תודה לכולם....:)

שירן12345

New member
תודה לכולם....:)

היי לכם! תודה שהצגתם את עצמכם..אני אשתדל לזכור....ו... כן, אני מכירה את רשל....היא לומדת איתי...את חברה שלה מנהריה? ושמר- אני לא חושבת שנפגשנו אי פעם...אמנם אנחנו גרים בערים קרובות... אבל לא נפגשתי עם מישהו מחשמונאים בזמן האחרון (חוץ מחברות שלי שאני רואה כל יום בבית ספר...). איזה בנות אתה מכיר מחמונאים.??? וחוץ מזה- שאלה לכולם- מה נשמע?איך המרגש...? "נ-צ-ח כבודדדדד"...!!!!!!!!

tamarhp

New member
היי חמודה

כשאת מגיבה לנושא קיים - תלחצי בבקשה על "הוספת תגובה" ולא על "הוספת הודעה" כי הוספת הודעה מוסיפה נושא חדש, וככה לא יודעים למה ההודעה שלך קשורה... תודה :)

שירן12345

New member
אוקי....

מצטערת שבלבלתי קצת את הסדר בהודעות..זה לא יקרה שוב....חחחחחחח....

oriaaaa

New member
מצטערת על ההתפרצות אבל יש לי שאלה

השבוע אחרי שיחה ארוכה עם חברה שלי על נושא צניעות היא אמרה לי: "אוריה אם את מראה לי שכתוב בתורה ( לא בקיצור שולחן ערוך או משו כזה) שאסור לאישה ללכת עם מכנסיים (לבוש של גבר) אני לא אלך" וכמובן אני, צדיקה שכמותי הלכתי ובררתי. אבל כל מי ששאלתי אותו אם הוא יודע איפה זה כתוב בדיוק ואם בכלל הוא ענה לי שכתוב בתורה אבל לא יודע בדיוק איפה. בבקשה מישו יודע איפה זה כתוב בתורה? בבקשה תעזרו לי. אני אהיה מאושרת אם היא תפסיק ללכת עם מכנסיים.

דבר ראשון

אם היא הולכת רק לפי התורה אז היא לא שומרת את רוב הלכות שבת! ואותו כנל לגבי מלא דברים. דבר שני, לעניות דעתי לא כתוב את זה בפירוש. אבל אני אברר

המקור, בבקשה!

דברים פרק כב פסוק ה: "לֹא-יִהְיֶה כְלִי-גֶבֶר עַל-אִשָּׁה, וְלֹא-יִלְבַּשׁ גֶּבֶר שִׂמְלַת אִשָּׁה: כִּי תוֹעֲבַת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, כָּל-עֹשֵׂה אֵלֶּה."

tamarhp

New member
נוסף על "לא ילבש"

שכתבו לך כאן מעלי - שתמצא לי מקור בתורה שאוסר להדליק אור בשבת (אור, לא אש) ושאוסר לראות טלוויזיה ולהשקות את הגינה ולשמוע מוזיקה. ושתמצא לי איפה כתוב שצריך לעשות קידוש ולצום בתשעה באב. ושתמצא לי איפה כתוב לשים כיפה ואיך אמורות להיראות התפילין.

מנורה?

אסור להדליק אור בשבת משום "מבעיר", "מבעיר" זה יצירת אנרגיה, בזה שאתה מדליק את האור בשבת אתה יוצר סגירת מעגל חשמלי שזה יוצר אנרגיה חשמלית ומדליק את הנורה.

tamarhp

New member
אבל איפה זה כתוב בתורה?

איפה כתוב בתורה לא להדליק אור ואיפה כתוב על איסור בונה?

yos9

New member
זה החומר לבגרות בתושב"ע השנה :)

יש ל"ט מלאכות שנעשו במשכן, ומכאן אנו למדים על הדברים שהם "מוקצים" בשבת. לכל אב מלאכה יש תולדות, (שהם ד"א- גם אסורות מהתורה) למשל יש אב מלאכה- זריעה, ובעקבותיו אסור להשקות בשבת, כי שניהם תורמים לגידול נצמח. הדלקת אור זה תולדה של הבערת אש (אם אני לא טועה...) ובונה- זה אב מלאכה בפני עצמו. יומטוב!

tamarhp

New member
לא ממש הבנת אותי :)

לי אין בעיה עם המצוות, אבל השאלה של אותה בת היתה - "אם את מראה לי שכתוב בתורה ( לא בקיצור שולחן ערוך או משו כזה) שאסור לאישה ללכת עם מכנסיים (לבוש של גבר) אני לא אלך". מה שבאתי לומר זה שהרבה מהמצוות שאנחנו מכירים לא כתובות בתורה באופן מפורש, או כתובות בצורה שלא ניתן להבין מהן את כל פרטי ההלכות הידועים לנו היום. בעצם המסקנה היא שרוב פרטי ההלכות נתונות לנו מהתורה שבעל פה ולא מהתורה שבכתב - וכל מה שנמסר למשה מסיני, ומה שחכמים גזרו והוסיפו. לכן לא שייך לקבוע תנאים ש"אם זה כתוב בתורה אני אקיים ואם לא אז לא", כי אם כך, אפשר להדליק אור בשבת - הרי לא כתוב בתורה "לא תלחצו על המתג"...

למעלה