקורי הוא אנאפנה-סאטי, מודעות לנשימה, ולא ויפאסנה כפי שאושו ודרול מעדיפים לקרוא לה) היא שאם צצות מחשבות, או רגשות (וכן הלאה) היא לשים לב אל כל זה, אך לא לתת לתשומת הלב לנדוד אליהם ולחכות עד שייעלמו, אלא דווקא להחזיר את תשומת הלב לנשימה באופן מודע ומכוון. מעבר לכך הוראותיו של הבודהה בסוטרות למדיטציה זו מבהירות דווקא במה כן יש להתבונן וכמו כן מורות על הדרך לחידוד והעמקה של ההתבוננויות השונות, דבר שדרול כמובן אינו עושה. לגביי הערתך ש"הבה נסכם כי הוראותיו המסוכנות של דרול למדיטציות אותן הוא מלמד - טובות ואפילו מומלצות לדרול עצמו ולחבריו...": אילו היו טובות להם, תוצאותיהן אכן היו טובות באמת, והם לא היו תועים במשוגות לבם, משמיצים בגסות לב כל מה שלא תואם את "תובנותיהם" ו"ידיעותיהם" וממשיכים להפיץ חלקי אמיתות, שקרים ומידע שגוי, ועוד להאמין שאלו הם האמת. האם עיניך הוארו?
 

A r j u n a

New member
הבנתי ואני נאלץ להודות כי הארת עיני ../images/Emo13.gif

אם כי,
חטאת מעט בדבריך, שכן לשאלתי - התשובה חייבת להיות אחרת משענית אתה לא תרגלת את המדיטציות עליהן ממליץ האיש - כפי שהוא ממליץ עליהן, אלא כפי שאחרים ממליצים עליהן. ועל כך יאמר - סוני זה כל השוני
 
../images/Emo13.gif

העיקר ש"חטאתי מעט". ובכן, במקרה של המדיטציות שאת שמן מניתי, אמנם את הוראותיהן קיבלתי ממישהו אחר- אבל הפלא ופלא! הן היו בדיוק כפי שדרול העביר אותן בפורום שלו.
 

drall

New member
אתה גם סותר את עצמך

וגם סתם משקר. בטח תוצאות של תרגול לקוי.
 
../images/Emo13.gif

אין ספק, שבכל שנותיי בפורום הזה אתה אחד הטיפוסים המצחיקים ביותר שפגשתי פה. המשך כך
 

drall

New member
לגבי השטויות שאמרת

מדיטציית סטופ צריכה להיות מתורגלת באופן שהצגתי אותה. אם לגורודייף ישנן השגות בעניין אני מזמין אותו לפנות אלי ולדון בהן ע"ב אנרגטי , קרי הבסיס לתכנון התרגול , שבו אתה בור דאורייתא. לגבי הויפאסנה , חוסר הבנתך בטקסטים הבודהיסטים כבר נידון כאן ולא פעם אחת לצערי, לפיכך אני מציע שלא תנסה , חלילה , לתרגל שום דבר על סמך תרגומי הסוטרות שלך ושל אננדי כי אתה עלול להגיע למקומות אנרגטיים מסוכנים, כפי שאכן הגעת. עוד דוגמאות שיש לך?
 
כן ../images/Emo13.gif

הדוגמה הטובה ביותר לתרגול לקוי שאוכל להצביע עליה היא אתה בעצמך
 
למעלה