תודה על התשובה...

תודה על התשובה...

מדובר במגרש בערד. חוץ מזה, דיברתי היום עם מיסוי מקרקעין והם אמרו לי שיהיה לי מיסוי של 5% מעלות השטח. אתה בטוח לגבי זה שאין מיסוי כאשר קונים מגרש יד 2? מאחר וענית כל כך ענייני ומדוקדק, אני מתפתה לשאול אותך באופן מורכב יותר: אנחנו מעוניינים לבנות וילה חד קומתית, 170 מ"ר על שטח של חצי דונם. מה סדר גודל העלויות לדעתך, לא כולל המגרש? ואיך זה נחלק לכל גורם וגורם? סליחה אם שאלתי שאלה מורכבת מדי....

בינא

Member
שאלת מיסוי מקרקעין ותשובה נוספת

איני יודע איזו מן עיסקה עשה המוכר ולכן קשה קצת לענות על נושא המיסוי. בכל מקרה...זה "מסחר סוסים". לא בטוח שמה שאמרו לכם במיסוי מרקעין (בת"א? בערד? בב"ש?) זה בכלל נכון ו/או תופס בערד ו/או תופס בסוג המגרש שאתם מתכוונים לקנות. אני במקומכם הייתי פונה לשמאי מקרקעין שיברר בדיוק מה קורה עם המגרש, יענה לכם על השאלות שעליהן נתתי כבר תושבות כלליות, תוך בדיקה ספציפית למגרש הזה, יבדוק את נושא המסים, אם בכלל חובה עליכם לשלם או שהם בתוך מחיר המגרש או שאולי בגלל שזו עסקת מקרקעין חדשה לשנה זו, יש תשלום של 5%, הכל יכול להיות. בכל מקרה חייבים להתמקח אית ולא לקבל את הדברים כפשוטם. בנושא השני - הבניה, כמות החומר עצומה בהיקפה והאפשרויות רבות כי חסרים נתונים, לכן נשלח לכם מסר.

למעלה