תודה לכולם - ושאלה

avi8844

New member
תודה לכולם - ושאלה

תודה לכולם על קבלת הפנים החמה. שאלה לי אליכם: איך אתם מיישבים את נטיותיכם עם אמונתכם ועם סביבותכם? סבורני שרק ה"פעולה" עצמה נשללת בויקרא י"ח, אך ההתייחסות כלפי אלו שנטייתם/ן המינית אינה הטרוסקסואלית שלילית למדי בקהילה הדתית בה גדלתי ולה אני מרגיש שייכות. איך אתם מתמודדים עם זה?

סבבב

New member
הדבר מתחלק למספר רבדים

ראשית, האיסור מדאורייתא. האיסור המפורש הכתוב בתורה הוא על אקט החדירה, לחודר ולנחדר. אין איסור מפורש האוסר כל מגע אחר. ישנם שטוענים כי האיסור "לא תקרב" כולל גם כל מגע עם גבר, אך זה לא נאמר במפורש. שנית, האמונה לא קשורה לנטייה. אפשר להאמין בא-ל שהוא מלך מלכי המלכים, ועם זאת להימשך לגברים. אין כל סתירה בין הדברים. הסיבה שכמעט כל מי שהומו גם חוזר בשאלה היא הנקודה השלישית והבעייתית מכולן. שלישית, הסביבה החברתית הדתית. אין ספק שהנטייה ההפוכה נחשבת בציבור הדתי כ"נגע". והסיבה היא חברתית נטו, ולא הלכתית כמו שרבים מפרשים. שהרי אם על כל מי שעובר על איסור מפורש מהתורה היו עושים חרם כזה, אזי על כל מי שמרכל ועובר על איסור מפורש בתורה - היו עושים חרם. ובגלל שהנורמה החברתית מאפשרת לרכל על כולם, ולשון הרע זה כבר חלק מהחיים - אז אין עם זה בעיה. אבל הנטייה המינית היא משהו חברתי מחוץ לנורמה שקשה לקבלו בחברה הדתית מבחינה חברתית. והרי זהו חטאה של החברה, כי לו היתה מקרבת את ההומואים, לא היו חוזרים בשאלה והיו פחות מתוסבכים. אך בגלל שהיא מוקיעה אותם מתוכה - זו התוצאה. אז איך מתמודדים? זו שאלת השאלות, ואיש איש ועמדתו ופשרותיו הוא. אני לשם דוגמא, לא מוותר על אמונתי (אני מאמין באמונה שלימה), וגם לא רוצה לעבור על איסור מפורש, ולכן לא עושה מגע אנאלי כלל. מבחינה חברתית אני בארון לחלוטין. האם אפשר לחיות כך כל החיים? התשובה היא לא. ואז צריך להחליט האם הולכים לכיוון יציאה מהארון וקשר עם גבר, או שמא הולכים לכיוון קשר עם אישה וצאצאים ושומרים בתוכך את אשר על ליבך. הרוב בוחרים באופציה השניה, ואני חושב שלצערי גם אני אבחר בה ביום מן הימים כ"רע במיעוטו".

אתה סותר את עצמך

מחד אתה אומר שאי אפשר לחיות בארון כל החיים ומאידך אומר שסביר להניח שתבחר להינשא לאישה ולהמשיך כך שנים רבות. לגבי "יציאה מהארון", אני חושב שהעדפה מינית זה לא דבר שנהוג להתהדר בו בפומבי, ואם אתה מסוגל להעמיד צאצאים לאישה אז מדובר בהעדפה מינית. תהיה בטוח שיש רבים בחברה הדתית ומחוץ לה ששומרים בליבם כל מיני פנטסיות מיניות פרועות או "פטישים" והדבר לא מפריע להם לתפקד בחברה. אלא אם אתה רואה בזה יותר מהעדפה מינית וחושק בהקמת משפחה חד-מינית שזה דבר אחר לגמרי, שבאמת קשה לצפות מהחברה הדתית לקבלו לתוכה, בייחוד לאור העובדה שכיום גם החברה החילונית לא ממש מקבלת אותו.

סבבב

New member
איני חושק בהקמת משפחה חד-מינית

אם נשים את הקלפים גלויים על השולחן, הרי שכולנו יודעים שטבעי הוא הדבר להתחתן עם אישה ולגדל ילדים באופן טבעי - כמשפחה רגילה ולא חד-מינית. הגעתי למסקנה שהגעתי מהסיבות הבאות: א. איני מצליח לראות עצמי בקשר זוגי עם גבר, למרות שאולי בתור פנטזיה זה דבר נפלא, אבל כשמגיעים לזה - אני מרגיש שזה לא בשבילי, אני פשוט נכנס לחרדות כשאני מתקרב לקשר, ולכן אני פשוט נוטש באותו שלב... ב. אם מה שאני רוצה זה מגע מיני עם גברים המתפרשים כסטוץ, הרי שאני לא רואה עצמי מעביר את חיי בסטוצים. ג. המסקנה שהגעתי אליה היא - להתחיל ולחפש לי בת זוג שאצליח להיקשר אליה (עד היום לא ממש חיפשתי), ואם אפשר ואכן אוהב אותה - אז להתחתן בהקדם. זה מה שאני מקבל על עצמי לשנה החדשה. האם זה באמת יקרה? רק לא-ל הפתרונים... שנה טובה לכולכם...

אבל אתה כן מעוניין בקשר עם גבר

וכזה שלא למטרת סטוץ (בלבד), אז אולי אתה כן מעוניין במשפחה חד-מינית, עד כמה שהביטוי הזה נשמע מאולץ? אם מה שמונע ממך קשר כזה הן חרדות לא רציונליות, אז אולי, מבחינה זו, כדאי שתנסה להתגבר עליהן בין אם בכוחות עצמך ובין אם בעזרת טיפול פסיכולוגי (לא עצת-נפש). ויש כמובן את בעית האמינות בקשר זוגי, אני מניח שאינך מעוניין בבת-זוג שתחיה איתה עשרות שנים אבל תשמור מפניה סודות חשובים, סודות שאולי יגרמו לה להתגרש ממך אם יתגלו. אני חושב שאין זה מן הראוי להונות מישהי שאתה קשור עליה ואוהב אותה. הרב שרלו, אם זה משנה משהו, אומר שלא לשקר לבת זוג מיועדת. אולי, מי יודע, יש במגזר הדתי בחורות פתוחות מספיק שתהיינה מוכנות להתחתן עם גברים שנמשכים (גם, כמובן) לבני-מינם.

סבבב

New member
אתה צודק... אבל

ברור שמי שאתחתן איתה, אני אספר לה. אבל, הסיבה שאני לא רואה עצמי חי עם גבר היא מכמה סיבות: א. טכנית ב. חברתית כלומר - בגלל שאני בארון ומעוניין להישאר שם כדי לא לאבד את החברה בה אני חי, הדבר לא ממש מאפשר קשר זוגי כמו שצריך. ג. בכל פעם אחרי מגע מיני עם גבר יש לי רתיעה ממגע עם גברים... ד. אני מקווה למצוא אישה שאוהב והיא תבין אותי ונוכל לחיות יחדיו באופן שלא יהיה צורך בהונאה, כי אני נתנגד מאוד להונאה. אם זה יהיה המצב - אז לא אתחתן עם אותה אישה.

אינני חושב שקיימת בעיה טכנית

נדמה לי שהמאבק העיקרי של משפחות חד-מיניות הוא על נקודות זיכוי במס-הכנסה, כלומר אין בעיה טכנית רצינית מעבר לכך. לבעיה החברתית אין באמת מזור מושלם, אם כי יש מקומות יותר סובלניים מאחרים. יחד עם זאת, אני מציע לך לקחת בחשבון את העובדה שאתה על כל יתרונותיך וחסרונותיך גם-כן תוצר של החברה בה אתה חי, וזה מעיד עם עליה. לגבי מגע מיני, עד כמה שידיעתי מגעת מדובר בתגובה טבעית ונפוצה לא רק בקרב הומואים, אבל איני סקסולוג. שים לב שיש לך בעיה עם האישה, משום שבסופו של דבר קשה להסתיר דברים בקשר אינטימי ואם היא תגלה ותיפרד ממך יש סיכוי, כתלות בנסיבות, שהיא תחשוף אותך ברבים, אולי מתוך רצון שלא יגרם לאחרות מפח הנפש שנגרם לה.

למעלה