תודה ... עוד כמה שאלות

koshoro

New member
תודה ... עוד כמה שאלות

שלום ותודה על ההיענות המהירה ... כאילו שלושתכם יושבים ליד אותו מחשב ומנסים לשכנע אנשים להתמכר לספורט שלכם ...בכל אופן יש לי עוד מספר שאלות לפני שאני קופץ למיים. 1. איפה רשומים כל תיעודי הצניחות ? במועדון, באגודה , איך זה עובר בין מדינה למדינה (אני שואל זאת כי יש לי כנראה מספר חודשים מעטים בארץ והייתי מעוניין להמשיך עם הנסיון לחו"ל) יכול להיות שיחיבו אותי בקורס מחדש ? עוד הוצאה של 7000 שקל ויותר ... מי מוסמך לקבוע באיזו רמה אני ואיך בדיוק קובעים את זה ? 2. אחרי הקורס ... כמה עולה בערך לצנוח ללא ציוד אישי כלומר להשכיר. 3. יש רק שני מועדונים בארץ ? 4. כמה מכורים יש בארץ ? תודה לכולם ....

adam777

New member
טוב

מכל השאלות אני יכול לענות רק שאכן יש רק שני מועדונים בארץ. ושצניחה עולה בסביבות ה-200 ש"ח אם אני לא טועה (וסביר להניח שכן).

noamk

New member
בבקשה...

1. כל תיעודי הצניחה רשומים בלוג-בוק שבאחריות כל צנחן למלא לעצמו, בדומה מאוד ללוג של צלילה. השיטה שזה עובר ממדינה למדינה מאוד פשוטה - כאשר אתה מגיע למועדון חדש בחו"ל הדברים היחידים שתתבקש להציג יהיו: א. רשיון בתוקף. ב. לוג-בוק שבו רואים את תאריך הצניחה האחרונה שלך (עדיף חתום ע"י מדריך). ג. אם יש לך מצנח משלך - תעודה המראה את הקיפול הרזרבי האחרון. לא שמעתי שצנחן בעל רשיון חויב בקורס חדש, מה שכן - אם יש לך מספר צניחות מועט יש מועדונים שידרשו לבצע איתך צניחה לראות את היכולת. ברוב המקומות לא. "רמה" היא משהו אינדיבידואלי, ומה שמעיד על היכולות שלך ברחבי העולם הוא בדר"כ סוג הרשיון שיש לך - A,B,C או D. רשיון מתקבל על סמך מספר צניחות, מבחר תאורטי, ובארה"ב יש צורך בהסמכות (כמו קיפול עצמי לקבלת רשיון B, או הדרכה לצניחה במים לקבלת רשיון C). חוץ מזה - את אף אחד לא מעניינת הרמה שלך. אני דוגמא מצויינת - עם כמה מאות צניחות - הרמה עדיין אפסית, היכולת דומה, והשאיפות כנ"ל. 2. צניחה ללא השכרה עולה 135 ש"ח אם אתה קונה בחבילה של 10. מחיר השכרת הציוד - בארץ אין לי מושג, לא השכרתי הרבה זמן. בארה"ב המחיר הממוצע הוא 60$ ליום צניחות עבור השכרת ציוד מלא - לא חשוב כמה צניחות תעשה עליו. 3. כרגע יש רק שני מועדונים. 4. מספר המכורים - אני לא חושב שיש מספר מדויק, אבל על פי הערכה הייתי אומר שרשומים באיגוד למעלה מ-300 איש, והייתי מעריך שיש למעלה מ-100 איש שצונחים באופן פעיל, אך לא רשומים באיגוד. יש פה בטח אנשים מהאיגוד או סקיי-כיף שיכולים לתת מספרים יותר מדויקים.

YakirD

New member
עוד כמה תשובות

1. בארץ כל צנחן רושם את צניחותיו בלוג בוק שלו. לאן אתה נוסע? יכול להיות שיותר כדאי לך לעשות קורס בחו"ל!!! 2. השכרת ציוד עולה 90 ש"ח למצנח 35 למד גובה אבל המחיר די גמיש כי יש אפשרות להשכיר יומי או לקנות חבילות וכו וכו. מחיר צניחה גם יכול להיות גמיש בין 120-150 ש"ח תלוי כמה צניחות אתה קונה. בחו"ל הצניחות הרבה יותר זולות אפילו ביורו אן פאונד אנגלי. אם אתה נוסע לאוסטרליה או ניו-זילנד ההפרש יכול להיות משמעותי! 3.כן רק 2 מועדונים וגם זה די הרבה. 4.לא נראה לי ישי משהו שיודע כמה צנחנים פעילים יש, מה עוד שהמספר משתנה כל הזמן. לדעתי יש פחות מ-100 אבל יכול להיות שאני טועה...בקיצור אין הרבה. בארץ...בחו"ל...חורף...קייץ...אל תותר על החוויה יקיר

למעלה