תודה לכולם..אבל

shirly08

New member
תודה לכולם..אבל

על שהצלחתם לנטוע תקווה בליבי ולהרגיש מעודדת מעט להרגיע ולנחם . למרות שבקשתי סליחה מבורא עולם וסליחה ומחילה מאותו אדם בו פגעתי אני מרגישה שלא עשיתי דבר אני מבכה יום ולילה מאז על מעשי הבלתי נסלחים... אולי זה עונשי לזכור את חטא זה עד יום מותי. למחילה מאותו אדם אני לא אזכה לעולם.."יש דברים שהם בלתי נסלחים "כך אמר לי אותו אדם בו פגעתי"

הזמן הוא המרפא לנפש......

ואמנם נאמר "וחטאתי לנגדי תמיד", זאת נאמר כדי להישמר ולא להכשל שוב. אני מאמין שברבות הימים ינוח לך וגם האיש שחטאת לו ישוב וימחול לך. ובמקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד. רק בשורות טובות.

asaf2000

New member
תגובה

אסור לך לחשוב על העבירות כי זה מביא אותך לידי עצבות ויאוש, והעצבות זה שורש לכל העבירות וע"י זה היצר הרע מביא אותך למצב שאת לא מאמינה שהקב"ה יכול לסלוח על כזו עבירה ושאין לך תקוה ח"ו. אמנם כתוב בתהילים וחטאתי נגד תמיד, שצריך לזכור את החטאים ולחזור עליהם בתשובה אבל בשביל זה מספיק להרהר בזה פעם ביום ולבקש מה' שיסלח לך על החטאים ושיתן לך כוח להיות בשמחה ופשוט לדבר איתו על כל מה שאת מרגישה כמו לדבר אל פסיכולוג אפילו דקה ביום ולדבר איתו על כל הבעיות ובשאר היום לא לחשוב על העבירות רק לחשוב איך להתקרב אל הקדושה ומה אפשר לתקן כי היצר הרע מנסה להכניס אותך למצב שתרגישי כאילו כבר אין תקוה ואין טעם לחיים, אבל אין דבר שעומד בפני התשובה וכל יהודי שחטא אפילו בחטאים חמורים מאוד אסור לו לאבד תקוה ודוקא ממצב כזה כל דבר הכי קטן שעושים בשביל להתקרב אל הקדושה אפילו לנשק את המזוזה וכל שכן לעשות איזו מצווה זה עושה שמחה גדולה בשמים שממקומות הכי שפלים שיהודי נמצא הוא חוזר לאבא שבשמים ושמח בעובדה שהוא יהודי ומאמין שהוא יכול לחזור בתשובה שלימה. תמיד צריך לחשוב רק על דברים טובים שעשית וע"י זה לחזק את עצמך שהנה עשית היום כך וכך מעשים טובים ולשמוח בזה. לגבי בקשת מחילה מאותו אדם שחטאת כלפיו אולי כדאי להתיעץ עם רב איך לעשות את זה.

shirly08

New member
האם אתה מכיר רב...

שאוכל להתיעץ עימו לגבי בקשת מחילה ?..

BaaMan

New member
כל רב...כדאי לך לדבר עם הרב שמחה

בס"ד קוק הוא רב אדיר ובנאדם מצויין אני אשמח לתת לך את הטלפון שלו... אם את רוצה... ומה הכוונה להתייעץ בקשר לבקשת מחילה ?מה צריך להתייעץ בקשר למחילה?

asaf2000

New member
אני הייתי ממליץ

על הרב יעקב אדלשטיין, הרב של רמת השרון. הוא חכם מאוד ומקובל ושמעתי הרבה שבחים עליו.

א77

New member
נו, באמת אל תגזימי.

חטא הוא חטא. אבל כששבים מתוך חרטה כנה ואמיתית ומקבלים לשפר מעשינו לעתיד. זו תשובה. אמנם, אני חש לרגשותייך הכבדים. אבל שמרי נא שרגשות אלו לא יהיו רגשות שבכוחן חלילה למוטט את התשובה. כבר שמענו מי שאומר: בין כך קשה לי. בין כך לא סולחים לי, בין כך חטאתי המון. תשובתי וודאי לא תתקבל. ואם לא עולם הבא אז עולם הזה לפחות... טעות גמורה היא. א. אני הקטן אמנם מלא במצוות כרימון וכזוויות. אך איני נקי משאר מרעין בישין. וכבר אמרו אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. ומדובר בצדיקים אמיתיים שגם הם חוטאים. ולכאורה הרהרתי, הרי משה רבינו עליו השלום לא יכול היה להתאפק עד כדי שיחטא בעוון קטן אחד של שמעו נא המורים? ולו צדיק גמור אחד ללא חטא לרפואה גם לא נמצא? אלא שאם יהיה צדיק כמשה שלא יחטא, הרי לא יזכה לקיים את כל התרי"ג מצוות שבתורתינו הקדושה. שהרי יש מצוה מפורשת של ושבת עד ה' אלוקיך. זו מצוות תשובה שלולא חטא משה רבינו, לא יכול היה לקיימה. וא"כ גם חטאו היה לטובה ולקיום מצוה. וכיון שהגענו לזה, אעתיק לך את כל הפסוק ההוא של ושבת, כי זה מדבר ממש אלייך לפי הנראה. ובקשתם משם את ה' אלוקיך ומצאת כי תדרשנו בכל לבבך ובכל נפשך בצר לך ומצאוך כל הדברים האלה באחרית הימים ושבת עד ה' אלוקיך ושמעת בקלו כי אל רחום ה' אלוקיך לא ירפך ולא ישחיתך (דברים ד. כט-ל-לא)

shishir

New member
אני מבינה לליבה מאחר ואני

עוברת עכשיו המון יסורים ממש כל פעם משהו חדש רק מתאוששת וכבר מיד משהו אחר דאגה אחרת אני לא יכולה להפסיק לחשוב שזה לכפר על העוונות שכנראה זה מגיע לי והאמת שזה גורם כל הזמן אם כך קורה לי מאז שאני התחזקתי אני פוחדת לקחת עוד דברים ועוד דברים על עצמי שאולי לא אצליח לעמוד בהם

asaf2000

New member
תגובה

היסורים שבאים על האדם זה בשביל לעורר אותו לתשובה. כמובן שאי אפשר להפוך לבן אדם דתי בתוך יום אחד והכי טוב להוסיף לאט לאט במצוות ומעשים טובים וגמילות חסדים ולכוון לעשות בזה מצווה ונחת רוח לקב"ה והכי חשוב לדבר עם ה' על כל הבעיות וזה אפשר בכל זמן ובכל מקום ובכל שפה.

א77

New member
יסורים יש של אהבה. ויש...

אנו הבנים למקום, אם נקבלם בשמחה ולא נבעט ח"ו ביסורין, וודאי הינם של אהבה. ושכר יסורין רב מאד. לא כדאי להזמינם. אבל מה שבכחם לסייע אין ביד משהו אחר לסייע. וידעת עם לבבך כי כאשר ייסר איש את בנו ה' אלוקיך מיסרך [דברים ח. ה] כי את אשר יאהב ה' יוכיח וכאב את בן ירצה [משלי ג. יב]

למעלה