תודה על העזרה.

תודה על העזרה.

למרות שהתוצאה טעונה שיפור ורחוקה מאוד מהסטנדרטים. מעלה תמונה של הפרלינים הראשונים.
הלקח כמובן לקנות חומרי גלם איכותיים. השוקולד הבינוני שהשתמשתי בו התקשה כהרף עין למרות חמאת הקקאו. במלבנים גם רואים שלא עירבבתי את חמאת הקקאו כמו שצריך. יש גם די הרבה חורים של בועות אוויר למרות שהייתי די אגרסיבית.
מקווה שיהיה לי משהו מוצלח יותר להראות בפעם הבאה.
המליות מוצלחות מאוד. בעגולים מחית דובדבן ושוקולד מריר. במלבנים מחית אננס ושוקולד לבן.

Lironyp

New member
החומרי גלם לא אשמים

שוקולד לא איכותי מתבטא בטעם שלו, ולא במהירות התקשות (שלא קשורה לכמות החמאת קקאו).
אם השוקולד התקשה מהר מדי, ייתן שעבדת בטמפ נמוכה מדי, או בחדר קר מדי, או שניהם.

החורים- בפעם הבאה כנראה שצריך להוסיף עוד יותר חמאת קקאו כדי לדלל- כשהשוקולד מאד סמיך, את יכולה להיות מאד אגרסיבית, אבל תמיד יישארו בועות אוויר.

הסימנים של החמאת קקאו על חלק מהפרלינים, הם בגלל שוקולד שלא מטומפרר היטב, ולא בגלל ערבוב החמאת קקאו

כנראה חדר קר מדי

וסימני חמאת הקקאו הם גושישי חמאת קקאו שנראו גם לפני התקשות השוקולד אבל כבר היה מאוחר מדי לטפל בזה.

y o y o i t

New member
לגבי בועות האויר

יש לי את התבנית פרחים. זו התבנית היחידה שלי שתמיד תמיד לא משנה מה אני עושה יש לי בה חורים של בועות. אני לא משקיעה אף פעם עם קיסם לפני כי זה מלא עבודה על כל הקפלים...

ועוד דבר לגבי התבנית הזאת- יחסית יש בה הרבה מקום למילוי. תמיד צריך לדעת להתאים את המילוי גם לגודל התבנית. מילוי מתוק מדי לא יעבוד בתבנית הזאת.

אם יצא טעים זה יצא מוצלח :) זה הקריטריון הראשון!

yoyoitתודה על הטיפ.

מבחן הטעם עבר אתמול בהצלחה יתרה.
תבנית הורדים הניבה (למרות החורים), פרלינים עם ציפוי דק (יחסית). ומלאים מלית (אננס שוקולד לבן ומיץ לימון), רכה, חמצמצה ועם חתיכות קטנות של פרי והיתה להיט.
מהתבנית המלבנית שהיתה השניה שהכנתי, הציפוי היה עבה מדי כי השוקולד התקשה עוד לפני שהפכתי אותה גדי להגיר את עודף השוקולד, המלית היתה של מחית דובדבנים עם שוקולד מריר ומעט מיץ לימון. שילוב הטעמים נתן אפקט אלכוהולי (למרות שלא היה בהם אלכוהול), וגם הוא זכה להצלחה. יתכן ולא בגלל איכות הפרלינים אלא בגלל החידוש...
המשך יבוא.

למעלה